Anonimen
|
A veš kaj naredi? Tako sem jaz in ful deluje. Nastavi 4 prozorne lončke. Na enega daj nalepko z otrokovim imenom, na enega z napisom mami, oči, na enega pa poševno črto. V en lonček pa daj fižolčke. Potem se zmenite, kaj so njegove dolžnosti. Jaz sem jih napisala na list papirja in zraven narisala, tako da ve, kaj je kaj. Npr.: pospravljanje postelje, umivanje zjutraj, umivanje zvečer, da se sam obleče, da pospravi pižamo, da odnese umazane cunje, ko se zvečer sleče, v koš, pogrinjanje pogrinjkov in pospravljanje mize po obedu in podobne stvari. In potem za vsako od teh dolžnosti, ki se jo spomni in naredi sam, lahko da v lonček s svojim imenom en fižolček. Če ga spomniš ti, kaj ima za naredit, da fižolček v lonček, kjer piše mami (no, pri nas sem mogla napisat tudi oči), če pa ga ti spomniš na nekaj, pa kljub temu tega ne naredi, pa dobi fižolček v lonček, kjer je poševna črta. Ko je njegov lonček poln (ali pa ko ima določeno število fižolčkov), pa za nagrado greste npr. v kino ali kaj takega. (Moj si je izbral Mc'Donalds, ker ga v kinu preveč ustnice pečejo zaradi kokic ) Ti povem, da je moj otrok naslednji dan po tem, ko sva to uvedla, ob pol sedmih zjutraj sedel na kavču umit in oblečeč, postelja postlana, in čakal, kdaj greva v vrtec. Prej ga pa ob sedmih nikakor nisem mogla s postelje spravit.
|