ditka
|
Sem ponosna novopečena mamica mesec in pol stare hčerkice,tako da se vsak dan naučim in izvem kaj novega.Imamo pa težave z jezičkom.Na to me je opozorila patronaža pri prvem obisku na domu,namreč moja štručka ima bel jeziček.Rekla je,da je to SOR oz. glivična oblogica.Sama nisem vedela da da je kaj narobe,opozoril pa me tudi noben ni,tudi v porodnišnici ne.Sama sem mislila,da je to od mleka(se dojimo),še celo potrdili so mi to.Dobile smo Daktarin gel,po katerem je začela bruhati in se sliniti,spremembe pa tudi ni bilo,jeziček je bil še vedno bel in vedno enako "obložen",zato sem ji ga samo še mehansko čistila z kamilcami brez sprememb in uspeha.Dva dni pred prvim obiskom v posvetovalnici pa se ji je začel sam od sebe luščiti.Ko je zdravnica pogledala,je bil že skoraj normalen,pa vendar me je obdrla in me brez posluha prepričevala,češ da ona že ve kaj to je,zato smo dobile sirup Diflucan.Tu pa se je šele začelo.Jeziček je bil že skoraj normalen,še preden sem ji dala sirup.Po samem sirupu pa so se pojavili močni krči in zaprtje.Na kontroli mi je zopet ,brez da bi me poslušala,govorila da je vse to normalno.Čez par dni pa je zopet jeziček postal bel,zato sem ji ponovno dala sirup.Vmes se je že umirilo,po sirupu pa spet krči in zaprtje!!Jeziček pa tudi ni nič drugačen,zvedela sem pa,da imajo nekateri otroci pač tako sluznico,to kasneje tudi izgine. Ali naj grem ponovno k zdravnici in ji poskušam dopovedati kaj sploh je,in kakšne težave imamo zaradi sirupa?Kako naj sploh zvem kaj to sploh je,ali je sor ali ne?Kaj naj naredim?Trenutno namreč čakam,da minejo krči in zaprtje. Zato vas že čisto obupana,vse ki imate podobne izkušnje ali kako mnenje vljudno prosim za vaš odgovor!!!Vseh bom zelo vesela. Lep pozdrav in lepa hvala! :kuza::kuza::kuza:
|