SU
|
petea, tudi naš korenjak je obojeročen... Ko je bil mali, bi dala roko v ogenj, da bo levičar, potem pa je kar naenkrat začel z desno nekaj zraven mučkat... In potem sem bila, kot ti, vsa zaskrbljena, kako bo v šoli. Res je, kot je to ponavadi, da ni bil motorično ravno spreten nikoli-predno se je on odločil s katero nogo bi skočil/stopil/prestopil..., je že padel ... Ko je pričel pisat, smo poskusili vse mogoče... od tega, da sem ga pustila pri miru, do tega, da sem rekla, naj se odloči za eno roko in s tisto piše. In res--to je bil najboljši nasvet... prijazno sem mu rekla, naj piše s tisto roko, s katero mu je lažje. Če piše z eno malo in z drugo malo, ni nikoli tako natančen, kot, če se odloči za eno. In odločil se je za desno. Zdaj pa piše z desno, barva z obema, reže z obema, je z levo itd. itd. itd. Mislim pa, da ga forsirat ni potrebno popolnoma nič. Najverjetneje bo sam ugotovil, da z eno roko pa lažje piše. In ne želim strašiti... najverjetneje ne bo nikoli tako natančen kot tisti, ki so levo/desno ročni že od rojstva, ker si strenirajo le eno roko in zato je možna večja natančnost. ...zato o obliki pisave mojega gospodiča sploh ne bi več naprej razglabljala... (pa vseeno pridemo skozi šolo, z veliko treninga, a gre...kar se pisave tiče )
|