|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oblačilo za krst
5.8.2007 20:11:52   
mila1
A se vam zdi lepo če je otrok krščen pri 2,3, mesecih in je oblečen v bela oblačila.Men se to zelo dopade.Pri mojih kolegicah pa dajejo otroke krstit pri 7,8 mesecih.In tako je oblečen v normalna oblačila.Kakšne kavbojke in srajco.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oblačilo za krst
5.8.2007 20:15:19   
sonček33
ja men je lepo, če je dete še zelo malo, če seveda pride to na take luštne poletne mesece, ko ni težav z oblačenjem (preveč), pa  z mokro glavo in to...

(odgovor članu mila1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2007 21:53:30   
crci06
Jaz sem ga imela pri krstu zdaj pri 7m, oblečen je bil zelo, zelo lepo (ne kavboke in srajca) in je tudi zgledalo zelo, zelo lepo.user posted image
Sicer pa mokra glavica tudi ni tak problem zaradi tistih parih kapljic, pa še zdaj po novem to vodo celo segrevajo...
Verjetno boš dobila vse odgovore v smislu: naš je bil pri  x m in je bilo lepo user posted image

So pa tudi meni lepe bele štručke...user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2007 22:36:57   
nagica
meni se zdi, da otroka k krstu v kavbojkah ne moreš peljati. mi smo imeli lep bel kompletek, stara pa je bila 3 mesece. sicer to oblačilo prodajam, če slučajno potrebujete, lp.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2007 23:18:45   
Miška76
IZVIRNO SPOROČILO: mila1

A se vam zdi lepo če je otrok krščen pri 2,3, mesecih in je oblečen v bela oblačila.Men se to zelo dopade.Pri mojih kolegicah pa dajejo otroke krstit pri 7,8 mesecih.In tako je oblečen v normalna oblačila.Kakšne kavbojke in srajco.user posted image

Ja, lepo. Nama je bilo najbolj pomembno to, da je bila najina hčerka čimprej krščena (14 mesecev), in ne šele pri sedmih mesecih, da bo "normalno" oblečena user posted image . Obleko za njen krst sva ji pa kupila v Baby centru, kjer imajo zares lepo ponudbo.

< Sporočilo je popravil Miška76 -- 5.8.2007 23:22:01 >

(odgovor članu mila1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2007 11:29:28   
s.
Jaz tudi nisem ( posebej ne za fanta) navdušena nad belimi oblačili.
Mislim, da se dobijo prav fajn hlače in srajca ali pa tudi kavbojke.

Za pučke je mlaček drugače- te lahko oblečeš v belo obleko.
Kaj pa vem. Različni smo si.

(odgovor članu Miška76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2007 11:54:26   
r1ta
Lepo je če je dete oblečeno v slavnostno oblačilo. Nekaj posebnega za to posebno priložnost. Mi smo imeli krst pri 6 mesecih in je imela res posebno oblekco, belo, kraljevsko za slabih 100 evrov in jo bo imela zavselej za spomin.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2007 12:01:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Lepo je če je dete oblečeno v slavnostno oblačilo. Nekaj posebnega za to posebno priložnost.in jo bo imela zavselej za spomin.

Se kar moram pod to podpisati. Če gre za nek svečani dogodek potem je fajn, če so oblačila primerna temu. Še bolj všeč pa mi je, da se potem ta oblačila shranijo. Jaz hranim od Črtoja pajacek, v katerem je prišel domov, tistega, v akterem se je prvič slikal,d as e "predstavi" javnosti in oblačila, ki jih je imel za krst.

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2007 23:13:41   
apolonica
tudi mi bomo krstili pri 2,5 mesecih; naš dečko ne bo v čipkah, bo pa v belih hlačkah, belem bodiju in beli majčki z enim motivom - mislim, da je avto. copatki modri, klobuček platnen z modrimi črtami in slikico na čelu - Pupa.
kavbojke niso primerne, saj tudi k prvemu ubhajilu in birmi ne greš v njih- z obleko tudi pokažeš odnos do zakramenta.
se mi zdi pa najbolj prisrčno, če gre otrok h krstu čim prej, ker je takrat tudi najbolj priden.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.8.2007 22:45:58   
bincika
Naša Gajaje bila pri krstu pred 3 tedni, stara 4,5 mesecev, bila je oblečena v belo(bel body s kratkimi rokavi, oblekico čisto preprosto(ne tisto z volančki, ker se men tist čist nič ne dopade, bele nogavice,bele zoknčke in bele balerinke, povrhu pa je imela oblečen zelenomodr jopček oziroma bolero v laseh pa pripeto svežobelomarjetico), vam povem, da je bila ful cart.
Moje mnenje, je da mora biti otrok pri krstu oblečen v bolj belo, kajti bela oblačila so simbol krsta in tudi imajo svoj pomen, drgač se pa naj vsak sam odloči kako in kaj!

29.3.2007 nam je polepšala življenje princeska GAJA

(odgovor članu apolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.8.2007 13:44:30   
Nika v službi
Jap, oblačila tudi odražajo odnos do zakramenta, zato po mojem mnenju kavbojke res niso primerne. Gre za svečano priložnost.

Mi smo imeli krst pri 4-ih mesecih v zelo hudem mrazu. Oblečeno je imela belo bundico z mucko (spodaj pa body, hlačke, lepo čipkano srajčko z dolgimi rokavi), bila pa je v tistem žaklju, starejši rečejo "pumpendekel", ki pri nas v familiji kroži že več rodov in ima tudi simbolni pomen. V njem je bil npr. krščen tudi moj mož. Ko starih staršev, ki to hranijo, ne bo več, bo zadevico dobil v dar tisti otrok, ki je imel prvega vnučka. Pri nas je to tako poštimano in mi je zelo zelo všeč.

No, potem na svečanem kosilu pa sem našo Niko preoblekla v oblekico in jopico, vse je bilo belo.

(odgovor članu bincika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.8.2007 14:19:30   
honey
Naš je bil krščen pri 3 mesecih in sicer je bilo to julija. Pa ga vseeno nismo oblekli v belo (na jezo tašče), ampak je imel lepe svetle kratke hlače, svetlo črtasto srajčko in kravato. Za moje pojme dovolj svečano. Itak pa nam je župnik na pripravah za krst rekel, da ni nujno, da je otrok oblečen v belo, glavno je, da imaš prt oz. pokrivalo v belem. Je bil pa itak v svetlih barvah, tako da ni bilo panike. Ker v tistem pajacu, ki mu ga je pripravila tašča za krst, je bil tak kot kakšen klovn - se opravičujem vsem, ki jim je to všeč, ampak nama z možem osebno ni. Mogoče bi bilo drugače, če bi bila punčka, ampak dvomim, ker mi tudi ni všeč, da je vsa načičkana in nafrfulena. Raje imam bolj preproste oblekice.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?