|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic
10.8.2007 18:39:31   
Anonimen
Danes sem bila na pregledu pa mi je rekla dr. da je vse okey, no ker mi pa po letih pripada ful drag test enih kromosomskih resic naj se odločim zanj, mi je pa povedala, da je tveganje 1,5% za poškodbo ploda saj gredo v nožnico z iglo če sem prav razumela. Je pa res da je test potem skoraj 100% in takoj izloči vse nepravilnosti ploda, moraš pa potem tri dni počivati.

Lahko grem pa samo na nuhalno ampak potem mi ta test ne pripada več, pri nuhalni se vidijo samo očitne napake, pa še vedno je možnost za nepravilnost ploda, je pa test povsem varen, saj je to ultrazvok

Zanima me vaše mnenje, bi se odločile za 100% test a za nevarnost za plod in si celo nosečnost miren ali za nuhalno pa te potem skrbi kaj bo....

Jaz nimam pojma kaj naj naredim
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic
10.8.2007 18:41:17   
Anonimen
Zanima me vaše mnenje, bi se odločile za 100% test a za nevarnost za plod in si celo nosečnost miren

Ja, ker nevarnost minimalna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2007 18:49:05   
lana38
Zakaj pa bi naj šla na biopsijo horionskih resic? Lahko se odločiš tudi za amniocentezo, kjer je možnost ss 0,8 do 1%. Jaz sem po starosti v enakem položaju kot ti, pa sem šla samoplačniško na NS, na AC pa potem z napotnico. NS stane 60 eur, AC pa 513 eur. Danes je ravno 4 tedne od AC. Izvid pa še čakam. Pri AC gre za odvzm plodovnice skozi trebušno steno in res ni tako nevarna kot BHR.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2007 18:49:18   
soncece24
Jaz bi šla na oboje na tvojem mestu. Na resice na stroške zavarovalnice in samoplačniško na nuhalno. Na nuhalno sicer bolj zato, da vidiš bebico, na resice pa zaradi odkrivanja napak - če bi seveda šla delat splav, če izveš, da je z otrokom kaj narobe. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2007 18:54:15   
Anonimen
na oboje ne bi šla, saj nima smisla, če grem na test za te resice potem bom itak vse izvedela, ne bi šla nič plačevati, če mi itak pripada, naj imam vsaj nekaj koristi od svojih let user posted image

amniocinteze mi pa sploh ni predlagala, rekla je da mi da napotnico ali za nuhalno ali pa za te resice...

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2007 19:00:40   
lana38
Vprašaj jo za AC. Jaz osebno se za BHR ne bi odločila. Vsak pa neredi po svoje. Res pa je, da je NS samo 75% zanesljiva, AC pa 99,99%.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2007 19:14:49   
zarjica
 Ko sem bila jaz na pregledu, mi je G rekla kako se vse super razvija, da je mali čudovit,....verjetnost za DS pa mi je izračunala 1:9310. No, čez 10 dni pa sem imela ss. In zdaj me tolažijo, da je šlo verjetno za kromosomsko napako pri plodu. Toliko o NS z moje strani.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2007 9:39:26   
bskrle
    Na nič, če misliš otroka obdžati.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
11.8.2007 9:57:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zarjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2007 10:02:00   
nemrak
user posted image user posted image ,
na NS se vidijo tudi druge nepravilnosti otroka. Pri AC in HB pa lahko odkrijejo kromosomske napake.
Jaz sem bila samoplačniško na NS. Na nspotnico pa na AC.
Tudi naslednjič bi naredial isto.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2007 11:32:41   
Anonimen
Zdaj sem prebrala, da je tveganje za splav pri testu kromosomskih resic 3%, kar veliko kajne in ponoči sem sanjala kako ful krvavim, to pa samo zato ker sem non stop premišljevala kako naj se odločim user posted image

(odgovor članu nemrak)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2007 12:05:32   
Lusa
Tveganje je pa res veliko pri horionskih resicah ,zato pa se večina odločajo za AC.Jaz sem jo tud opravila 6.8 ,ampak na NS sem tud šla ,ker rezultate Ac dobiš komaj nekje pri 20 tednih in sem zdaj vsaj malo pomirjena ,ker je bila NS ok.Jaz ti svetujem ,da greš na AC.na NS se žal ne odkrije veliko napak.Tako kot Nemrak ,bi jaz pri naslednjem otroku spet šla na AC.Pa še podatek ,da v Lj že 5let niso imeli splava zaradi AC ,tako ,da je verjetnost za splav zelo ,zelo majhna.

Zarjica-sama sem isto doživela.Ampak meni so v Mb(kje si bila ti) v bolnici povedali ,da večina splavov oz. odmrtje plodov po 12 tednih ,naj ne bi bili kromosomsko povezani.Jaz sem imeal Abrazijo v 16tednu ,plod so dali na genetiko in naš fantek res ni imel kromosomske napake.Dejavnikov za spalv je lahko 200 ,pri meni je skoraj zagortovo bila kriva 5tedenska viroza z rahlo vročino ,potem pa še nožnično vnetje in tako ,bi se naj otrok okužil.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2007 13:13:00   
_andreja_
ja moja sestra je dobro leto nazaj šla na takšen test in je bilo vse vredu...če te pa karkoli določenega zanima me pa kontaktiraj na ZS pa jo lahko podrobneje vprašam...in ja podpiram takšne teste, tak da pojdi, čeprav jaz osebno nisem šla na nobenega, ker sem bila prepozna...lp

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2007 13:27:34   
tinaaja
meni je genetik po UPN lepo rekel za naslednjo nosecnost in to bi rekla tudi zate:
na NS gres samoplacnsko, da vidis, ce je zvisano tveganje. ce ni, gres na napotnico na AC. v kolikor bi bilo tveganje zvisano, gres na BHR.  Pri nas so bili rezultati NS + DHT tako dobri, da nismo sli na nadaljna testiranja in sva verjela v dober rezultat. In je bil user posted image

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.8.2007 13:29:16   
Anonimen
Saj bi šla na amniocintezo ampak ginekologinja je rekla da mi da napotnico za nuhalno ali pa biopsijo resic in to je to user posted image

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.8.2007 14:06:50   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Saj bi šla na amniocintezo ampak ginekologinja je rekla da mi da napotnico za nuhalno ali pa biopsijo resic in to je to user posted image

To pa res ne zastopim,jaz sem se lahko sama odločila za biopsijo resic ali AC. Izbrala sem AC,ki se mi zdi bolj sigurna,res pa je,da pa če je kaj narobe je plodek že tako velik,da ga moraš rodit-žal sem pred 2 letoma tudi to doživela.Tokrat je bil na AC dober izviduser posted image

Vprašaj tvojo G. zakaj nimaš tudi AC na izbiro,NS pa si plačaš sama,ta ni tako draga!
Meni so v MB tudi zelo ponujali biopsijo resic,vendar obveljala je moja AC,ki pa sem jo šla delat v Lj.

pa srečno!user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.8.2007 18:16:30   
tinaaja
odlocitev med AC in BHR je tvoja, ne od G. ce si starejsa od 37 (oz bos ob pdp 37) potem se imas pravico odlocit za eno ali drugo varianto in G ti mora dat napotnico za izbrano preiskav. pika. G ti lahko svetuje eno, ampak odlocitev je tvoja. Pripada pa ti ena ali druga (ce gres na NS samoplacnisko).

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.8.2007 18:48:43   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Kolikor sem spremljala Pušenjakov forum (http://med.over.net/forum5/list.php?19) je fora večjega tveganja biopsije horionskih resic predvsem v tem, da se opravlja bolj zgodaj kot amniocenteza, in ker je v tem obdobju več spontanih splavov kot kasneje, izgleda tveganje BHR lažno še večje. Drugače pa je prednost biopsije horionskih resic ravno v tem, da se opravi prej (12.-14.t) in tako tudi prej dobiš rezultat kariotipizacije ploda kot po AC, ki se opravi šele po 14. tednu.
Če se na osnovi izvidov slučajno odločaš o UPN, je to bolje čim prej...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.8.2007 18:52:23   
Pia77
P.s.: v tvojem primeru (glede na tvojo starost je verjetno tveganje, da rodiš otroka skromosomsko napako, že kar veliko) se jaz ne bi odločila za presejalni test (NS), ampak za BHR oziroma AC (če so tiste desetinke razlike procenta tveganja nekaj, česar nisi pripravljena sprejet čeprav pridobiš na času).

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.8.2007 19:00:27   
piščanc
nič, ker bi otroka itak obdržala

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.8.2007 19:22:07   
Anonimen
Ne vem koliko si stara,zato ne vem če ti AC pripada,razen če ti ginek.predlaga na podlagi slabih predhodnih testih.Kolikor vem ti AC pripada le v primeru če si stara nad 37 let ali če so tvoji testi slabši,kot bi morali biti.
Vem da ti po 35 letu pripada NS zastonj in še en test-krvni ali pa t. h.resic.Za AC do 37.leta pa vem da ti ne pripada zastonj.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
11.8.2007 19:30:10   
malamedika
jest sem šla tud po povečani NSše na ACpa sem stara 31 let

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.8.2007 21:27:19   
Anonimen
stara sem 36, ko rodim bom pa 37. Ginekologinja me je dala tja samo zaradi let, plodek je namreč lep in velik je rekla, tako da kot je videla kar se je dalo je bilo vse v redu.

Edino to mi je čudno ko vse pravite da je ta test bolj zgoden, meni je pa rekla da na nuhalno bom morala iti čez dva tedna (zdaj sem v 9 tednu) na un test grem pa čez 6 tednov ker ga naredijo bolj pozno

no zdaj pa nič več ne vem

pa hvala vsem, ki mi dajete nasvete in odgovore user posted image

(odgovor članu malamedika)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
11.8.2007 22:09:54   
nana35
NS naredijo od 11 do 14 tedna,tako da ne boš prepozna čez dva tedna.Še dokaj zgodnja boš.Za AC pa mislim da ti po zakonu pripada,če boš stara 37 let ko boš rodila.Vprašaj svojo ginekologinjo ko greš na pregled ali na NS,verjetno ti bo znala bolje odgovoriti,do takrat pa malo potrpi.To po moje tudi pomeni,da dobiš in NS in AC zastonj oz.preko zavarovalnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.8.2007 23:13:29   
Anonimen
Jaz bi šla samoplačniško na AC in če je rezultat slučajno slab, ti tako ali tako pripada AC. Punce z več izkušnjami, saj imam prav, ne?

(odgovor članu nana35)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?