|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   občutek sitosti
28.2.2011 13:00:11   
tjasaoasis
Pri naši user posted image sem dva tedna nazaj začela z uvajanjem goste hrane, že prej sem ji pa dajala občasno mlečno kašico (1. obrok). Dokler je pila samo AM ni bilo večjih problemov z lakoto, čeprav ima že dolgo 5 obrokov dnevno v razmaku 3,5 ure. Seveda je s starostjo vseskozi zahtevala vedno več, ker pa je njena teža tudi zelo hitro napredovala, sem morala pri količinah začeti malo bolj paziti, sicer bi sedaj pri višini cca 65cm imela že preko 8kg. Posledično ji količin na njeno zahtevo nisem povečevala takoj, kar pa je seveda povzročilo manjše težave. S prehodom na gosto hrano oz. mlečne kašice sem upala, da bo zaradi gostote hrane prej občutila sitost in bo stanje boljše vendar se to na žalost ni zgodilo.

Občutek imam, da bi ona kar jedla in jedla, pri kosilu ji dam npr. dobrih 150ml (oz. celo malo več) korenčkovega pireja (korenček+krompir+malo bučk), vendar se začne na koncu obroka jokati, a še vedno vzame hrano z žlice. Sedaj ne vem ali je dejansko preveč sita in jo tišči ter se zaradi tega joče, ali pa je še zelo lačna. Se pa hoče po tem obroku še malo podojiti na dojki (imam še zelo malo mleka) in nato zaspi. Zvečer dobi še mlečno kašico cca. 100ml (ki ji tudi ni dovolj, vendar jo dam samo toliko zaradi večje kalorične vrednosti), ostale obroke pa dva po 150ml AM, pred spanjem pa 180ml AM.

Glede na njeno porast teže je ta dnevna količina hrane definitivno OK (redi se cca. 20g na dan), samo skrbi me njen občutek sitosti. Poleg tega začne včasih sitnarit za hrano že po dveh urah. Ima katera podobne probleme s takšnimi požeruščki? Če bi dojila, se zaradi teže ne bi tok sekirala, pri AM pa vsi opozarjajo, da je treba pazit.

Drugače pa je njena teža takole naraščala:
ob rojstvu: 40cm, 1700g
na dan PDP: 50cm, 3170g
korig. 1 mesec: 55cm, 4700g
korig. 2,5 meseca: 59cm, 5820g --> od tu naprej sem začela paziti pri količinah, saj me je v razvojni opozorila, da je porast prevelik.
korig. skoraj 4 meseci: 62,5cm, 6770g
sedaj pri korig. skoraj 5 mesecih(izmerjeno in stehtano doma): 65,5cm, 7300g

Je možno, da še ne zna občutiti, kdaj je res sita ali je pač takšen požerušček, ker želi kot nedonošenka ujet ostale? :)))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: občutek sitosti
28.2.2011 13:03:08   
kristinaj
jaz sem našima, ko smo uvajali gh, na koncu vedno dodala še mleko, da sem videla koliko jih nasiti..vedno sta popila še kakšne cca 100ml mleka..  šele nekje pri 8, 9m sta imela gh dovolj,da sta bila sita, .. brez mleka...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2011 14:44:48   
Taddy78
Joj ne kompliciraj, no. Sicer ne morem rečt, da vem kako je ko gre za nedonošenčka, si pa kvečjemu lahko vesela, da tako leto napreduje.
Ker pišeš v korigiranih mesecih ne vem, koliko je v resnici stara, ampak teža in velikost ki si ju napisala sta daleč od alramantnega in pri toliko starem dojenčku še ne moreš kar začet štopat s hrano. Sin je pri višini 65 cm tudi imel 8600g, ampak to pri 6.mesecih, pri 1.letu pa samo1800g več.
Toliko star otrok mora jest kolikor mu paše in seveda se še po obroku podoji, če ji ni dovolj.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2011 15:01:33   
tjasaoasis
Seveda sem vesela, da lepo napreduje in njena trenutna teža je seveda OK. Ampak ne bi bila, če je jaz ne bi malo bremzala zadnje dva meseca. Sicer je pa stara 6 mesecev.

Pa vem da kompliciram, samo skrbi me pač. Je moj prvi otrok in ji želim seveda dati čim boljšo popotnico za nadaljni razvoj.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2011 15:33:16   
Taddy78
Saj pravim, pri tako majhnem otroku, oz. dojenčku se ne sme gledat oz.jemat hrane vstran, ker se tebi zdi, da poje preveč in da ima že tako ali tako preveč kg. Ne rečem da kompliciraš, samo je s kilažo daleč od tega, da bi te lahko skrbelo.

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2011 16:09:45   
ribica.
da, možno je da otrok nima bremz pri hrabi, To sem doživela pri prvem otroku. KO je imal 8 mesecev sem ji dala eno porcijo testenin s polivko in je vse zmazala. pa je hotela še. Pa sem ji dala še eno porcijo, pa je spet vse pojedla. Potem sem nadevala sebi in mi je zraven tako lačno gledala, da bi me lahko še pretentala da ni še nič jedla. Potem sem vedla, da se ne morem nanjo zanašat, da bo pokazala kdaj je sita. Sem odmerila in je to je bilo to.

Sedaj pa tudi ravno uvajamo z drugim otrokom, amapk nikoli ne gledam na količino tako kot ti. Se ravnam po otroku. Po občutku. Je pa dojen in mu mleka ne odrekam, dobi kadar hoče, skoraj vedno pa je pogosteje kot na 3 ure. Imel je pa pri 6 mesecih 10 kg, pa 70,5 cm. in ne, nikoli še nisem pomislila, da bi mu omejevala hrano.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2011 18:35:00   
smokyhawk
ko se bo začel plazit,hodit pa šibat naokol se bodo grami/dekagrami kar topili kot sladoled na soncu....moj je tudi bil zelo ješč otrok in je mel lepo zajetno težo,ko pa se je začel pri 9 mescih plazit, pa se je naraščanje ustavilo in sedaj napredujemo po gramihuser posted image user posted image mi ga bo že skp potegnalouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2011 21:37:42   
BAMBINA_
Oja, nekateri otroci enostavno ne poznajo občutka sitosti. Tak je bil moj prvi in izgleda, da bo tudi drugi otrok podoben. Skratka, meni so enako govorili, da naj mu vendar dam kolikor hoče in sem en čas to upoštevala, dokler ni postal res očitno preobilen in sem mu mu morala pričeti odmerjati količine. Šele sedaj, ko je star 3,5 let, ne poje več vsega na krožniku, pač pa pusti in pove, da ne more več.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu smokyhawk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2011 9:25:14   
tjasaoasis
No sej, očitno je pri nas res tako :) Zato ji pač odmerjam primerno količino. Sem pa zdaj malenkost zmanjšala razmik med obroki in je malo bolje, hkrati pa gre posledično tudi prej spat (okrog 22h) in zaenkrat ponoči še vedno brez problema spi vse tja do 8h.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?