Katy78
|
Pri nas je tudi že nekaj mesecev dretje in upiranje za vsako stvar, naj bo oblačenje ali slačenje, previjanje, ko ga hočem v banjici posesti, da ga bom umila, ko ga vzamem ven iz banje, ko ga dajem v voziček, pri umivanju zob... Edino ko ga dajem v stolček za hranjenje, se pa ne upira. Lakotnik. Ali pa če mu kaj prepovem, da ne sme, čeprav zadnje čase kar upošteva, če mu rečem NE, včasih ga pa še vedno "zanese". Najhuje je pa, ko je zaspan - takrat bi samo tiste stvari počel, ki mu jih ne dovolim. Jaz tudi ne popuščam. Previjam ga še vedno v leže, ker v stoje mi kar zbezlja. Pa imava borbe, on bi se obračal na trebuh, pa vstajal bi. Saj mu pustim par minut, potem je pa konec, plenico gor. In je tako užaljeno dretje, ampak ne popuščam. Če mu dam kakšno igračo, vse leti naokoli od togote. Čeprav zadnje čase je ful porajtal brizgo, ki jo uporabljam za čiščenje noska - jo razstavi v nulo, vključno s tisto črno gumico in potem čaka, da mu jo sestavim in imam spet par sekund mir, da ga do konca zrihtam. Samo zadnje dni ga veselje do brizge že mineva in posledično je dretje, dretje, dretje. Nekaj časa sem bila na koncu dneva popolnoma izžeta, kot cunja in sreča je ta, da vsaj ponoči lepo spi. Se mi pa zdi, kot da zadnje čase nisem več tako izmozgana, ne vem, ali se je on malo umiril ali pa sem se jaz že čisto privadilo. Verjetno bo to ta zadnje. Kaj čmo, bo že minilo. Nekoč.
|