|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:08:47   
Anonimen
Moja deklica je prava zaspanka, stara je komaj en teden in jo je potrebno za dojenje zbujati. Zbujava se na 2-3 ure čez dan, ponoči pa mi ne uspeva tako pogosto. Zelo težko se sicer dojiva, ker po 5-10 minutah zaspi na dojki..... Zanima me predvsem, na koliko časa naj jo zbujam ponoči, oz. ali jo lahko pustim spati brez dojenja 4-5 ur, ali morda kar celo noč, dokler se sama od sebe ne zbudi? 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:15:58   
Anonimen
nikar jo ne zbujaj,ko bo že lačna ti bo že pokazala,brez skrbi.
sploh pa ne vem zakaj jo zbujaš,pusti jo pančkat.otrok že ve kdaj je lačen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:22:37   
Anonimen
Tako so mi rekli v porodnišnici, ker sva slabo pridobivali na teži. Komaj so naju spustili domov...Taka zaspanka je, da mi zaspi na prsih po 5-10 min. dojenja. Sama od sebe se ne zbudi niti po treh urah...Bojim se, da ne bi izgubila na teži in zbolela user posted image Tudi jz mislim, da bi se pa že morala zbuditi ko bi bila lačna....Torej ne bi bilo nič narobe, če bi jo vsaj ponoči pustila spati tako kot sama hoče in brez bujenja, glede na to, da je stara komaj en teden?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:29:08   
eva1
Moj je od rojtva naprej jedel na 4 ure-podnevi in ponoči, imel je kar hudo zlatenico do 2 meseca, zaradi tega se malo manj redil(prvi mesec 560g), a še vedno zadosti, zbujala pa ga nisem nikoli...no enkrat sem ga, pa še takrat ni pri meni nič pojedel,ampak samo zaspal na dojki, tako da je bilo brez veze, da sem ga sploh zbudila!
No poskusi enkrat da vidiš kako dolgo bo spal in kdaj se bo sam zbudil, če bo spal dalj kot 4 ure ga zbudi, če se pa premalo redil, ga zbujaj na 3 ure-podnevi seveda, ponoči ga ne zbujaj-ko bo lačen, se bo že zbudil! Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:30:08   
KODA
Tudi našedva sta bila bolj zaspane sorte.Zato jih nisem nikoli zbujala ponoči.Ko je otrok lačen,se že oglasi.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:40:13   
mamči
Vse je odvisno od njene teže in napredovanja, pa če je zaspanka, zaradi zlatenice, pa če ti čez dan normalno je.
Moj prvi user posted image  je zaradi zlatenice shujšal, sesalni reflex je bil porazen, samo spal je. Zato sem ga mogla budit na začetku na 2 uri, da je po brizgalki malo pojedel. Dojenje ni bilo možno, ker še po brizgalki, ko smo mu mleko v usta nabrizgali je komaj goltal, na dojke se pa sploh ni znal prisesat. Je bilo pa tako čez dan in ponoči, šele ko je malo pridobil nateži, smo razmake (časovne) povečevali. Mleko sem si  sicer črpala, pa ga je počasi zmanjkalo.
Sigurno so ti kaj priporočali, kako jo hranit, če ne idi k pediatru. Če bi jedla čez dan zadost in bi pridobivala na teži, pol je ponoči res ne bi rabila budit.
Je pa res različno od user posted image  do user posted image , pa od teža, napredovanja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:43:28   
mamči
Aja, še to - naš se NI zbujal, če je bil lačen (če je sploh čutil lakoto?) in pediater v bolnici je rekel, da se najverjetneje tud ne bi zbudil, če ga mi ne bi. Samo naš user posted image  je bil res bogi, smo imeli v izvidih tud napisano, da ima posebno nego.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:53:05   
petarda
Tudi naš je bil malo zlatenčen, smo ga na začetku zbujali na 2 ali 3 ure, no potem pa smo se odločili, da ga bomo pustili ponoči spati in bo jedel, ko se bo zbudil. In zbudil se je vedno skoraj točno na 3 ure. Poskusi. Če bo spala, bo pač spala. Že stare mame so rekle: spanc je bolš kot žganc.
user posted image   Mi smo se tega držali in se držimo še zdaj!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 22:56:42   
morskadeklica
Jaz je nikoli nisem zbujala ponoči, čeprav je bolj drobna punčka. Pusti ga naj ponoči spi, podnevi pa ni problema.

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 23:01:05   
Anonimen
Mi smo imeli podobne probleme kot mamči. Pri starosti 10 dni smo pristali na pediatrični zaradi hude zlatenice in zgubljanja na teži. user posted image  se je sicer tudi ponoči zbudil, vendar takoj zaspal nazaj med dojenjem.
Jaz sem to omenila patronažni in po njenem nasvetu nesla sina tehtat, potem pa alarm!

Tako da bi se na tvojem mestu najprej prepričala, če hčerkica pridobiva na teži, potem pa temu ustrezno ukrepala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 23:04:24   
Marogica
Anonimna, bodi srečna, da je pri vas tako, ker jaz nisem 3 mesece vedela kdaj je noč in kdaj dan, razen, če sem skozi okno pogledala. Kot so že ostale povedale, dokler normalno pridobiva na teži, se za to ne sekiraj in lepo spančkaj s tvojim detetom vred.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 23:09:55   
bobek05
Jaz sem Aneja tudi morala zbujat, ampak je kar spal... Pri nas je bil pa problem zlatenica in ker je ves čas spal in premalo jedel smo morali na dodatek (teža je šla prepočasi gor), tako da je Anej na dodatku že od kar je bil star pribl. 10 dni user posted image Ko smo se rešili zlatenice in je bil spet dovolj močen, da je lahko jedel, pa ni hotel vlečti dojke, ampak samo cucelj na flaški user posted image En čas sem se še mučila in si pumpala mleko, pa potem niti MOJEGA mleka po flaški ni hotel več piti in tako je šlo mleko po gobe user posted image

Ne vem, mene je takrat patronažna preganjala, da ga zbujam, pa tudi v bolnici so mi rekli, da MORA jesti na 2-3 ure, ampak je bilo itak zaman, ker je spal.. Če sem ga zbudila je 2x potegnil in že ga ni bilo več.. Ko smo pa šli na dodatek (smo morali iti, ker bi drugače moral v bolnico user posted image ), pa je šlo.. Pridno je pridobival na teži, pa tudi tak zaspanček ni več bil (smo se potem kar hitro rešili zlatenice)...

Vidve verjetno nimata zlatenice, ampak boš videla, da bodo zagnali velik halo, če ne bo dovolj pridobivala na teži. Vsaj na začetku je porast teže pomemben, tak da se vseeno malo potrudita če nočeta iti na dodatek...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 23:12:15   
bobek05
Tistih 14 dni pa je bil tudi edino obdobje, ko smo ga zbujali. Kaj hitro se kasneje naučiš, da dojenčka NI dobro zbujat... No, na začetku pa vseeno mora zalaufat..

Držim pesti..

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: novorojenček in spanje ponoči
13.1.2006 23:19:08   
lelaval
Meni so pri prvi hčeri v bolnici isto rekli, ker je kot tvoja takoj zaspala in se ni redila. Sem še hodila nazaj na tehtanje teže. A sem jo pustila spat, saj se mi je zdelo več vredno njeno spanje - očitno je bila dovolj sita. Babici in v bolnici pa sem rekla, da jo budim- redit pa se je itak začela. Če jo boš zdaj budila, se lahko navadi, in se ti bo potem vsake toliko časa zbujala. Mleko pa sem si raje izčrpala  in shranila v zamrzovalnik za kasneje, ko sem morala kam it, pa jo je ati nahranil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 7:58:08   
mimica
Tudi moj se ni zbujal za hanjenje, pa so mi v bolnici vsi pravli, da ga moram zbujat na tri ure, da bo jedel. jaz pa nisem imela srca, da bi ga zbujala in sem ga pustila spat. tako je jedel na cca. 4 ali 5 ur, včasih celo na 6, ampak potem je jedel konkretno kljub temu, da je bil len in ni bil močen. No, končno je prišla pediatrinja in sem ji vse povedala, pa mi je rekla, da vidi, da se otrok redi in da ga naj pustim spati, ker je spanec za dojenčka tako pomemben kot hrana. In če je na šest ur pač potem več poje, glede na to, da mu gre teža gor. In sem ga pustila spat ! No, pri dveh mesecih se je tako zredil, da smo bili skoraj na dieti user posted image . In kmalu več ni toliko spal.
Jaz je ne bi zbuajala,sploh če pridobiva na teži. Ponoči pa bi jo pustila spat ! Veš koliko novorojenčkov prespi noč. Zakaj bi jo te zbujala ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 10:52:32   
Minka Pobalinka



Ja tudi moj je na začetku spal po 5 ali 6 ur skupaj in tudi meni so rekli v porodnišnici in patronažna, da ga moram zbujati na tri ure.. pa sem ga, ampak samo nekaj dni. Potem je očitno osvojil to rutino in se sedaj zbuja sam..



(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 11:18:41   
Maja Z
čez dan ga mogoče zbujaj, ponoči pa ga jaz sigurno ne bi!

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 13:00:12   
Anonimen
midva sva ga zbujala na 4-5 ur, zdaj se pa sam tako ponoči zbuja. Mi je žal, da ga ponoči nisem pustila spati.
Jaz bi ga v prihodnje zbudila samo čez dan in to v primeru, če bi spal več kot 5 ur, ker ti drugače lahko zamenja dan in noč

(odgovor članu Maja Z)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 17:58:40   
Anonimen
Hvala! Sem upoštevala vaše nasvete in je ponoči nisem nič zbujala. Zbujala se je ponoči sama na približno 3-4 ure. Čez dan pa se je tudi sama prebudila na 2-3 ure in je jedla kar konkretno. Pri zadnjem podoju mi je izpraznila obe dojki! user posted image user posted image Upam, da bo šlo tako dobro še naprej.

Koliko pa naj bi novorojenček pri enem dojenju pojedel? Vem, da toliko, kolikor hoče, ampak, ker dojim nimam predstave koliko dejansko poje, zato sem si danes za preiskus eno dojko izpraznila. Mleka je bilo za 40 ml. Je od tega sploh lahko otrok že sit?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 20:27:33   
viv_
Jaz sem jo čez dan zbujala na 3 ure, ponoči sem jo pa pustila spat in se je sama od sebe zbudila. Vedno samo 1x na noč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 20:30:12   
Anonimen
JS MOJE NISM NIKOL ZBUJALA. spanc je bolši kot žganc. seveda če primerno napreduje in ne izgubla na teži!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: novorojenček in spanje ponoči
14.1.2006 23:37:08   
kimi
Moja je bila prej rojena in so nama v porodnišnici rekli naj jo podnevi zbujam na 3 ure da bo lepo pridoabivala na teži. Se pravi jo previjem in nahranim potem pa čez 3 ure spet isto. Ponoči mi je pa skoz spala po 6 ur skupaj že od rojstva ponoči jo nikoli nisem zbujala niti previjala.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
15.1.2006 16:29:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: novorojenček in spanje ponoči
15.1.2006 18:06:01   
Anonimen
Tole so priporocila iz materinske sole, meni pa je to malo cudno..
Kaj pa zadusitev oz da ga mamica poskoduje med spanjem in to...
Kako pocnete ve?

Novorojenček prvih 6 tednov leži ob mami. Kasneje se ga lahko da v košek ali posteljico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?