|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obrezati ali ne?
6.2.2007 14:25:40   
African queen
Zadeva je sledeča:živimo v eni od afriških držav,kjer vse fantke obrežejo,predvsem in le zaradi higienskih in zdravstvenih razlogov(naj povem,da je tukaj vlaga vedno med 80 in 90 % in celo leto vroče,kar je raj za razne bakterije).Lokalni zdravniki nam priporočajo,če nočemo,da bi fanta imela kakršnekoli probleme v prihodnosti,da ju damo obrezat.
Sedaj pa se v meni poraja dvom,bi ali ne bi?Fanta sta že precej velika (4 in 7 let)kako bosta tole prenesla,predstavljam si,da po posegu boli...pa še higienske razmere v bolnišnicah me skrbijo.
Mogoče bi raje prišli tole opravit v Slovenijo...a je poseg potrebno plačati?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obrezati ali ne?
6.2.2007 14:36:53   
piščanc
predpostavljam, da je treba plačati, če nisi zdravstveno zavarovan. ne vem, kako je pri vama - če sta ti ali tvoj mož zdravstveno zavarovana in imata slo državljanstvo, potem je brezplačno. imamo pa tudi plačljive storitve, npr. barsos.

kaj pa na vse to pravi tvoj mož? ali se ni higiena v teh letih spremenila in vaš življenski standard je višji in mogoče bi bilo obrezovanje nepotrebno, še posebej pri teh letih. osebno pa nisem proti obrezovanju, včasih je res potrebno, tudi pri zelo dobri higieni

iz malega zraste veliko

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2007 16:16:35   
mily
A mož ima probleme (če je seveda neobrezan)?  Če on lahko normalno živi tam in nima težav, potem lahko verjetno tudi sinova. Ti čist verjamem, da si pred težko odločitvijo.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2007 17:13:25   
dory
A jej to pa je tezka odlocitev...jst vidim pri svojem,k mu kozica ne gre dol in vcasih ornk obrezejo,da to postimajo..kaj pa vem...nekak nisem pristas tega...

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2007 18:14:58   
Anonimen
Ne vem Sarita,namesto tebe se ne morem odločit,moraš sama preštudirat situacijo,Jaz si ne predstavljam kako je tam kjer živiš,če je to res nujno potrebno zaradi podnebja ali zato,ker vsi Afričani niso osveščeni glede higijene.že to,da omenjaš slabo bolnišnično higijeno je že dokaz in ti verjamem,ker vem,ker sem veliko dokumentarcev videla.Če se že odločiš
res opravi to v domovini.Imaš pa še eno alternativo,če se jo le da izvest.
Vcepit fantoma v glavo higijeno,redno pranje,magari vsakič po uriniranju,večkrat na dan,če se spotita.
Vem,da je veliko moških obrezanih pa ne samo v Afriki tudi drugje po svetu
in pri nas.Osebno sem nasprotnik obrezovanja zaradi verskih razlogov,sem pa za,če to pomeni boljše zdravje otroka,če ima predolgo kožico,ki kakorkoli
zaradi tega trpi zdravje.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2007 18:38:26   
African queen
Afričani še zdaleč niso umazani ljudje,mogoče je res tukaj podnebje neugodno, ljudje se pretrirano potijo(prahu je za izvoz),ampak vsakih pet minut pa se tudi ne moreš tuširat.In gotovo je v takih razmerah boljše biti obrezan,se ti vsaj tista "skutica"ne nabira pod kožico....ker pa nismo muslimani,ne bomo nosili s sabo kangljico vode,da se bomo umivali vsakič,ko bomo urinirali...
Vedno bolj sem prepričana,da bomo dali fanta obrezat,dobila sva kontakt privat klinike,zdravnik je poročen z Madžarko,bo že opravil delo kot je treba.Higienske razmere pa so sigurno boljše in primerljive z evropskimi v privat klinikah..

Aja,mož je tudi obrezan,saj je Afričan,ker pa smo prej živeli v Sloveniji,nismo hoteli tam izstopati in forsirati glede obrezovanja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2007 22:43:35   
Pia73
Jaz sicer nisem za obrezanje a to govorim iz stališča, da živim v Sloveniji.

Na tvojem mestu bi se za obrezanje odločila a verjetno bi res bilo bolje, da ta poseg fanta opravita v Sloveniji.

Albanci imajo to npr. urejeno tako, da potem naredijo fešto, otroci dobijo darila, zdravnikom nesejo torto,... To sem ti napisala zato, da ti bo morda ideja pri motiviranju otrok.

Pa srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2007 22:53:15   
taja27
jst sm pa mal skeptična. se mi zdita fanta čist prevelika, predvsem tavečji. morš ful pazit, da ne bosta imela kakšnih traum.

a si sama to želita? a sploh vesta za to? postavi si sto vprašanj, predno greš v to oz. predno se boš ti odločila, za njiju.

misli predvsem nanju!!!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2007 13:51:55   
Majabo

Zaradi tesne kožice sem s svojim 19 mesečnikom naročena na operativni poseg, obrezovanje...vendar je čakalna doba tako dolga, da bo otrok prej dopolnil 3 leta. zakaj vse po vrsto pošljejo na obrezovanje in ne samo na razširitev kožice (jo samo prerežejo) ne vem. Sem pa zaradi tega zelo zaskrbljena, kako bo prenašal bolečino,....V ZDA in Kanadi je to vsesplošna praksa, obrezovanje mislim, samo to naredijo ko so otroci še v porodnišnici, kar se mi zdi še nekako sprejemljivo.

Mogoče razmišljam narobe, vendar svojih otrok nebi dala obrezati, če to res nebi bilo potrebno. Kaj pa če vnetij sploh ne bosta imela? Oziroma če se bodo ponavljala, bo otrok tudi sam razumel, da je to res potrebno storiti in bo obrezan takrat. Se ti to ne zdi sprejemljivo?

lp

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2007 14:01:37   
Majabo
aja pa še to, pravijo da sam poseg ni boleč, po posegu pa so bolečine kar precejšnje.
7 do 10 dni traja, nekateri otroci seveda nočejo lulati in podobno....
znanka je sinu sesila kar kiklico, da ni bil nagec, saj je zaradi spodnjih hlack zelo jokal,...
res pa je da je to zopet  odviisno od otroka
mene je strah, saj naš tuli, če ga zdravnik samo prime za lulčka in se bojim, da se mu bodo zamerili za vedno

Neposredna povezava do sporočila: 10
11.2.2007 9:40:49   
Anonimen
Majabo naš je bil poleg vodne kile še kožico obdelan v januarju.
Poleg njega je bil še en fantek v sobi,star 4 leta,ki so ga obrezali.
Poseg je delan v narkozi,zato ne boli,je pa hudo,ko se zbujajo iz narkoze in se oglasijo bolečine.Ne bom nič olepšavala,češ,da kakšno mamico ne prestrašim.
Hudo je,eno uro sta se dobesedno metala po postelji,preden je protibolečinska svečka prijela.Ni bil nič kaj prijeten pogled na tarnajoča otroka in besede,boli,mami boli.user posted image Našemu sicer niso obrezali kožico,so pa jo potegnili čisto dol in obrezali vezi,ki držijo kožico na glavico penisa.
Pa lulat sta se bala,ker peče in boli.

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.2.2007 10:26:20   
Marogica
Ne vem no, jaz imam tudi dva fanta in ko pomislim na to, me kar zmrazi. Saj vem, da ne morem primerjati ne podnebja, ne življena nasploh z Afriko, pa vseeno. Me pa zanima, kako ste reševali ta problem do sedaj? Saj ta starejši je star že 7 let? Torej, je imel do sedaj že kakšne probleme, kar se tega tiče?

Po drugi strani, pa če je to dobro opravljeno v pogojih, kot se mora, se tudi ni česa za bati-nobenih infekcij in podobnega. Če se boste za ta poseg odločili, ga res opravi kje privat ali celo v SLoveniji.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2007 10:33:27   
Bubamaraa
Nimam sina in o teh stvareh še nisem razmišljala...Me pa isto zmrazi kot Marogico... In se tudi strinjam z njo, ker ti je dala zelo dober odgovor..

Če se že boš za to odločila naredi v privat kliniki, kjer bo vsaj higiensko vse urejeno tako kot je treba...

Drgač pa resnično misli na otroka...in kako bo pri teh letih(sploh pri ta večjim) to vplivalo nanju...

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2007 13:03:39   
mayflower
Moj bivši je bil obrezan, koje bil že večji fantek. Je rekel, da je to najhujša bolečina, ki se je spomni. On je bil obrezan zarad verskih razlogov. Jst bi sinka dala obrezat sam zarad zdravstvenih razlogov. 

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.2.2007 13:05:58   
mayflower
Pa še to: jst bi gvišno pršla na poseg v Slovenijo. Ker, če praviš, da higiena v bolnici ni v redu, je pol nevarno za vnetja. In prav vnetja so pr operativnih posegih lohk dost bolj neprjetna (lahko tudi nevarna) kot pa poseg sam po sebi. 

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2007 18:19:36   
majček
mislim da jima bosta če to naredite vzeli enega od užitkov ko zrasteta in temu se reče masturbiranje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2007 18:20:06   
majček
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
20.2.2007 10:28:37   
pinki3
Moj bivsi je bil Musliman, pa ni bil obrezan. Je rekel, da sta se oba z bratom starsem prevec smilila in ju niso dali obrezati. Toliko v razmislek. Je pa res, da to iz bolj ali manj (zal veckret manj) opravicljivih zdravstvenih razlogov pogosto delajo tudi v Sloveniji in tudi nase fantke boli.

Neposredna povezava do sporočila: 18
20.2.2007 10:43:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majček

mislim da jima bosta če to naredite vzeli enega od užitkov ko zrasteta in temu se reče masturbiranje user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majček)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.2.2007 15:39:16   
AKŠ

zakaj bi jim to vzeli??? zakaj misliš da obrezani ne morejo imet tega užitka?

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu majček)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.2.2007 9:25:40   
African queen

user posted image user posted image user posted image A res ali kaj?Si pa slabo informiran....

Moža si spravil v smeh s to izjavo...

(odgovor članu majček)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.2.2007 12:36:33   
AKŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Nakeeba

user posted image user posted image user posted image A res ali kaj?Si pa slabo informiran....

Moža si spravil v smeh s to izjavo...

mojga tud..... user posted image user posted image user posted image

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

Neposredna povezava do sporočila: 22
23.2.2007 13:06:34   
žiža
user posted image user posted image user posted image
moj tud še nikol ni jamral, da bi bil prikrajšan za kakšne užitke

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.3.2007 8:35:17   
lidija marksl
Sina so obrezali ko je bil star leto in pol. Ni mi žal,ker je to bolj higiensko. Pa nima več nobenih težav .
Sicer pa baje obrežejo tudi starejše moške in da to danes več ni problem. 
Mislim da bi vsak moški moral biti obrezan. Predvsem iz higienskih razlogov.

-------------------------------------------------user posted image

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.