Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99 No jaz vem, da naši sedaj že 3 mesece hodijo od univerze in slednji do ministrstva pa jim sistem ne deluje in tudi pri mojem v službi je glede tega kar pestro in slika ni tako rožnata, še posebej, če hoče kdo zadevo pogledati še za kakšno leto naprej. Ministrstvo je, kolikor mi je znano šele dober teden nazaj imelo sestanek z ravnatelji in jim sporočilo, da bodo oni, ministrstvo te prevedbe delali. Prej seveda to ni bilo jasno, saj ni moglo biti, ker 3 mesece nazaj še nič ni bilo niti podpisano niti dokončno usklajeno- kar se plač tiče. Poleg tega so bili ravnatleji zaskrbljeni, ker so do sedaj oni te reči delali, pa jim ni bilo jasno kako in kaj. Je pa tako, da je sicer tudi sviz rekel,d a bo delal preverbe, če se prav spomnim, zaradi varstva delavcev in še vedno bo moral sindikat podpisat, da se strinja z njimi, oz. se mi zdi, da so tudi rekli že pred meseci na svizu, da bodo preverbe kot program na njihovi spletni strani ali kako že. Ja in zakaj? Kaj je na naših fakultetah tako nekvalitetnega? Fakultete so po mojem čisto OK, problem njih je samo to, da je zaradi povečane ponudbe tovrstnih institucij sistem preveč odprt in je prelahko priti na vsako fakulteto. Jaz vidim edini problem predvsem v SŠ in sedanjih programih 3+2. Fakultete zastaviti boljše bi pomenilo samo v smeri večje specializacije, vendar Slovenija je tako majhna, da tega sistema enostavno ne bi mogla zdržat (finančno). Ja no, tukaj bi se dalo razpravljat. Sama menim, da večina fakultet temelji na poučevanju reči, ki ti v praksi popolnoma nič ne koristijo, ali pa razlagajo reči, ki so zastarele ali pa jih itak že večina ljudi ve. Skratka, so same sebi namen. To je za moje pojme osnovna napaka fakultet. Niso vse take, velika večina pa se mi le zdi, da so. To sklepam na podlagi tega, kako uspešen kader ven pride. Žal je plačni sistem v vrtcih še vedno korigiran s strani lokalne samouprave, zato plače povsod ne bodo enake. No, tole mi pa prosim razloži, kje to piše, kako bi to bilo na podlagi KP oz. aneksov sploh možno, razen morda v tistem delčku, ko je uspešnost dela, ker tega dela pri vrtcih res nisem proučila, pa tisto je zgolj par evrov, ampak me pa zelo firbec matra. lepo prosim, me res zanima. Vzgojiteljica je razporejena v svoj plačni razred glede na naziv in napredovanja in ima določene dodatke (pardon, jih več skoraj nima, razen delovne dobe, ker je vse ostalo že v plači), dobi še prevoz in prehrano in to je to. pika, amen. Kje dobi kaj od občine, res ne štekam?
< Sporočilo je popravil Gina -- 3.7.2008 16:26:00 >
|