|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nuhalna svetlina
21.3.2006 12:33:47   
Anonimen
mene pa zanima, kakšne rezltate ste imele na nuhalni svetlini, kolk mm ?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nuhalna svetlina
21.3.2006 13:03:15   
KODA
Pri tastarejšem sem imela 1,8.
Pri tamlajšem pa 1,4.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2006 13:56:04   
pupika
Jaz sem imela v 14 tednu 1,2mm

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2006 14:01:08   
lenika
1, 2 mm.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2006 14:22:20   
dory
V 13.tednu 2,2mm...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2006 14:29:42   
Anonimen
13 teden
1,6 mm

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2006 14:47:59   
borovnička
V 12. tednu, 1,6 mm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2006 15:27:46   
ElaM
13t, 1,6, 1:8022

:)

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2006 20:42:01   
Reja
13t, 1:malo čez 4000

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2006 22:25:21   
miši
13 t, 1:7007

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.3.2006 7:39:24   
Polly
13 tednov, 1,8mm (tako kot pri prvorojenki), 1:5499

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.3.2006 8:38:42   
pupika
Kaj ve katera kolikšen je dober rezultat. Sem opazila, da so imele vaše user posted image  kar višje meje kot moj. G mij e rekla, da je vse v redu, vendar se mi vrednost 1,2mm malo zdi proti ostalim. 

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.3.2006 10:10:44   
Reja
Obstaja neka razpredelnica primernih ali povprečnih rezultatov za določeno starost. Jaz sem jo našla v eni knjigi o nosečnosti. Meni je G rekel, da imam za svojo starost zelo dober rezultat in mi je bilo to čisto dovolj.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.3.2006 10:37:51   
aisha_
13 tednov 2,5mm, 1:845

Otrok sreče
je vedno podoben stari duši,
ki živi v novem telesu;
njen obraz je resen,
a ko se nasmehne,
ves svet zažari
v sončni svetlobi...

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.3.2006 11:24:43   
SanjaS
jaz sem imela v 12. tednu 4,1 mm-user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.3.2006 11:33:26   
pupika
Sanja kako se je potem izteklo, kaj je bilo vse v redu?

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.3.2006 12:14:56   
dory
Baje naj bi blo do 2,5mm ok...pol te preventivno posljejo naprej...tam od 1-1,9 je pa bolj al manj idealno...seveda nekaj pogojeno z leti pa vseeno...mene je tud zlo skrbel, ampak mamo dones k sreci zdravo dete...

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.3.2006 18:12:36   
SanjaS
v bistvu še ne vem, je pa totalen šok... šla sem takoj naslednji dan na horionsko biopsijo, ki je diagnostični test in sedaj sledi cca 3 tedne nestropnega čakanja na rezulate, ki so 99%, dpbim jih šele po 11.4.

V primeru, da bodo ugotovili, da je prišlo do kromosomske napake, se bom zagotovo odločila za prekinitev nosečnosti, sicer bomo pa vztrajali in v 21.tednu šli na UZ srca ploda in po moje rahlo do pretežno zaskrbljeno pričakovali PDP 1.10.06.

Je pa neki 1000% res. Odnos do nosečnosti (gre za tretjo)  se je povsem spremenil.
Take nosečnosti res nisem pričakovala in namesto da bi se veselila, me stalno skrbi in nekako vse dojenčke, ki sem jih do sedaj zadnje čase občudojoče ogledovala, gledam z rahlim odporom in razmišljam kaj mi je tega sploh treba bilo pri teh letih (35)..
Nekako se mi zdi, da je tudi ta plod predstavlja bolj potencialno nesrečo za celo družino, kar je grozno.

Imam dva zdrava otroka in se sama sebi zdim strašansko egoistična, ko pomislim, da bi donosila otroka, ki mu noben živ bog ne more pomagat k normalnemu, samostojnemu življenju. Dejstvo je, da živimo starši še kakšnih 40 let in potem zdravim otrokom prepustimo skrb za otroka, ki jim bo nedvoumno predstavljal dodatno breme dokler bo živ.
Poleg tega se sedaj naravnost čudim, kako je mogoče, da sem dva krat rodila povsem zdrava in čudovita otroka in nekako  še sedaj ne razumem kako je mogoče, da sem bila takrat tako brezskrbrno srečna in niti pomislila nisem, da bi bilo z njima karkoli narobe..
Kljub temu, da takrat nisem šla na nobeno od teh preiskav, ki so sedaj skoraj obvezne...   
No, sedaj veš kako je. Trenutno boljuser posted image , kot kaj drugega.
p.s.
kar nekako  na jok mi gre, ko vidim, da nekatere skrbi, če jim NS pokaže kakšnih 2,5mm ali celo sprašujejo, če je kaj narobe, če pokaže NS 1mm .. Punce, dejte se pozanimat vsaj v grobem kaj pomenijo rezultati teh testov PREDEN greste na testiranje..

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.3.2006 18:17:01   
SanjaS
a ja, za lažje rezumevanje : verjetnost, da ima moj bodoči otrok kromosomsko okvaro je 1:2!

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.3.2006 8:09:15   
pupika
SanjaS mi je prav hudo zate, si sploh ne morem predstavljat kaj pšreživljaš v teh dneh, tednih, upam, da se bo pri tebi vse dobro izšlo in da bo vse v redu in da tvoj otrok ne bo imel kromosomske napake.
Iz srca ti želim, da bo tvoj otrok zdrav.

Zate user posted image user posted image

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.3.2006 12:19:46   
barni
Jaz pa mislim, da je rezultat pregleda NS odvisen od vec dejavnikov, ne samo od tega, koliko zanasa meritev.

VEc o tem si lahko preberete na Pusenjakovem forumu, ampak pri izracunu tveganja se uposteva vsaj starost nosecnice, starost nosecnosti, ali je vidna nosna kost in koliko znasa meritev NS. Verejtno je pa se kaj, samo to obvladajo strokovnjaki, ki imajo za te preiskave licenco in primerno programsko opremo, kamor vnesejo te podatke. Sama meritev se ne pomeni, koliksno je tveganje, ce ne upostevamo zraven se drugih parametrov. No, tako so to meni razlozili.

Je pa prav tako kot je povedala sanja; PREDEN greste na ta test razmislite, zakaj sploh greste in kaj vam bo rezultat pomenil oziroma kaksna bo vasa odlocitev.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.3.2006 12:31:54   
copka77
ja tako kot pravita teja in barni..tako sem tudi jaz prebrala in se še dodatno pozanimala.

SanjaS- tebi pa zelim čimprejšen konec agonije in zdrav kromosomski izvid! zelo lepo si napisala o tem kaj prestajaš in kako misliš o prihodnosti svojih dveh zdravih otrok če, bi dobila bratca ali sestrico prizadeto- ze dolgo nisem slišala tako pametnega in resničnega razmišljanja, čeprav je morda v enem pogledu res egoistično!!! srečno user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.3.2006 17:14:39   
pebi
Nam so v 13t namerili 3,1mm, rezultat je bil 1:360 - torej tik nad mejo, kar nas je pošteno prestrašilo, zato sem šla delat še DHT, ki je rezultat izboljšal na 1:4700. No, na koncu se je vse srečno izteklo. Doma imamo zdravega fantka.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.3.2006 17:13:20   
rokanoga
SanjaS -

jaz sem v tujini - tukaj pri nas ne delajo NS sam na podlagi meritve sirine NS, ampak test skombinirajo s krvimi testi in ti dajo verjetnost okvare... tako da je tu se veliko faktorjev, kjer non stop povdarjajo, da je to samo ocena vERJETNOSTI in ne zagotovosti da bo kaj narobe. verjamem da te skrbi, vse bi skrbelo. upam da bo naslednji test pokazal, da je vse ok. sicer pa NS samo testira za verjetnost downovega sindroma, in trisomy 18, tako da tudi tisti ki imamo kao kul NS, nismo ziher kaj in kako bo. znanka ki jo imam je imela vse kul na NS, pa ima otrok okvaro na enem drugem kromosomu in in ok. sevede niso nic ugotovili na teh vrlih testih, ampak sele ko se je otrok rodil...

tako da, drzim pesti da bo amnio pokazala da je vse kul. drzi se!!!

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.3.2006 23:20:59   
SanjaS
PUNCE, HVALA VSEM ZA VZPODBUDNE MISLI!
Malce bom popisala kaj je sledilo.
No, naslednji dan po meritvi NS so mi na horionski biopsiji- to je test, ki se šteje med " ta prave" teste,vzeli nekaj horionskih resic (to so resice v jajčnem ovoju ploda), ki  imajo enako kromosomsko sestavo kot plod in po 3 tednih bom dobila izvide po pošti. Torej bi to moralo biti najpozneje do 10.4...

Gre za invaziven test-se pravi, kakšna 2% pregledanih zaradi samega testa splavi (navidezno več kot pri amniocintezi) v bistvu pa naj temu ne bi bilo tako, ker gre pač zato, da tudi naravno več žensk splavi v zgodnejši nosečnosti... No, jaz po tem posegu nisem. Tako, da je odločitev o življenju še vedno odvisna od izvidov HB...
Nekako me pa pri medicini najbolj moti, ker o bistvenih stvareh odločamo nestrokovnjaki, podlaga pa je strokovno mnenje, ki pa ni zanesljivo. A ni to  bedna vloga bodočih staršev? Ne veš ali je tisto, kar ti pravijo res in vendar moraš na podlagi tega sprejet dokončno odločitev...
Tudi če dobim odlične izvide, zadeva še zdaleč ni končana.
Gre namreč za to, da je izjemno povečana NS lahko tudi znak srčne okvare ploda. In to seveda pomeni, da bo treba na polovici nosečnosti na UZ srca ploda, kjer lahko seveda ugotovijo,  da ima plod  slabo srce. 

V prejšnjem tednu so me pregledali na različne načine 3 različni ginekologi in svetoval 1 genetik in veste kaj?
Vsak je interpretiral tisto, kar je videl, povsem različno. Tudi vsebinsko.

N.pr. 1 ginekologinja mi je rekla, da verjetnost 1:2 pomeni, da ima plod 50% možnost za DS, enako je rekla zdavnica-genetik, drugi ginekolog je rekel, da taka verjetnost pomeni 33% verjetnost, torej vsak tretji tak ima lahko DS, tako ali tako je pa naslednji dan NS bila izmerjena  več kot 3mm, ne pa več kot 4mm ...

Na koncu je tretja ginekologinja rekla, da ta verjetnost tako ali tako v bistvu nima veze in da pozna primere, ki so imeli NS 6 mm ali  več (me je zaskrbelo, če je toliko sploh možno) in so ti otroci čist OK.in seveda takoj UZ v roke vzela in v 14 tednu nosečnosti "odmerila" NS 3,5mm.. 

Kaj hočem pravzaprav s tem popisom dogodkov povedat?
Saj ne, da mislim, da so ti zdravniki slabi, sploh ne.
Vsi, ki so me dobili v roke so sigurno izredni strokovnjaki in jih s svojega gledišča pacienta visoko spoštujem in vsako njihovo besedo odlično pomnim in jim ravno zato tudi pozorno prisluhnem, a kljub temu nekaj ni pri tem v redu. Pa naj ponovim, ne zaradi njih, ampak zaradi samega pristopa, o katerem oni prav gotovo niso dolžni razmišljat, ker ga standardizirajo drugi, ki pa očitno premalo premislijo.

Vsak izmed njih nekako lahko razlaga tisto kar vidi malce po svoje, kar nas, kot tiste, ki naj bi v končni fazi sprejeli odločitev, do te mere zmede, da seveda ne vemo več natanko ali sploh je možnost, da je ta bodoči človek kakorkoli  normalen, tudi če je kromosomsko,  v grobem prav narejen.

Zdi se mi, da je to tako, kot da slepemu videči razlaga barve sončnega zahoda, slepi pa mora na podlagi odtenkov teh barv ugotoviti, kakšno bo jutri vreme.

Skratka, stvar je obupna, ker nas stalno opozarjajo, da tisto, kar medicinci ugotavljajo pravzaprav ni DOVOLJ natančno, da bi odločitev odgovorno in mirne duše sprejeli ONI.

Tole pišem zato, da bi si mogoče katera, če se znajde v podobni situaciji (srčno upam, pa da take ne bo), s čim iz mojih izkušenj  pomagala.

Sem pa trenutno bolj kilava svetovalka user posted image , ker sama ne vem kaj bi.

Še enkrat hvala vsem za dobre misli...

(odgovor članu rokanoga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?