|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ob kateri uri
23.11.2009 20:12:22   
maruscha
stanje pri nas je takšno, da sem tudi jaz začela delat in to ob 6ih zjutraj, tako da moram malega takrat že oddat v vrtcu...... ponj grem tam okoli dveh, pol treh....... meni se trga srce.... ampak drugače ne morem. vse skupaj mi je zeloooooooo prezgodaj in predolgoooo! kdaj vi vozite male v vrtec? kdaj greste po njih? joj, tako krizo imam, da je kr joj
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ob kateri uri
23.11.2009 20:13:28   
ledenaa
Pred 7 gresta in sta tam do pol treh -treh
Pa nimam službeuser posted image

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2009 20:19:11   
Tejči
Ko delam, bi morala tamalo peljat v vrtec že pred pol šesto, tako da takrat priskoči na pomoč babi in jo ona pelje..tako da vedno pride v vrtec tik pred zajtrkom-ob 8.30. Po njo pa gre tudi babi (ko delam), ali po kosilu ob 12.30, ali pa najkasneje ob 14.30, če prej nima časa. Ko sem jaz doma grem tudi po njo po kosilu, razen če imam kakšne opravke. Ko babi ni bilo, pa je bila v vrtcu že tudi pred pol šesto, po njo pa smo šli po 14. uri..kaj češ, evri tudi ne priletijo sami v denarnico.

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2009 20:19:31   
lenca1
Od doma jo peljemo 6:20 in pridemo ponjo med 15:30-15:45h. Velikokrat se lovimo in hitimo, da ujamemo tisti max. čas, ko je otrok lahko v vrtcu - to pa je 9ur!

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2009 20:22:09   
rija
jaz ga peljem med 8.00 in 9.00 in pridem ponj 11.30....

hudo mi je ko berem, da lovite dovoljenih 9 uruser posted image  in vem, kakšno srečo imam zaenkrat.

...vox populi...

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2009 20:22:57   
Najaa
Gre pred osmo in po njo gremo okoli treh.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2009 20:29:15   
Petka09
Sam meni pa nekaj ni jasno: recimo, da se voziš 45 minut v službo in otroka tako pripelješ v vrtec v domačem kraju ob 7h, potem si nekaj do 8h v službi in ker delaš do 16h, prideš po otroka nekje 16.45. Kako pa je potem s temi maksimalnimi 9-imi urami, ker v tem primeru je otrok skoraj 10 ur v vrtcu? In če nimaš babice, da bi ga prej ven vzela?

Ker meni je res prav hecno, ko marsikdo pravi, da otroka pripelje ob 8h in ga pride iskat ob 15h. Ni mi jasno, kakšno službo majo to vsi user posted image . Ker če bom jaz delala svojih 8 ur, ni variante, da mi rata otroka pobrat tako hitro, če do 16h delam user posted image .

Tut kolegica je pravla, da ko ona pride po 15. uri po punčko v vrtec, so tam mogoče samo še trije, ker vsi so že šli domov. Ne vem, a mam samo jaz (in mož) službe do 16h al kako????

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
23.11.2009 20:31:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maruscha)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2009 20:32:00   
Dudica1
Naš gre v vrtec enkrat okrog 7.30. in iskat ga gremo malo po 14h.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2009 20:35:22   
ledenaa
petka v enih vrtcihje tko da starš prinese od delodajalaca en papir kjer je razvidno do kdaj dela
In se za zaposlene starše vrtec podaljša
Tako je vsaj pri nas

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
23.11.2009 20:36:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2009 20:38:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

hudo mi je ko berem, da lovite dovoljenih 9 uruser posted image  in vem, kakšno srečo imam zaenkrat.

če bi bila sama, bi lovila 10 ur user posted image  v vrtec gre ob 7-ih (moj začne ob 7-ih, jaz pa imam cca. uro vožnje do šihta). moj dela do 15-ih, jaz do 16-ih in pridem ob cca. 17-ih domov. user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2009 20:39:38   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

A se ga tebi sploh splača peljati v vrtec za cca. dobri dve uri?

a mate šele uvajanje rija? Ali tako dober šiht, da delaš le 3-4h? user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2009 20:41:26   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

petka v enih vrtcihje tko da starš prinese od delodajalaca en papir kjer je razvidno do kdaj dela
In se za zaposlene starše vrtec podaljša
Tako je vsaj pri nas

Ahaa, torej tako. Samo vseeno je očitno tako, da je večina staršev oz. mamic dovolj fleksibilnih, da otroke poberejo prej in potem ene par "revčkov" ostane do 16h ali čez user posted image .

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.11.2009 20:46:21   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Sam meni pa nekaj ni jasno: recimo, da se voziš 45 minut v službo in otroka tako pripelješ v vrtec v domačem kraju ob 7h, potem si nekaj do 8h v službi in ker delaš do 16h, prideš po otroka nekje 16.45. Kako pa je potem s temi maksimalnimi 9-imi urami, ker v tem primeru je otrok skoraj 10 ur v vrtcu? In če nimaš babice, da bi ga prej ven vzela?

Običajno ima otrok 2 starša. Pač ga en pripelje in drugi odpelje. Moja sestra ima prav takšno situacijo, kot jo opisuješ. Oba z možem delata v istem, 45km oddaljenem kraju, v istem podjetju. In sta žal primorana, da se vozita vsak s svojim avtom s časovnim zamikom. Drugače žal ne gre.

Naš je v vrtcu od 8:20 do malo pred 16to (jaz ga peljem, očka pobere). Če očija ni, je tam od 8h do 16:30. H sreči imam vrtec in službo blizu doma.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.11.2009 20:46:45   
pelin
Pred 7 gresta in sta tam do pol treh -treh
Pa nimam službeuser posted image

Ledenaa, žal mi je, če boš užaljena, vendar to jaz nikakor ne bi mogla razglašat s takim nasmeškom  in brez slabe vesti....v vrtcu se pred zajtrkom res nič pametnega ne dogaja in takrat poteka le varstvo...To varstvo ponavadi rabijo starši,ki so v službi.Žal pa takrat ( za moje pojme veliko prezgodaj) pripeljejo otroke tudi nekateri nezaposleni starši...Ponavadi rečejo, da so otroci itak že od petih pokonciuser posted image .Jaz sama vem da veliko malčkov res zgodaj vstaja, vendar to še ne pomeni, da jih je treba takoj hopa cupa privleči v vrtec. Saj si vendar doma...lahko bi imeli prijetno jutranje druženje, umirjen zajtrk,crkljanje v postelji... saj jih potem itak pustiš v vrtcu celih osem ur....pa še v službi nisi....Sori, moje mnenje, otroci pa so konec koncev le tvoji in delaj pač tisto, kar se tebi zdi...
Maruscha, zate pa tole...vem da ti je težko ( tudi sama sem bila v podobni situaciji), vendar se lahko tolažiš, da si za svojega otročka poskrbela res najbolje kot se le da...Konec koncev nekdo pač mora hoditi tudi v službo...Jaz sem si nekoliko ublažila slabo vest in pregnala žalost, ker sem bila toliko časa ločena od otrok, na tak način, da sem tisti čas, ki smo ga preživeli skupaj, res prebila in preživela le z njima in partnerjem. Majhni otroci te pač zelo potrebujejo, pa tudi mi njihuser posted image . Joj, saj se le dvakrat obrneš, pa so že najstniki in so presrečni, če jih pustiš pri miru...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.11.2009 21:03:20   
ledenaa
ja pelin jaz delam tako kot jaz želim
Ti izrazi svoje mnenje,ki pa name nima vpliva
mi imamo vse,gledanje risank zjutraj,crkljanje v postelji itd
in še enkrat moj nasmešek,ki ga rade volje podarjam user posted image
Hopa cupa gremo  v vrtec

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.11.2009 21:35:50   
nu_tella
Meni je pa to z omejenimi 9 urami totalno mimo. Mislm, a nej se zdej dva iz 100 km oddaljenega kraja, vozita v službo z dvemi avti, samo zato, da bo otrok eno uro prej doma. Sej razumem. Za mojega otroka le najboljše. Ampak če dela v domačem kraju ne dobim, in se voziva oba v Ljubljano...a nej grem po tej logiki jaz rajš na zavod, da ga bom lahko po kosilu ven pobrala. Kako mu bom pa razložila, da zato ker sem doma, ker mora on bit v vrtcu manj časa kot jaz delam, ne morem kupiti tega pa tega (govorim o realnih nakupih, ne o vsaki stvari, ki jo v trgovini vidi). Pa vem, da se večina z mano ne strinja. 

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.11.2009 21:43:09   
tt79
Pelin, nikakor se ne strinjam s tabo!!!

Sama sem vzgojiteljica in velikokrat predlagam staršem, da če lahko naj pripeljejo otroka v vrtec vsaj pol ure pred zajtrkom (zajtrk je pri nas ob osmih). Če je vrtec kvaliteten se tudi pred zajtrkom marsikaj dogaja, ne samo varstvo, kot praviš ti. Otroci se aklimatiziraja, igrajo, ustvarjajo po kotičkih po svojih željah in jim je zato prehod na zajtrk veliko lažji in umirjen, kot če nanj priletijo direktno iz avtomobila.

Tudi po počitku rabijo otroci nekaj časa, da pridejo k sebi, pojedo malico in nato odidejo domov...

Moj otrok je v vrtcu navadno med 7.00 in 15 uro. Ne glede na to, da sem na porodniški in bi ga lahko šla iskat prej se mi zdi to smiselno. Kot vemo otroci potrebujejo red in doslednost, pa naj bo to doma ali v vrtcu.

Vsi, ki si ne morete privoščiti, da bi po otroka prišli prej kot zmorete, pa se s tem ne obremenjujte. Zavedajte se, da je vaš otrok v dobrih rokah, da mu je prijetno. No, vsaj če ga imate v kvalitetnem vrtcu!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.11.2009 21:43:20   
kajajaka
Pri nas v službi je delovnik od 8-17h (pa vmes pavza) in ker so naši vrtci odprti le do 16h, sploh ni šans, da bi bila v vrtcu... Torej sem jaz izkoristila priložnost za skrajšani delovni čas. Delam do 12h in medtem malo čuva tašča / babica.
Tako, da če bi jaz delala le to 14 ali 14.30h, bi skakala do stropa od sreče. Za otroke jutranje vstajanje ni tako hudo, ker gredo v vrtcu naprej spati, če zelo zgodaj pridejo (vsaj pri nas je tako). To, da si pa potem celo popoldne z otrokom je pa neprecenljivo (zdej pa zvenim kot reklama za mastercard user posted image ).

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.11.2009 21:46:55   
tt79
Še to...kar se tiče 9 urnega otroškega bivanja v vrtcu Za to je odgovorna naša država, ki je predpisala tak zakon. Sicer pa nihče ne brani, da ostane otrok v vrtcu dlje kot 9 ur, samo za vsako nadaljno uro moraš še posebej plačatiuser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.11.2009 21:47:30   
pelin
Otroci so lahko v vrtcu dlje kot devet ur, le da tisti starši, ki imajo delovno mesto oddaljeno manj kot 30 km, vse ure nad 9 plačajo sami. Oziroma, če povem obratno...tisti starši (ne le eden, ampak oba), ki imajo delovno mesto odddaljeno od vrtca več kot 30 km, imajo lahko otroka v vrtcu več kot 9 ur, oziroma so upravičeni, da plačajo le del stroškov, ostalo krije občina.Pa še po domače...otroci staršev, ki imajo službo v bližini vrtca ali pa so doma, so lahko v vrtcu maksimalno 9 ur. Če so dlje, vse dodatne ure stoprocentno plačajo starši....Žal pa so še vedno najdlje  v vrtcu ponavadi otroci tistih staršev, ki so doma brez službe. In tu se tudi pokaže obraz naše ljube države...večina tistih, ki so doma, ima vrtec zastonj in ta zastonjski vrtec izkoristijo do maksimuma...Žal zopet kratko vleče delavec, ki dela za mizerno plačo in ima oddaljeno delovno mesto 20 km. Pa saj to ni nič novega..

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.11.2009 21:48:54   
ledenaa
ja,taki smo mi nezaposleni user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.11.2009 21:50:40   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

A se ga tebi sploh splača peljati v vrtec za cca. dobri dve uri?

seveda. se otrok malo naigra z vrstniki.user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.11.2009 21:50:58   
Naja31
Zjutraj v vrtec 8,15h, 8.20h, da ne zamudita zajtrk.
Iz vrtca ob 15h.

Mož kadar dela dopoldan dela do 15h in je v 10ih minutah v vrtcu. Jaz imam fleksibilen delovni čas in ju pobiram ob 15h kadar mož dela popoldan. Na srečo imava take službe ki so idealne za "imet majhne otrok", vsaj kar se tiče pobiranja iz vrtca.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?