|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obseg trebuščka
11.9.2007 9:00:34   
p&b
Lep pozdrav!
Danes sem bila pri G.,in pri pregledu je dejala,da glede na to da sem v 34 tednu,ji obseg trebuščka pri dojenčku kaže za 32 teden,zanima me ali je imela katera podoben primer in kako se je izšlo?
Hvala in LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obseg trebuščka
11.9.2007 9:26:03   
Anonimen
Meritve na UZ so zelo netočne in karkoli odstopa za +/- nekaj tednov, sploh ni nič posebnega.

Pri nas je v 32. tednu kazalo, da ima glavico veliko za 37. teden. Pa se je rodila s čisto lepo (36cm) krasno glavico.

Res, ne obremenjuj se s tem.

(odgovor članu p&b)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.9.2007 9:39:02   
nemrak
user posted image user posted image ,
jaz sem bila v prvi nosečnosti od 33 t v porodnišnici zaradi premalo plodovne vode.
Več krat  na teden so mi delali UZ, kjer so mi vedno rekli, da je obseg trebuščka premajhen. Ne vem, za koliko. Ampak so me  do dobra prestrašlili.
Rodila se je 3010 g težka in 49 cm dolga.
Čisto normalno težka in velika user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.9.2007 10:39:50   
AnaB.
Ja, se popolnoma strinjam, da so meritve zelo zelo približne. Si že kdaj gledala, kako na približno se to meri? Kr neki. Jaz se zaradi tega res ne bi sekirala. Ginekologi ga včasih res malo pobiksajo, ko prehitro zinejo neki v tri dni, da se pol me sekiramo za brez veze.

Drugače maš pa v materinski graf, kjer so napisane vse mere za vse tedne.

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.9.2007 11:03:28   
suzanamai
Mene je vedno groza, ko potegne g. tisti krojaški meter iz žepa, ker je vedno potem panika, da je trebuh premajhen... Ja no pri mojih 160 cm, pa res ne more biti večji, kam naj pa še gre... Ne sekiraj se, vse bo ok. Mene je pri prvem porodu v sprejemni vprašala, kaj je narobe, pa sem jih rekla da sem prišla rodit in me je samo čudno pogledala, ter rekla da trebuh je pa kar premajhen za 9 mesecev, no čez dobro uro, smo dobili fantka 3090 g in 52 cm. Tudi sama se sprašujem kje se je skrival.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.9.2007 11:13:55   
hokejistka
Kdaj so vam pa začeli meriti trebuščke? Jaz sem v 26. tednu, pa mi ga G ni še nikoli izmerila. Imam pa zelo majhen trebušček.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.9.2007 11:16:47   
AnaB.
user posted image user posted image  Punce, obseg trebušča pri dojenčku je spraševala, ne vašega user posted image ! To, da to G meri s šiviljskim trakom trebuh pa prvič slišim in mi je user posted image user posted image user posted image

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2007 11:43:10   
Ulaa
Meritve na uz so priblizne. Meni je zdaj na uz 2 x meril trebuscek in prvic ni bil dosti velik, drugic pa. Je veliko odvisno kako otrocek lezi. In ja tudi mamin trebuscek merijo s siviljskim metrom, meni ga od 30 tedna naprej. Ocitno pa to ne delajo vsi g.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.9.2007 12:18:59   
benika
Ja, meni je v prvi user posted image  G nameril premajhen obseg trebuščka pri user posted image . Pa me je za 10 dni poslal v porodnišnico ležat na levi bok in to je bilo to. Nič se ne sekiraj, meritve tudi pod razno niso čisto točne.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.9.2007 16:38:26   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB.

To, da to G meri s šiviljskim trakom trebuh pa prvič slišim in mi je user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila ravno danes pri G na pregledu in je ven potegnil šiviljski trak in mi izmeril trebušček. Vendar ga ne merijo okrog pasu, pač pa po otipu višino maternice, to je od sramne kosti proti popku in naprej, pač kolikor se je maternica povečala. Sem pa v 18. tednu.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2007 17:00:48   
mišk
Jst sem bla glih dans na pregledu in mi ga je nameril (trebuh) 33 cm. Pred 3. tedni je bil velik 31 cm. Pa še rekel mi je, oziroma mi vedno reče, da bo otrok majhen, da trenutno tehta približno 2200g. Čudno mi je, da bo majhen, ker sem jst visoka 177cm, fant pa 192cm, torej nisva med majhnimi. Al kako gre to? Sem pa 36+3t.
Možno pa je tudi, da so se pri meni zmotili v PDP-ju. Eh, sam da bo vse u redi, če pa otrok ob rojstvu ne bo glih velikan se pa tud ne bom pritoževala!user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2007 17:35:33   
nana35
Res,res.Tudi moj ginekolog meri s šiviljskim metrom od sramne kosti navzgor,koliko se maternica poveča in to vsak mesec na pregledu,ko začne trebušček rasti oz.maternica.Pravzaprav ga izmeri sestra.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2007 18:00:00   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: nana35

Res,res.Tudi moj ginekolog meri s šiviljskim metrom od sramne kosti navzgor,koliko se maternica poveča in to vsak mesec na pregledu,ko začne trebušček rasti oz.maternica.Pravzaprav ga izmeri sestra.

No men tut, sam ga zmeri G. Ker se ji je nazadne zdel mal majhen, je naredla še uz IN JE REKLA DA JE VSE OK , KER NOSIM BAJE BOLJ V KRIŽU.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......