tjasaoasis
|
Pri naši sem dva tedna nazaj začela z uvajanjem goste hrane, že prej sem ji pa dajala občasno mlečno kašico (1. obrok). Dokler je pila samo AM ni bilo večjih problemov z lakoto, čeprav ima že dolgo 5 obrokov dnevno v razmaku 3,5 ure. Seveda je s starostjo vseskozi zahtevala vedno več, ker pa je njena teža tudi zelo hitro napredovala, sem morala pri količinah začeti malo bolj paziti, sicer bi sedaj pri višini cca 65cm imela že preko 8kg. Posledično ji količin na njeno zahtevo nisem povečevala takoj, kar pa je seveda povzročilo manjše težave. S prehodom na gosto hrano oz. mlečne kašice sem upala, da bo zaradi gostote hrane prej občutila sitost in bo stanje boljše vendar se to na žalost ni zgodilo. Občutek imam, da bi ona kar jedla in jedla, pri kosilu ji dam npr. dobrih 150ml (oz. celo malo več) korenčkovega pireja (korenček+krompir+malo bučk), vendar se začne na koncu obroka jokati, a še vedno vzame hrano z žlice. Sedaj ne vem ali je dejansko preveč sita in jo tišči ter se zaradi tega joče, ali pa je še zelo lačna. Se pa hoče po tem obroku še malo podojiti na dojki (imam še zelo malo mleka) in nato zaspi. Zvečer dobi še mlečno kašico cca. 100ml (ki ji tudi ni dovolj, vendar jo dam samo toliko zaradi večje kalorične vrednosti), ostale obroke pa dva po 150ml AM, pred spanjem pa 180ml AM. Glede na njeno porast teže je ta dnevna količina hrane definitivno OK (redi se cca. 20g na dan), samo skrbi me njen občutek sitosti. Poleg tega začne včasih sitnarit za hrano že po dveh urah. Ima katera podobne probleme s takšnimi požeruščki? Če bi dojila, se zaradi teže ne bi tok sekirala, pri AM pa vsi opozarjajo, da je treba pazit. Drugače pa je njena teža takole naraščala: ob rojstvu: 40cm, 1700g na dan PDP: 50cm, 3170g korig. 1 mesec: 55cm, 4700g korig. 2,5 meseca: 59cm, 5820g --> od tu naprej sem začela paziti pri količinah, saj me je v razvojni opozorila, da je porast prevelik. korig. skoraj 4 meseci: 62,5cm, 6770g sedaj pri korig. skoraj 5 mesecih(izmerjeno in stehtano doma): 65,5cm, 7300g Je možno, da še ne zna občutiti, kdaj je res sita ali je pač takšen požerušček, ker želi kot nedonošenka ujet ostale? :)))
|