nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga Saj tudi jaz nimam nič skrivati, ampak skrbi me način oziroma kaj veš kaj si bodo še v prihodnje vtepli v glavo in na kak način bodo preverjali. Gre za to, da ima veliko ljudi, pa ne samo tajkuni, račune in sefe odprte v tujini. Če le-teh ne bodo upoštevali, vprašanje kaj bodo od njih odnesli. Potem so ljudje, ki uživajo v razkošnih nepremičninah in premičninah, pa uradno nič od tega ni njihovega. Nekdo pa ima podarjen avto in par tisoč v sefu pa bo to lahko komot osnova za davek. Recimo, da zame in zate rečejo, da imava več kot sva zaslužili in kaj - lahko pridejo zjutraj ob 5ih in naredijo racijo v stanovanju in banki in pri sorodnikih? Pač na osnovi njihovega predvidevanja, kasneje ko se izkaže, da ni tako, pa nikome ništa???? Zato me zanima kako bo to potekalo in ne zato, ker imam kaj skrivati ali to nameravam. lp Dejstvo je, da nas že itak sproti preverjajo po malem - pri dohodninskih napovedih, pri otroških dodatkih, pri plačilu vrtca, subvenciji malice, bančnih transakcijah ... po mojem se še sami ne zavedamo, pod kakšnim nadzorom smo. Sicer dvomim, da bodo kar povprek nadzirali vsakega, bodo pa verjetno reagirali ob kakšnem sumljivem poslu, sumljivi transakciji, pri ljudeh, ki se bodo znašli v kakšnem kazenskem postopku (preprodaja drog ipd.), verjetno tudi pri podjetnikih, privatnikih ipd. Tako si jaz predstavljam, tudi zaradi tega, ker sem ravno zdaj brala, da bojo enega dilerja preverjali. Kako bo potekalo preverjanje sefov in računov v tujini, pa ne vem, ampak mislim, da obstaja možnost, da se te stvari lahko preverjajo, razen v kakšnih davčnih oazah, kjer imajo prav zakonsko ščitene te zadeve. Saj pravim, ne vem, ampak ob že zdajšnjem big brotherju, ki preži na nas vsepovsod, se mi tole sploh ne zdi nič takega. Aja, racij sredi noči pa ne bojo delali, prosim te lepo - itak postopek zahteva, da ima "osumljeni" zakonsko določen rok, da izvor svojega premoženja dokaže in pojasni, torej ne gre to kar na hopa cupa, no. Te pozovejo (preverjen si itak že prej, pa sploh ne veš, haha), potem pa dokazuješ.
|