Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 17:03:52
|
|
|
|
pikica123
|
74 je definitivno prevelika. Moja punčica,ki je stara 8,5 mesecev še zdej nosi 74, pa je kar velika za to starost. Za novorojenčka je 56 št.,al pa 62. Naslednja je pa 68. No,res pa je,da so te številke lahko ful varljive. Se je zgodlo,da je svakinja v Španiji pižamco kupila za 12 mesecev,pa ji je bila pri 6 že skor premejhna. Tok,da mal morš tud na oko vidt,kok je v resnici oblekica velika. Se mi zdi,da so bl zanesljive te številke 56,62,68,74... kot št. po mesecih. Veliko sreče! Lp Nina
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 17:06:13
|
|
|
|
*pepelka*
|
Jaz sem imela 56 in je bilo vse ok, ker je bila naša velika samo 48, drugače pa je 62 povsem dovol. Mi smo sedaj stari 6 mesecev pa imamo 68 ali 74, tako da za takoj res ne potrebuješ te velikosti. Nekateri imajo velikost 74 šele pri prvem letu.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 17:09:09
|
|
|
|
Tricia
|
Jaz sem kar lepo s 56-ko začela. Itak sem dosti večjih tudi dobila, ker ti ponavadi vsi kupijo raje mal večje. Potem pa sproti po potrebi. Sem pa opazila, da so oblekice od Clar-a mal večje. Moja je 62-ko imela še pri 5-ih mesecih in sedaj pri skor 9-ih še vedno nosi body št.68, čeprav ni majhna.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 17:43:18
|
|
|
|
frutka_
|
Začela sem s 56-ko, ki jo je nosil malo časa, nato paje kar hitro začel z 68-ko. Ko je bil mali sem mu kupovala oblačila, ki so mu bila prav. Ni mi všeč, če je je dojenček v prevelikih oblačilih, ker zgleda ko en revček.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 18:26:13
|
|
|
|
KMALU
|
jaz sem stvari nakupila v Bennetonu kjer so stevilke nekoliko drugacne. Zacnejo s 54, potem je 60 (od 3-6 mesecev) in 66 (od 6-9-mesecev) Kupila sem vse 60 in nekaj 66- kar tako, ker enkrat mu bo itak prav.. A katera ve katerim stevilkam te stebilke ustrezajo? In zakaj imajo samo oni drugacne?
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 19:21:38
|
|
|
|
Lunca1
|
Definitivno kupi 62 in ne 74, naša zdaj pri 13 mesecih nosi 74, pa še kakšen bodi 68. Smo pa 1,5 meseca nosili 56. Samo to je odvisno od velikosti otroka, Pina je bila dolga 49cm.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 19:22:49
|
|
|
|
Lunca1
|
Te številke so enake dolžni dojenčka v cm. So pa Benettonove malo večje, vsaj tisto kar smo imeli mi 66, lahko nosi še danes.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 22:20:35
|
|
|
|
frutka_
|
Kmalu, jaz malemu tudi kupujem v Benettonu in so moje izkušnje naslednje. Vsi modeli hlač so daljši od običajnih, pulverčki so otrokom prej premali kot hlače. Benetton ima baby dvojko in otroško dvojko. Med njima je full razlika. Baby dvojka je za leto in pol, otroška dvojka je pa prava velika dvojkica, ki je mojemu tamalemu, pa je velik 1,5 letnik, full prevelika. Pazi na št. ko kupuješ. Prav tako skoraj nič ne sme iti v sušilec, ker so v glavnem občutljivi materiali. 66-ko je moj mali nosil zelo dolgo, skoraj celo prvo leto. Št. pa ima vsaka firma drugačne, oni imajo pač svoj italijanski sistem merjenja. C&A ima tudi druge mere, prav tako Mothercare kjer še imajo poleg velikosti težo otroka!
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 4.2.2006 22:40:58
|
|
|
|
Jančika_
|
Jaz sem kupila 62, pa je vse viselo od njega. Še dobro, da sta moja mami in svakinja za darilo kupili nekaj cotk 50 in 56 - to je nosil prvi in drugi mesec. V 62 je zgledal kot vojna sirota. Res pa je, da nisem široko povijala - v tem primeru res potrebuješ večje oblekice. 74 je za novorojenčka odločno preveč. Naš je to cifro nosil pri enem letu, nekaj majčk mu je bilo še do pred kratkim prav, pa je star leto in pol.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 5.2.2006 10:50:59
|
|
|
|
Anonimen
|
jančika,74 pri enem letu šele?? Moj sin je star oz. bo čez par dni star 10 mesecev,pa imamo že št. 80. Očitno imam velikana hehe
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 5.2.2006 12:10:18
|
|
|
|
Grascakinja
|
74 pri nas nosimo zdaj, pa ima 7 mesecev! Rodila se je z 51cm, in smo 56 kar nekaj časa nosili, pa celo nekaj 50! Ne poslušaj mame. Kupi samo oblekice za prvo silo, potem pa boš kupovala naprej glede na rast otroka, glede na to, kaka vrsta oblekic ti bo ustrezala (jaz sem kupila ful tetra majčk, pol jih nismo pa nič nosili, samo bodije - stran vržen denar) in kako bo vreme. Meni so prinesli kup stvari 68 za poletje, pol je pa vreme bilo preslabo, pa mala ni tako hitro zrasla, da bi jih nosila in imam nekaj cunjic čisto in popolnoma nedotaknjenih.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 5.2.2006 14:47:08
|
|
|
|
KODA
|
Začeli smo s 62.P tudi kakšna 68 je že bila zraven.56 sem pa imela mogoče samo 2 bodija.
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 5.2.2006 15:10:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Sandra, 62 bo sigurno preveliko na začetku in bo lahko nosil kar nekaj časa. Med 62 in 74 je še 68! Naš je imel ob rojstvu 52 cm in je precej dolgo nosil 56, potem pa zelo hitro preskočil na 68.
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 5.2.2006 15:49:01
|
|
|
|
kofetek2010
|
če boš kupovala v Zari in Okaidi-ju tud pazi na številke - modeli so manjši kot od H&M naša je imela v glavnem 50 in 56, sedaj (pri 8 tednih) ji že oblačim tud 62 v 68 je kot kakšna sirota, zavihana na vseh koncih je pa res, da nima niti enega plišastega ali kakšnega drugega pajacka, kr so mi fuj je čist tuškana v majčkah in trapezarcah na široko jo povijam samo za nočno spanje, tiste pižamice pa so mal večje (od Mothercare od 0 do 3 mesece in C&A 62 oz.68) obilo užitka ob nakupovanju ti želim!
|
|
|
|
RE: oblekice za novorojenčke 5.2.2006 22:26:03
|
|
|
|
polona2
|
Jaz sem poslušala pametne nasvete in nisem imela ob rojstvu otroka ničesar v št. 56, vse v št. 62, katastrofa, res, vse je viselo z nje. Potem sem morala druge pošiljati po nakupih in sem bila vsa nesrečna, ker niso izbrali oblekic po mojem okusu. Jaz ti toplo priporočam, da kupiš nekaj kosov v št. 56, saj te manjše št. res niso drage, vsaj v H&M-u je tako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.