|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obnašanje v trgovini
12.10.2011 10:16:15   
Matejusska
Kako se vaši otroci, sploh mlajši, okoli 3. leta, obnašajo v trgovini? Namreč zadnje čase videvam vse več kričečih otrok, ki v trgovinah izsiljujejo starše (večinoma mamice) za raznorazne malenkosti, sploh pri blagajni, kjer imajo tiste drobne sladkarije, ali pa npr. v trgovini z igračami se zapičijo v en avto in potem toliko časa težijo, da mamica popusti. Kako so pa vaši otroci navajeni oz. kako ste jih navadile? Jaz moram reči da je tamala sicer naporen karakter ampak scene v trgovini mi pa še ni naredila in upam, da je tudi ne bo ali pa da jih bo vsaj čimmanj... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obnašanje v trgovini
12.10.2011 10:22:53   
Andromeda
Naš 3-letnik je zadnje čase prav nemogoč v trgovini. Še kaka 2 meseca nazaj je bil "vzorno priden", sedaj se pa le še dere, najprej, ko vidi kako igračo ali kakšno drugo zanimivo stvar, potem pa še na blagajni, kjer se raznorazne sladkarije kar same ponujajo (pa zanimivo, da sladkarij spoh ne je!). Jaz mu preden greva v trgovino razložim, da greva po hrano in nič drugega, lahko si pa izbere kak jogurt/puding/žemljico. Drugače pa grem raje sama po nakupih, če pa grem že z njim, pa ponavadi zavijeva v navadno živilsko trgovino, čeprav se tudi tam najdejo na policah razni avtomobilčki in ostali kitajski shit, zaradi katerega naš lump čisto popeni. Jaz pač vztrajam, ko začne vpiti, da hoče to ali to, da mu sedaj tega ne bom kupila in če se ne bo umiril, da greva takoj ven iz trgovine. Na začudene poglede čakajočih v vrsti pa sem se navadila oz. se ne sekiram, kaj bodo pa drugi rekli.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2011 10:29:49   
Vilma
Imam dva malčka, sine bo star pet let, hči je stara tri leta in pol. V trgovini nimam problemov glede kričanja, ker nista navajena, da kaj dobita, če se gre nakupovat. Nikoli, ampak res nikoli jima nisem kupila kinder jajčka al pa liziko za iz trgovine. Se mi zdi, da če bi samo enkrat popustila, da bi me prosila vsakič, ko bi obiskali trgovino.   Itak pa imata sladkarij doma dovolj, jih nanosijo obiski in stari starši, tako da tega ne rabim kupovat.

Bolj imam problem s tem, ker v trgovini DOGAJA in zganjata "lumparije". user posted image  Najbolj popularno je, da imata vsak svoj mali voziček in potem z njim tečeta in se spustita na kolenja, ker se fajn drsa. Ali pa hodit od police do police in spraševat, kaj je to, kaj je ono. Sicer stvari s polic ne jemljeta, se je pa treba vsake malo dotaknit.
Pa zelo rada se pogovarjata s trgovkami na delikatesi, mesar je itak zakon, da o ribarnici ne govorim! Zdaj če je gužva, to za zaposlene ni ravno dobrodošlo, če pa ni nikogar potem se itak radi pogovarjajo z njima. user posted image

Kaj pa vem, mojadva sicer kričita, ampak ne zato, ker bi kaj zahtevala, bolj od navdušenja nad vozički in dogajanjem v trgovini. Zato hodimo nakupovat, ko ni gužve, če pa že moram v soboto dopoldne v trgovino, potem pa obvezno v Mercator, otroka in mož počakata v igralnici, jaz pa grem nakupovat sama.

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2011 10:39:54   
tosja
Pred 3 letom je začel z nekimi čudnimi idejami...Stvar sem rešila tako, da pač ni šel v trgovino. Sploh ga redko vzamem v trgovino. Največkrat greva skupaj v bio trgovino, kjer si vzame liziko. V Sparu sem ugotovila, da ga pritegnejo razni reklamni kartoni/police,ki so zafilani z raznimi sladkarijami v plastiki-avto, vlak...Tam rečem, da tega ne kupujemo, da sva prišla po... in zaključim. Se je že zgodilo, da se je kdaj v kaj zagledal, pa me vsi začudeni in osupli pogledi ne ganejo v smislu, da bi to kupila, ker se dere kot zmaj.

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2011 10:41:02   
betty.ford
jaz sem imela sceno pred 3. letom. se je metal po tleh in kričal na ves glas. nič prijetno.

drugače pa imam navado, da grem rajši sama v trgovino, še to ne grem prav rada. niso trgovine ravno moje sproščanje.
če vzamem otroka s seboj, se pred trgovino zmenimo, kaj bomo kupili in se tega držim. načeloma ni problemov... si pogledata in vrneta nazaj.

je pa tako, da je v vseh trgovinah takšna razporeditev, da se čimveč stvari proda. in otroci so ciljna skupina.

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2011 10:42:12   
lila krava
Ko gremo pa mi v trgovini mimo polic z sladkarijami, se jim izognemo, ker mamico takrat  vedno popade ta sladka - to so besede mojih otrok.
Ko pa hodimo mimo hrane, pa mečemo v košarico tiste stvari, ki jih rada jesta (špinačo, makarone, špagete, pašteto, tuno....).
In ko gremo iz trgovine sta že polno idej, kaj bomo pa danes kuhali za kosilo! Res sta faci!user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2011 11:22:21   
ThinkPink
Že vnaprej se dogovorimo kaj lahko dobi, npr. če si želi liziko,si jo lahko sama izbere in jo dobi, tako nimamo več problemov s kričanjem in izsiljevanjem - kar smo včasih imeli, ko smo šli "nepripravljeni" v trgovino. Do blagajne ni ona imela vse kar se sveti ali je roza barve. Ker pač ni dobila, valda, je bil cel vik in krik, za vsako stvar. Nekaj časa je nisem več jamala s sabo, zdaj ko je malo starješa in se da dokaj z njo zmeniti, pa ji rečem, da lahko gre z mano, vendar si lahko izbere samo eno malenkost.

(odgovor članu lila krava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2011 11:33:21   
Hope2
Sem očitno edina, ko otroka vedno vleče s sabo v trgovino. In to skoraj vsak dan, če pa ne grem, ap že mali teži, da greva v trgovinouser posted image
Skoz sem ga vozila s sabo, celo sem ga peljala vsakič na oddelek za igrače, tam ga dala ven iz vozička in je gledal igrače. Zadostovalo je, da se to samo gleda, ne dotikamo se, ne kupujemo, razen za darila. Zdaj bo star 3 leta in scene na igračah ni bilo. Bila je sicer 1x scena, ker sem mu obljubila, da greva po igračo, ko sva pa prišla tja, pa so police bile izropane. Prej sva se dogovorila, da velikih igrač ne bova kupila, lahko si izbere kaj malega, poceni. Pa ni našel nobene igrače in ker sva že vse dala počez in stala tam 20 minut, sem rekla, zdaj ap izberi ali pa greva. Po 3 minutah sva šla, on pa v jok. Na blagajni je tulil, ampak stal pri meni v vrsti. Ni nobenga metanja, cukanja.... samo jok. Meni je že to blo grozno, ampak ne trznem, na zunaj hladna ko špricer.

Glede sladkarij pa nam je malo pomagala privat varuška, ker je tudi ona z otroci šla v trgovino. Pa sem jo vprašala, kak jih obvladuje, pa je rekla, da se zmenijo, da grejo samo po štručke in pika, ko pridejo do blagajn, pa vsi rečejo, tole ni našeuser posted image . No pa smo še mi to začeli uporabljat. Ene 4x na leto pade kak kinder jajček, velikokrat ga prosi, ampak NE, je NE. Malo usta povesi, pa je ok. Ne joka, ne dela scen. 1x je tudi v hoferju tako na blagajni jokal, ker nisem hotela kupit jajčko, pa sem mu govorila, da z jokom ne bo dosegel nikoli nič pri meni- tega se dobro zaveda, ker dejansko nič ne dobi.

Moram trkat, ker je res priden v trgovini- si pa izbori kake maline, borovnice, jagode, banano, kruhek...to pa mu niti ne rečem ne, ampak vedno kupim, če ima željo. Ne izogibamo se trgovin, ne kritičnih oddelkov nikoli. Otroku sem dala vedet od začetka, da se sladkarije in igrače ne kupujejo vedno in pika. Lahko gledaš, kupujemo ne. Včasih je zato žalosten pogled, zelo redko kak mali tihi jokec za par sekund (seveda probat mora), ampak večinoma sploh ne trzne, ko gremo mimo, ali pa samo pokaže s prstom in reče, gledal bi, to bi mel. Pa jaz njemu nazaj, za RD, za božička, ali to že maš.... in greva naprej.

Moti me edino, ker ni nikoli pri miru, enkrat sedi v vozičku, enkrat v naročju, enkrat hodi, pa spet obrača in premetava stvari po vozičku....user posted image zato pa mu raje kupim kako sadje za glodat, da je vsaj 10sekund pri miru.

(odgovor članu lila krava)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2011 11:49:33   
Katy78
Tudi jaz ga vedno vzamem s sabo v trgovino in to že od nekdaj. Nimamo nobenih težav...trkam. user posted image Največkrat si izbere tisti voziček-avto in se vozi z njim ali pa gre sedet v navaden nakupovalni voziček. Sladkarije mu v trgovini še nikoli nisem kupila in zato tega tudi ni navajen, vedno pa prosi za sok v tetrapaku, ki ga potem vmes popije. Če je pa ravno lačen, pa prosi še za žemljico in to je to, nič drugega. Nobenih scen. Sicer mu je mož enkrat želel pri blagajni vzeti mislim da Frutabelo ali nekaj podobnega pa sem mu rekla da raje ne oz. naj jo vzame, ampak tako, da mali ne bo videl in naj mu jo da potem zunaj ali pa doma. V trgovine z igračami niti ne hodim oz. če že grem v BC ali Pikapolonico, ga igrače niti pod razno ne zanimajo, še najbolj zanimiva so mu kakšna kolesa, skiroji, poganjalci ipd., ki so razstavljeni. Jaz mislim, da je vse stvar navade... Za Kinderjajček in podobne bedarije sploh ne ve, kaj to je. Se mu pa zagotovo ne bi pustila izsiljevati, ker je tudi doma tako - z jokom/dretjem in izsiljevanjem ne bo dosegel NIČ in to zdaj pri skoraj 3 letih že zelo dobro ve in ni problemov.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 12.10.2011 11:50:20 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2011 11:58:57   
aprilčica07
Mi imamo doma dve skrajnosti. Ta večjega, ki je priden in lahko greš z njim na konec sveta, pa tamalo, ki je pravi mali user posted image  Zadnji primer scene je bil v pondeljek, ko smo šli vsi trije v trgovino. In se je puntala in težila. Da ne bo sedela v vozičku, da ne bo hodila, da hoče kinder jajčke, da hoče čokolado. Skratka  zgledali smo obupno. user posted image user posted image  Končalo se je tako, da se je vrgla pred blagajno na tla in izustila, da bo ostala tam. Ne rabim povedat, da bi se takrat najraje v tla udrla od sramote.  Ampak nekako mi je ratalo bit mrtvo hladna, čeprav je v meni vrelo. Midva s tavelikim sva rekla, da pač greva in ona naj ostane  tam.  Čez ene dobre pol minute ( meni se je zdela cela večnost) je le užaljeno priracala za nama.  Upam, da je to obdobje in bo minilo. Drugače, jao meni. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.10.2011 12:09:42   
kajajaka
Pri nas velja pravilo ENA STVAR. Ker pa gre vedno z nami v trgovino, se čez mesec že tega nabere user posted image .
Skratka lizika ali kinder jajček ali pez bonboni ali ... vedno je seveda potem malo užaljenosti, ampak ne popuščam. Seveda dobim pod nos, da sem "sebi" kupila pa poln voziček user posted image

Moram pa reči, da se je ta užaljenost in poskusi izsiljevanja začeli šele po 3 letu. Prej je bil mir - ena stvar in basta. Zdaj pa poskuša vedno do meje, do kje sme in če bo slučajno izsilila še kaj (ne samo v trgovini, ampak na vseh področjih).
Tako, da je precej pestro - kot povsod kjer so 3 letniki.
Dvomim, da je kje kakšen 3letnik, ki nikoli ne reče "mamiiii, dej no prosim..." in potem tisti pogled žalostnega kužka... nisem še slišala za takšnega otroka user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.10.2011 12:14:24   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Seveda dobim pod nos, da sem "sebi" kupila pa poln voziček user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2011 12:15:45   
Katy78

Pri nas velja pravilo ENA STVAR. Ker pa gre vedno z nami v trgovino, se čez mesec že tega nabere user posted image .
Skratka lizika ali kinder jajček ali pez bonboni ali ... vedno je seveda potem malo užaljenosti, ampak ne popuščam. Seveda dobim pod nos, da sem "sebi" kupila pa poln voziček user posted image

Moram pa reči, da se je ta užaljenost in poskusi izsiljevanja začeli šele po 3 letu. Prej je bil mir - ena stvar in basta. Zdaj pa poskuša vedno do meje, do kje sme in če bo slučajno izsilila še kaj (ne samo v trgovini, ampak na vseh področjih).
Dvomim, da je kje kakšen 3letnik, ki nikoli ne reče "mamiiii, dej no prosim..." in potem tisti pogled žalostnega kužka... nisem še slišala za takšnega otroka user posted image

Jap, moj je tak, pa naj se sliši še ne vem kako čudno. Pač razen za sok in žemljico ampak to mu kupim brez problema, ne rabim žalostnih pogledov in moledovanja, dovolj je besedica "prosim". Lahko se pa vse to še začne, nikoli ne veš. user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2011 12:33:42   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Jap, moj je tak, pa naj se sliši še ne vem kako čudno. Pač razen za sok in žemljico ampak to mu kupim brez problema, ne rabim žalostnih pogledov in moledovanja, dovolj je besedica "prosim". Lahko se pa vse to še začne, nikoli ne veš. user posted image

Na te fore pa tudi jaz ne padem ne pri igračah, ne pri sladkarijah. Pri sadju in kruhu ja. Sem očitno kruta, ker se mi otrok s kužkastimi očmi ne zasmiliuser posted image user posted image .
Če presodim, da je bil ful priden, če že dolgo ni kaj dobil, če sem ravno dobre volje, mu kupim, pa ne zaradi pogleda, besede prosim, poljuba... če se pa odločim za ne, pa je ne- ni nič zmeden zaradi tega in sam dobro ve, da bom pri tem ostala in da nima kaj brskat naprej. Jap kruta semuser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.10.2011 13:26:37   
liliana
Jaz ji pa VEDNO, ko gre v trgovino z mano kupim čokolado životinjsko carstvo......user posted image

In se nikoli ni drla v trgovini.......

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.10.2011 13:35:12   
Najaa
Ponavadi se zmenimo, da če bosta sodelovali v nakupovanju brez izpadov, da si bosta lahko kaj izbrali. Ponavadi je to sok ali lizika ali ŽC ipd. Nekako gre, grem pa najraje sama v trgovino amapak večinoma to pač ni mogoče tak da se zmenimo in če sta pridni, dobita kaj, drugače pa ne. Jok gor ali dol.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.10.2011 15:33:58   
ksenija12
Ja, obisk trgovine je tudi pri nas mala norišnica, pa ne zato, ker bi kaj hotela imet ali ker bi kaj izsiljevala (redko kaj kupim samo zanju,mogoče kak sokec včasih), ampak ker se začneta zabavat po svoje, sta glasna, komentirata na glas koliko kaj stane, da je gužva na blagajni:) in potem se mi zdi, da vsi poslušajo samo njiju in mi je seveda nerodno..Po eni strani trgovina ni knjižnica, da bi moral bit tiho, po drugi strani pa spet ni igrišče ali razpravljalnica, kot si včasih vzameta moja dva. Največje veselje so seveda samopostrežne blagajne v Sparu, kjer želita vsak potegnit izdelek čez blagajno...in potem se že stotič zasliši:'nepričakovan izdelek v vrečki':) Z njima ne maram hodit po trgovinah predvsem zato, ker hočeš nočeš ne ostanemo 'neopaženi'..Kaj naj rečem, upam da je danes dragi že kupil kaj za večerjo, sicer nas čaka še ena pustolovščina, ki se začne:'nepričakovan izdelek...'

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.10.2011 17:29:57   
Anonimen
Starejša je pri kakih dveh letih imela najprej en izpad dretja na blagajni, ko sem že skoraj plačevala, sva se na hitro popokale ven in potem imeli eno dolgo pridigo user posted image . Potem je isto poskusila še pri očiju, jo je odnesel ven, tretjič ni več poskusila, se je očitno naučila. Ima pa navado drgnit, težit nneprestano, da bi to, ono, drugo tretje in to čeprav ve, da ne bo dobila ničesar. Ampak zgleda da ne more iz svoje kože, za vsako stvar mora vprašat, če se bo slučajno mami premislila. Do sedaj se še nisem, tako da je zelo vztrajna. In ker neprestanega drgnenja ne prenašam dobro, se že pred trgovino dogovorimo, kaj bomo kupili in česa ne. Ponavadi to pomeni, da dobita vsaka svoj sok, če sta lačni še žemljo in eno čokolado, nalepke princeske, liziko ali kako malenkost. In se dogovorjenega držita.

Neposredna povezava do sporočila: 18
12.10.2011 17:38:43   
blaža
Jaz z otrokoma ne hodim pogosto v trgovino. Ko ju vzamem s seboj, jima pa kako malenkost kupim in celo predlagam, da si kako sladkarijico izbereta. Če se odločim, da grem le po par stvari za kosilo kupit, jima že v naprej povem, da gremo samo po to in to in da imamo sladkarij že dovolj doma, da jima ne bom tokrat kupla nič. Nikoli ni nekih izpadov. ta mali včasih kej žica ( 3 leta), pa rečem, da smo se lepo zmenli, da gremo npr. samo po kruh.

Mislim, da če rees ni nujno, da je bolje, če grem sama po nakupih, pa ne da bi me blo strah izsiljevanja za kake sladkarije, ampak ker trgovina le ni nekaj kar bi jima zeloo koristilo. Grem raje sama po službi in popoldne ju ne vozim po trgovinah, ampak grem raje na sprehod,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.10.2011 22:15:27   
urshak
Moja pa vedno dobi polnozrnato žemljo. Se ji vsi trgovci že na daleč smejijo, ker se vedno tako lepo zahvali - stara je 2 leti. Potem gloda to žemljo in je mir.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
13.10.2011 8:24:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
13.10.2011 8:27:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ksenija12)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
13.10.2011 8:30:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
13.10.2011 9:37:35   
ronja
Sem očitno edina, ko otroka vedno vleče s sabo v trgovino.

Midva ju tudi. Res gremo v trgovino 1x na 14 dni, prav določen dan (j* ga, 10% se pri 4 članski požrešni familiji že precej poznauser posted image ), ampak tudi takrat ju nimava kam dat. Ja, lahko bi šel en sam, pa drugi pazil otroke doma. Ampak: prvič - če bi šel on, bi verjetno precej hitro pojedli, kar bi prinesel (valjda imam malo bolj pregled, kaj vse manjka, pa kaj vse bom kuhala, če večinoma kuham ali pa sem vsaj "idejni vodja", kot pravi temu lubiuser posted image ); če bi šla jaz, ne bi mogla stvari odnest, ker pač ne smem dvigat toliko, kolikor mi pojemo. Pa še skup ne bi bili, mi smo pa radi skup, tudi že pred otroki sva vedno skup šla in je bil to en tak najin čas (kakor sovraživa šoping za obleke, nama je za živila (če sva sama) lahko prav luštno - z otroki je pa malo bolj "zabavno"user posted image . Torej greva oba in seveda malidve z nama, itak.

Tavelika je imela 1x sceno, ko je bila slabi 2 leti stara, če se ne motim - na srečo jo je naredila njemu, ne meniuser posted image . Njega te zadeve ne ganejo prav dosti, kako folk gleda itd... tako da mu ni bilo nič kaj zelo neprijetno - ne da bi užival, valjda ne, ampak tudi se ni nič sekiral. Je bilo pa zelo očitno, kako se hitro otroci naučijo (razvadijo) - pred tem sta z babi šli parkrat skup v trgovino in seveda je vsakič dobila kinder jajček, pa še kaj drugega... In valjda je mislila, da bo zdaj vedno tako - pri vseh. Pa je probala še pri lubiju. On ledenega srca, ki ga ne ganejo taki in drugačni pogledi, da to pa ne, pa je bil krešuser posted image .
No, naslednjič je probala še pri meni, ampak se ji je že lepo dalo dopovedat. Sva se zmenili, da bova rajši kupili smetano in naredili torto doma - kar sva jo resuser posted image (je bila pa nekje v planu itak, hehe).

Tamala še ni zatežila, vsaj ne da bi se jaz spomnila, res pa je, da je ona od malega navajena, da pač včasih dobita, včasih pa ne, navadno pa prej poveva, kaj si lahko izbereta - v naši lokalni štacunci, kamor gremo bolj redko, je to samo kruhek ali jogurt ali kako sadje ali kaj takega, v tavelikem si pa včasih lahko zbereta tudi kako sladkarijo(/kako drugo malenkost - vsakič pa ne, ker nočeva, da je to obveza, ker se nam včasih mudi in ker bi se tega tudi precej nabralo (živimo bolj na malem, punci pa sta hrčka - le po kom mata to???user posted image ). Skratka - male ni nihče navajal na to, da bi bilo treba vsakič nekaj vzet in tako se ji to očitno ne zdi problematično.

Zadnjič smo šle v našo malo štacunco po kruh in mleko (kruhek si vedno lahko sami izbereta) in sta si punci še pred trgovino zaželeli sladoled - ni bilo ravno toplo, pa tudi ravnokar sta končno spet zdravi in nisem bila najbolj navdušena nad to idejo, čeprav na splošno nisem proti sladoledu pozimi. Pa smo se zmenile, da če bo brr sladoled, ki ga imata zelo radi, vzamemo eno škatlo za domov in ga dobita doma, če ga ne bo, pa nič. Ga ni bilo in ni bilo nobenih problemov.

Pa ko smo prišli iz morja, je bilo ludo. Tam je ena mala nikakva štacuna na celem otoku in not ni kaj prida in nismo velikokrat tja hodili. In ko sta prišli po mesecu in pol "nepotrošnje" v trgovino, se jima je čisto strgalo - vse bi imeli. Na srečo pa se data lepo prepričakt, ko jima poveva, da ne. Pač pospravita nazaj. Vse lahko pogledata, vendar morata vse pospravit.

Bolj imam problem s tem, ker v trgovini DOGAJA in zganjata "lumparije".

Poooodpis!!! Ronja je imela enkrat obdobje, ko je VES ČAS (vsaj nama se je tako zdelo) premetavala tablice s cenami! Čim sva jo dala na tla (da ni bila v vozičku - in to ni dolgo zdržala), so jo te zadeve totalno fascinirale in jih nikakor ni mogla pustit na miru - bila je pa cca leto pa pol stara, je trajalo kar nekaj časa - kaka 2 meseca ziher, če ne še več (nama se je zdelo, da se vleče že letauser posted image ). Midva pa potem seveda iskala, kje je kaka cena bila, postavljala nazaj razne listke, da je nekje akcija... še nikoli nisem bila tako poučena o akcijah, kot takratuser posted image . Očitno sem nepoboljšljiv primer, vseeno sva kupovala isto, kot siceruser posted image .
Tamala nama je pa enkrat odlutala - to je bilo pa sploh grozno! Lubiju sem pokazala dva kozarca in ga vprašala za mnenje, ker se na ene stvari bolj spozna, on je pogledal nalepko, v tem pa je mala izginila - ni bilo pol minute vse skup, sva jo pa iskala ko utrgana - še zdaj nama ni jasno, kako ji je ratalo odlutat med tem. Mala je in je hitro ne vidiš čez police... No, saj sva jo kmalu našla, ampak meni je pa takrat srce padlo v hlače.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.10.2011 9:47:38   
ronja
Seveda dobim pod nos, da sem "sebi" kupila pa poln voziček

Hehe, pri nas točno vesta, kaj bo iz česa - se pogovarjamo, kaj bomo skuhali in seveda upoštevava tudi njune ideje in želje pri sestavljanju menijev, tako da jima je kristalno jasno, da cvetača ni "za naju", ampak za "njune ovčke s sirovo omako", recimo (primer včeraj;). Tako da s tem nimamo problemov. Vesta, kaj si midva privoščiva in vidita, da to ni več, kot privoščiva njima, jima je jasno.

PS: se mi zdi, da malidve boljše razumeta kot ostali nakupujoči, ki so včasih vidno nesrečni, ker jima nečesa ne kupim. Razumem, da se jim zasmilita mali luškani punčki - ampak če hočeta ti dve mali luškani punčki imet kdaj vsaka svojo sobo, potem moramo pač malo pazit, da ne kupujemo preveč nepotrebnih stvari. Malima to čisto direkt povem: kinderjajček kupuje babi, mami pa oči bosta kupila pa večje stanovanje, da bosta imeli več prostora za se igrat, da bosta imeli vsaka svojo sobo, da bo prostor še za bratca, itd... In to čisto sprejmeta. Ostali pa... me gledajo ali očitajoče ali žalostno (lubiju se je že zgodilo, da so ga nadrli zato!!! Pa tudi "Ji bom pa jaz kupu, če ji že vi nočte!" je doživel...) - v smislu, od tega enega kinderjajčka tudi ne bo nobene spremembe... Ja, od enega ne, od 2 (kasneje verjetno 3), vsakič, ko gremo, pa bi se že nabralo. (3x5=15, 15*12=180) Pa niso niti zdrava, igračke se potem valjajo in bodejo lubija, ker jih nosita v najino posteljouser posted image , kup embalaže za prazen nič - dobesedno,... Skratka, čokoladna jajca ne, to ma babi čez, če ji tako paše. Frutabela pa ja, včasih:).

Nočem pa, da jima nikoli ne bi ničesar kupila, kar si želita, ker potem si pa ne bi več upali povedat - taki smo bili mi, ko smo bili mali - nikoli nismo težili, ampak še ko nismo več meli finančnih problemov, smo otroci težko rekli staršema, kaj bi, tudi ko sta nas vprašala - en tak notranji zadržek je ostal, da nismo hoteli težit. In vem, da tega nista hotela, zato bi probala eno srednjo pot...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Baby shower
Michonne RR

Ali ste imele zabavo pred rojstvom otroka (Baby shower)?

Da-organizirala sem jo sama (26%)

Da-organizirale so mi jo prijateljice (23%)

Ne-takrat tega še nisem poznala (13%)

Ne-to mi je totalno mimo (38%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!