|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   očetovski dopust
29.9.2004 10:36:08   
ksenjak
Zdravo punce!

Vem, da bi vprašanje na moj odgovor našla v družinski zakonodaji, vendar bolj ko berem, manj razumem, zato se obračam na vas še v tem forumu. Zanima me namreč, koliko dni lahko oče koristi oz. mu pripada očetovskega dopusta? V zakonu namreč piše, da mu pripada 90 dni tega dopusta, ki ga mora koristiti 15 dni v času mamine porodniške, ostalih 75 dni pa do 8. leta starosti otroka. Vendar ženske pišejo o nekakšni 30. dneh, tako da ne raazumem popolnoma nič.

Prosim za pomoč.

Lp, Ksenja:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   očetovski dopust
29.9.2004 12:18:44   
BARBARA R.
OJLA!
Pišem bolj po spominu.So štiri možnosti na izbiri,dve sta v času mamine porodniške in dve do določenega leta starosti.Izbereš,kar ti najbolj ustreza, je pa vse jasno razloženo na vlogi za očetovski dopust.Mišljeni pa so koledarski in ne delovni dnevi.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   očetovski dopust
29.9.2004 12:30:33   
ksenjak
Ja, pa je to potem skupaj 90 dni, ali ne?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   očetovski dopust
29.9.2004 14:47:10   
Pikapolonica
Hojla!

Se bi še jaz malo vklopila v tole debato.

Ravno danes sem se začela bosti z uradniki na centru za socialno delo in sem že vsa jezna, ker ti res mislijo, da jaz rojevam vsako leto enkrat in da mi mora biti vse že popolnoma jasno glede izpolnjevanja tistih papirjev. No, pa saj to ni bistveno. Bistveno je to, da sem na obrazcu za uveljavljanje pravice do očetovsekga dopusta opazila tudi to, da ima oče pravico do tistega drugega dela dopusta, tistih 75 dni, samo, če jih koristi v strnjenem nizu. Če pa ta del dopusta koristi po dnevih, pa jih ima na voljo samo 52. A to pomeni, da mu meni nič, tebi nič vzamejo 23 dni dopusta????

Mogoče pa samo jaz kaj narobe razumem.

LP, Pikapolonica :pika: in :duda:

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   očetovski dopust
29.9.2004 14:57:01   
krauca
Pri 75 dneh v strnjenem nizu se štejejo koledarski dnevi, medtem ko se v drugem primeru (52 dni - po dnevih) štejejo delovni dnevi.

Mene pa zanima, kako je to s postopnim povečevanjem števila dni očetovskega dopusta - s 1.1.2005 naj bi jim končno pripadlo 90 dni. V mojem primeru bo otroček rojen v zadnji dneh decembra 2004 pa me zanima ali očetu pripada le 75 dni ali pač celih 90 (ki jih koristi v letu 2005, oz. kasneje)?

Ali kera ve?

LP
K.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   očetovski dopust
29.9.2004 15:00:49   
Pikca
Če jih koristi v strnjenem nizu, se računa, da so to koledarski dnevi, se pravi vključno s sobotami in nedeljami. V primeru koriščenja po dnevih pa so to delovni dnevi, zato jih pride manj. Torej, če primerjaš število delovnih dni, pride v obeh primerih enako. Isto velja tudi za tistih prvih 15 dni.
Lp, Pikca

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   očetovski dopust
29.9.2004 16:03:29   
Pikapolonica
Aha, zdaj mi je pa že bolj jasno!

Hvala, hvala za tele informacije.

LP, Pikapolonica :pika:

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   očetovski dopust
30.9.2004 9:39:24   
tinadvojčica
Moj dragi bo kmalu očka dveh princesk pa mu ne pripada tudi en dan več dopusta ne.No pa tale sociala ni glih najbolj zorganizirana z papirji predvsem pa z prijaznostjo.Saj tako je pri nas v Mostah!

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   očetovski dopust
30.9.2004 18:53:00   
Smeja
Sem bila ravno ta teden na CSD in mi je zelo prijazna delavka vse lepo razložila:

torej, očetovskega dopusta je po zakonu 90 dni= 15 dni plačanega in 75 koledarskih dni neplačanega do 8 leta (v primeru koriščenja po dnevih pa 52 dni). V letu 2004 velja še prehodno obdobje, ko je vsega skupaj le 45 dni = 15 + 30.

Za decemberke (kar sem tudi sama) pa tako: je rekla, da sicer še nimajo navodil, kako bo letos, vendar po lanskih izkušnjah je pripadalo večje število dni glede na čas vložitve vloge in ne na rojstvo otroka. Svetovala mi je torej, da vlogo vložimo takoj po novem letu in da bo tako dobil že 75 dni. Paziti pa je treba na roke: 15 dnevni dopust mora namreč izkoristiti v teku porodniškega dopusta (prvih 105 dni), prošnjo pa je treba vložiti 30 dni pred predvidenim začetkom rabe tega dopusta.

Upam, da sem pomagala, če še kaj ni jasno, pa vprašajte.

Pa še to: tisti ki se ubadate še z priznanjem očetovstva: se ga da narediti že pred porodom na UE, potem pa zapisnik skupaj z vlogo za oč. dopust pošlješ na CSD. Tako da ni potrebno takoj po porodu na CSD laufat....

Lp, Smeja

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?