|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obdavčenje premoženja nepoznanega porekla
28.10.2013 7:36:55   
mojcaziga
Pozdravljene,

v duhu spodnje teme o "skrivanju" premoženja v nogavicah in sefih, me zanima, ker v teh vodah pa res ne znam plavati, kako bodo ugotavljali osnovo za ta davek. Ja, mi je jasno, da si nekdo s povprečno plačo ne more privoščiti graščine, ampak dvomim, da bodo lovili te velike ribe, bolj se bodo spravili na navadno rajo kot vedno. Torej, če mi je oče dal denar za avto - je to kaj, osnova za davek? Če imam denar v sefu, ker sem dobila v zadnjih 15ih letih par tisoč za različna darila - je to osnova za davek?

kako bodo to sploh preverjali? Smejo vstopit v stanovanje oziroma nameravajo delati hišne preiskave in pogledat kaj imaš v nogavici? Bodo šli z občani do bank in sefov ter pogledali vsebino ali bo to odmerjeno na podlagi dobrin, s katerimi razpolagaš?

Kaj je s sefi v tujini - sploh dobijo te podatke, kje ima kdo odprtega?

Smo imeli zadnjič v družbi debato, vsak svoje mnenje, ampak kako pa bo to v reali izgledalo pa si ne znam predstavljati.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obdavčenje premoženja nepoznanega porekla
28.10.2013 9:07:28   
nejcko
Nimam pojma in po pravici povedano, me to sploh ne zanima. Osebno nimam česa skrivati.

Je pa tale zakon prišel tuuuu maaaač prepozno (namenoma, seveda), ker uni veliki so si itakl že nagrebli, kar so si, zdaj ostanejo spet samo male ribe.
Enako je mnogo prepozno (namenoma) prišlo do ukinitve zakona o dolžniškem dolgu, ki ne bo veljal za nazaj in ta veliki lopovi bojo spet prišli lepo čez.

Tako nepreverjanje premoženja neznanega porekla kot zakon o dolžniškem dolgu sta bila načrt(ova)na, da je lahko roka roko umila.

Zdaj so to samo drobtinice za rajo, 20 let prepozno. Lovili bojo itak male ribice in se trkali po prsih - poglejte nas, kako se trudimo in lovimo barabe. user posted image

Je pa res, da nekje in enkrat je pač treba začeti.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2013 9:16:17   
mojcaziga
Saj tudi jaz nimam nič skrivati, ampak skrbi me način oziroma kaj veš kaj si bodo še v prihodnje vtepli v glavo in na kak način bodo preverjali.

Gre za to, da ima veliko ljudi, pa ne samo tajkuni, račune in sefe odprte v tujini. Če le-teh ne bodo upoštevali, vprašanje kaj bodo od njih odnesli. Potem so ljudje, ki uživajo v razkošnih nepremičninah in premičninah, pa uradno nič od tega ni njihovega. Nekdo pa ima podarjen avto in par tisoč v sefu pa bo to lahko komot osnova za davek.
Recimo, da zame in zate rečejo, da imava več kot sva zaslužili in kaj - lahko pridejo zjutraj ob 5ih in naredijo racijo v stanovanju in banki in pri sorodnikih? Pač na osnovi njihovega predvidevanja, kasneje ko se izkaže, da ni tako, pa nikome ništa????

Zato me zanima kako bo to potekalo in ne zato, ker imam kaj skrivati ali to nameravam.

lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2013 9:36:42   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Saj tudi jaz nimam nič skrivati, ampak skrbi me način oziroma kaj veš kaj si bodo še v prihodnje vtepli v glavo in na kak način bodo preverjali.

Gre za to, da ima veliko ljudi, pa ne samo tajkuni, račune in sefe odprte v tujini. Če le-teh ne bodo upoštevali, vprašanje kaj bodo od njih odnesli. Potem so ljudje, ki uživajo v razkošnih nepremičninah in premičninah, pa uradno nič od tega ni njihovega. Nekdo pa ima podarjen avto in par tisoč v sefu pa bo to lahko komot osnova za davek.
Recimo, da zame in zate rečejo, da imava več kot sva zaslužili in kaj - lahko pridejo zjutraj ob 5ih in naredijo racijo v stanovanju in banki in pri sorodnikih? Pač na osnovi njihovega predvidevanja, kasneje ko se izkaže, da ni tako, pa nikome ništa????

Zato me zanima kako bo to potekalo in ne zato, ker imam kaj skrivati ali to nameravam.

lp

Dejstvo je, da nas že itak sproti preverjajo po malem - pri dohodninskih napovedih, pri otroških dodatkih, pri plačilu vrtca, subvenciji malice, bančnih transakcijah ... po mojem se še sami ne zavedamo, pod kakšnim nadzorom smo.

Sicer dvomim, da bodo kar povprek nadzirali vsakega, bodo pa verjetno reagirali ob kakšnem sumljivem poslu, sumljivi transakciji, pri ljudeh, ki se bodo znašli v kakšnem kazenskem postopku (preprodaja drog ipd.), verjetno tudi pri podjetnikih, privatnikih ipd.

Tako si jaz predstavljam, tudi zaradi tega, ker sem ravno zdaj brala, da bojo enega dilerja preverjali. Kako bo potekalo preverjanje sefov in računov v tujini, pa ne vem, ampak mislim, da obstaja možnost, da se te stvari lahko preverjajo, razen v kakšnih davčnih oazah, kjer imajo prav zakonsko ščitene te zadeve.

Saj pravim, ne vem, ampak ob že zdajšnjem big brotherju, ki preži na nas vsepovsod, se mi tole sploh ne zdi nič takega.

Aja, racij sredi noči pa ne bojo delali, prosim te lepo - itak postopek zahteva, da ima "osumljeni" zakonsko določen rok, da izvor svojega premoženja dokaže in pojasni, torej ne gre to kar na hopa cupa, no. Te pozovejo (preverjen si itak že prej, pa sploh ne veš, haha), potem pa dokazuješ.

Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2013 9:39:54   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Aja, racij sredi noči pa ne bojo delali, prosim te lepo - itak postopek zahteva, da ima "osumljeni" zakonsko določen rok, da izvor svojega premoženja dokaže in pojasni, torej ne gre to kar na hopa cupa, no. Te pozovejo (preverjen si itak že prej, pa sploh ne veš, haha), potem pa dokazuješ.

OK, primer. Imam v sefu 100.000€. Tega ne morejo videti nikjer, razen če gredo fizično pogledati sef. Če me prej obvestijo, bom sef izpraznila. Racije sem mislila bolj v stilu npr. Rotnika..... in hišnih preiskav ter preiskav sefa ipd.

lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2013 10:47:17   
petea
Verjetno, dokler bos imela denar v sefu, ne bos pod kontrolo. Ko si bos pa - brez kredita - omislila nov ferrari ali vilo na morju, pa bodo hoteli vedeti, od kod sredstva za to.

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2013 11:03:25   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Verjetno, dokler bos imela denar v sefu, ne bos pod kontrolo. Ko si bos pa - brez kredita - omislila nov ferrari ali vilo na morju, pa bodo hoteli vedeti, od kod sredstva za to.

Ah, ja sef pa ferari pa vila.....

Sem rajši brez denarja, opažam, da je tako bolj komot in manj skrbi user posted image

Eh, sej pravim, je šlo za debato, ker ima kolega en tak čuden življenjski stil in smo debatirali kaj in kako pri njemu in s tem odprli en kup vprašanj in teorij zarote user posted image

lp

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2013 11:28:28   
LuLu

Dejstvo je, da nas že itak sproti preverjajo po malem - pri dohodninskih napovedih, pri otroških dodatkih, pri plačilu vrtca, subvenciji malice, bančnih transakcijah ... po mojem se še sami ne zavedamo, pod kakšnim nadzorom smo.
¸

... in v vsaki trgovini, kjer imaš njihovo kartico (Pika, Tuš klub, Špar, Hervis, DM,...) imajo tvoje ime, naslov in še kak podatek in kup seznam izdelkov, ki si jih kupoval pri njih user posted image
Hujši kot NSA so lahko, če želijo biti user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2013 11:53:03   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

¸

... in v vsaki trgovini, kjer imaš njihovo kartico (Pika, Tuš klub, Špar, Hervis, DM,...) imajo tvoje ime, naslov in še kak podatek in kup seznam izdelkov, ki si jih kupoval pri njih user posted image
Hujši kot NSA so lahko, če želijo biti user posted image

Ej, Lulu sej maš prav. Ja, upam, da ne pridejo nas domov preverjat, ker potem bo moj dragi izvedel za vse šopinge, ki sem jih tako uspešno prikrila user posted image , no vsaj mislila sem tako user posted image . Bom mogla njemu več pojasnjevat kot davčni user posted image

lp

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2013 12:19:27   
mateyka
men gre pa na k. da si ne bi mogla sposodit od enega človeka denar, ali da mi ga podari, brez da bi zanj plačala davek. koji biznis je to od države? ma dej, še davek na delujoča jetra, srce in pljuča bo kmalu padel..

Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2013 13:06:47   
sazi

Je pa tale zakon prišel tuuuu maaaač prepozno (namenoma, seveda), ker uni veliki so si itakl že nagrebli, kar so si, zdaj ostanejo spet samo male ribe.
Enako je mnogo prepozno (namenoma) prišlo do ukinitve zakona o dolžniškem dolgu, ki ne bo veljal za nazaj in ta veliki lopovi bojo spet prišli lepo čez.

V bistvu ni tako mimo tudi zdaj, samo izvajali tega verjetno ne bodo tako na široko; OK, tajkun nima nič premoženja, ker je vse prepisal na ženo - lahko ona pojasni izvor svojega premoženja?

Pri zemljiškem dolgi je pa resnični problem ta, da je zadeva premoženje neznane osebe in se res ne da nič za nazaj urejat in brskat.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2013 15:53:13   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

V bistvu ni tako mimo tudi zdaj, samo izvajali tega verjetno ne bodo tako na široko; OK, tajkun nima nič premoženja, ker je vse prepisal na ženo - lahko ona pojasni izvor svojega premoženja?

Seveda lahko.
Njen vir premoženja je jasen - darilo od moža.
In tu se (za zdaj) zgodba konča.

Ker dalje po verigi pa izvora premoženja (verjetno še vedno) ne bodo preverjali.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2013 16:29:41   
mika
Čist možno, da se spomnijo še kakšnih fiktivnih prihrankov, Ko že tako radi obračunavajo davek nečesa, kar ne obstaja, še komot obračunajo neobstoječe prihranke. Izhajali bi iz minimalne plače, ki bi naj bila dovolj za preživetje, kar je več bi pa obdavčili kot prihranek...fiktivni ...seveda.

Da ne bo katera vzela zaresuser posted image .....so se pa sposobni kaj tako debilnega spomnit. Treba je denar dobit v proračun, pa čeprav na podlagi fikcijeuser posted image

Potem se jim tudi ne bi tako zelo mudilo preverjat nedotakljive. Bi mala raja poskrbela za priliv.

< Sporočilo je popravil mika -- 28.10.2013 16:31:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2013 17:06:51   
sazi

Seveda lahko.

Ker dalje po verigi pa izvora premoženja (verjetno še vedno) ne bodo preverjali.

Po logoki, je potem razkrinkano darovanje moža in mora on odkazat, od kje njemu to premoženje. Sem preveč naivna kajneuser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.10.2013 17:39:24   
petea

Po logoki, je potem razkrinkano darovanje moža in mora on odkazat, od kje njemu to premoženje. Sem preveč naivna kajneuser posted image

Ja, naivnost pa taka ...
user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.10.2013 19:23:36   
mojcaziga

Seveda lahko.

Ampak saj bodo morali kopati tako globoko, če ne še globlje, če želijo dobiti finančna sredstva in teh si država zagotovo želi user posted image

Tako da dvomim, da bo dovolj izgovor, da je karkoli le darilo od moža, temu pa so podarili starši in.........

No, bomo videli oziroma brali čez nekaj mesecev user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.10.2013 10:20:09   
poli*
Če se prav spomnim, sem zadnjič na tv zasledila, da naj bi baje pregledovali samo premoženje neznanega izvora nad vrednostjo 300.000€.

Neposredna povezava do sporočila: 17
29.10.2013 10:29:00   
mateyka
fiju, še dobro. zdaj si lahko kupim vikendico z mojim črnim denarjem, za 299.000 ojrov, ki sem jo mela ogledano..

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
29.10.2013 10:34:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
29.10.2013 10:47:47   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

fiju, še dobro. zdaj si lahko kupim vikendico z mojim črnim denarjem, za 299.000 ojrov, ki sem jo mela ogledano..

A stanovanje na črno oddajaš?
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.10.2013 11:09:41   
mateyka
ja, uno ta neprofitno user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.10.2013 11:14:11   
petea
A še imaš katerega drugega?!?

user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.10.2013 11:18:34   
LuLu
a se da tudi mesto na čakalni listi za neprofitna stanovanja oddati ali celo bolje... prodati? user posted image

ma kaj sprašujem... ziher se da... vse se da prodati user posted image

< Sporočilo je popravil LuLu -- 29.10.2013 11:19:24 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.10.2013 11:34:04   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
A ne za 299.999€, Mateyka? user posted image

seveda ne. saj nisem po župi priplavala - to bi bla preveč sumljiva; skoraj toliko kot en politik. user posted image

A še imaš katerega drugega?!?
user posted image

tipkovnica me neki zeza..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.10.2013 11:42:16   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

tipkovnica me neki zeza..

zanimiv izgovor ...

hja, eni imajo težave s spominom, drugi s tipkovnicami
user posted image

nekateri pa z obojim ...
user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?