|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novemberke
7.4.2005 10:45:36   
Teni_
Da nas spet malo premaknem na vrh, ker nas je že težko poiskat.

Kako kaj počutje. Meni se je danes začel 10. teden. Počutje je OK. Zaspana pa se non-stop. Komaj čakam na ponedeljkov pregled, da vidimo našega sončka.

LP,
Mojca:nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   novemberke
7.4.2005 11:01:35   
Andy13
Ojla Mojca,

Moje počutje je danes na dnu, fizično sicer Ok, psihično pa čisto na dnu, ma saj bo boljše. Mislim, da hormoni zelo nagajajo in sem preobčutljiva. Danes se je meni začel 7. teden in lahko rečem, da me prsi veliko manj bolijo, pa nič me ne špika, torej se počutim povsem dobro.

Jaz pa komaj čakam na moj 1. pregled naslednji petek, sem že zelo nestrpna in ne morem iz svoje kože. Najraje bi vsem povedala, pa imam en notranji strah.

Tudi na obali ni sončka, pa napoved tudi ni nič kaj obetavna. Sončka v naša srčka! :rozica:

Pozdravček, srečka :nosecka:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   novemberke
7.4.2005 11:10:17   
Julijana
Ojla!

Tudi jaz sem super. Upam da me slabost zapušča-končno:bravo:. Mojca ali ti kaj veš kaj je če imaš :hudicek:"Toksamopolozo" ali te zdravijo ali kaj, upam da je nimam ampak okoli naše hiše se skoz vlači en bolan maček.
Kako ti pa kaj trebušček raste in kile-so kavbojke stare še nucne? Meni se vidi trebušček ampak ga še uspešno skrivam, nese me edino ker pijem samo vodo in sok. Kavbojke pa zaenkrat še grejo gor.
Doma sva povedala na prvega aprila, ati :zmeden:(je rekel da mi nič ne verjame (on me je še vsako leto tako našponal) sedaj pa se samo smeji, mami:bravo: skrbi da ne bo kaj narobe (sama je imela probleme pri bratu-krvavitve) in mi je ponudila vso pomoč ki jo bi rabila, tašča pa je od veselja spustila solzico (mislila je da imava probleme ker sva že toliko časa skupaj pa nič) in je tudi rekla da lahko računam nanjo,povedati morava edino še tastu (mož čaka na pravi trenutek).
Se še kaj javim :bravo::sloncek:
Kako pa trebuščki od drugih novemberk?:bravo:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   novemberke
7.4.2005 11:13:59   
ŽELJA
Lepo, da smo spet bolj na vrhu. Andy13, to bo vse minilo, najboljš da greš na en sprehod in ti bo svež zrak mal odpihnil skrbi. Jest sem zakorakala v 9 teden. Počutim se dobro, mal me slabosti dajejo. Kar se pa tiče prsi te pa čisto razumem, jaz sem mislila, da mi jih bo razgnalo, da ne omenim kok so me bolele. Pa se je že čisto umirilo. Komaj čakam, da boš šla na pregled, boš videla, ko boš zagledala pikico, se ti bo celotno počutje izboljšalo. Jaz imam za sabo že dva UZ in na drugem sem od sreče jokala ko sem videla utripanje srčka.
Želim ti čimbolj mirne dni do UZ, potem bo pa vse drugače.
BY, BY

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   novemberke
7.4.2005 11:21:51   
lavra
Pozdravček!:bravo:

Julijana, če nisi mačka prijemala in si si vedno dobro umila roke po delu na vrtu( jest na vrtu skoz nosim rokavice), mislim, da se nimaš kaj bati.8)

Veselje kaj, ko takole poveš in te gledajo, kot da si z lune padu , pa ti sploh ne verjamejo, pol pa ko pridejo k sebi in se veselijo s tabo?:bravo:9nebesa

Počutje je tako- tako! Včasih slabost, velikokrat utrujenost, ampak se mi zdi, da je že manj, kot na začetku.
Trebuščka se mi zdi, še kar ni od nikoder(10 t). Mogoče je čisto malo( zjutraj se pozna), medtem ko zvečer, sem kot balon:)-. Vse me tišči.
Komaj pa že čakam, da bo bolj konkreten, in si grem lahko kupit kako lepo cunjico.:bravo:

Kok ste pa kaj s kilogrami? Pr men je vse po starem( s tem da non stop jem, ampak po malem):bravo:

Se beremo:sloncek:

Lavra:muca:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   novemberke
7.4.2005 11:21:53   
ŽELJA
Julijana, oprosti ker te vprašam, vrjetno bi mogla vedt, v katerem tednu pa si? Se tudi men zdi, da se mi mal že pozna, pa sem bila sigurna da je to še nemogoče in da je to samo moj trebuh. Res pa je da sem ful napihnjena, ker me mal tut prebava heca.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   novemberke
7.4.2005 11:26:23   
ŽELJA
Aja, pa kar se tiče toksamopoloze, ne bo dovolj da si umivaš roke in uporabljaš rokavice pri delu na vrtu. Pozorna moraš biti tudi pri zelenjavi iz vrta. Moj prijatelj jo je staknil zaradi solate iz vrta (sej veš kje muce najraje k... in l...). Zelo, zelo jo je treba oprati.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   novemberke
7.4.2005 11:33:35   
Julijana
Jaz sem na istem kot Mojca obe sva zakorakali v 10t oziroma dopolnili sva 9t:bravo:.
Moje kile so tudi nespremenjene:bravo: ker mi je padel apetit po sladkem odkar mi je bilo slabo in še vedno mi ne paše, pa tudi aktivna sem kar dost:sloncek::kuza: ker je tako lepo vreme.
Ja starši se pa kar topijo od veselja:ups:.

LP vsem:nosecka:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   novemberke
7.4.2005 11:38:01   
chips
ojla! Tudi jaz se kr vredu počutim.Sicer nimam jutranje slabosti ampak bolj popoldanske8popoldan mi je full slabo)!!
:zmeden:
Pa vam??
Sedaj ko delam za šankom mi je ginekolog rekel da mi bolniška pripada šele okoli 7. meseca, ampak jaz vseeno ne morem delati!!!
Grem jutri k svojemu zdravniku in bom še tam poskusila če mi bo on kaj pomagal!!!

Kaj pa ve ste v bolniški????

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   novemberke
7.4.2005 11:44:39   
Andy13
Želja, hvala, upam, da bo kak daljši sprehod ob morju res pomagal.

Chips, jaz nimam nobenih problemov (razen z preobčutljivostjo) in normalno delam, pa še polna sem energije. Kaj pa če bi zamenjala gnekologa? :zmeden:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   novemberke
7.4.2005 12:01:53   
chips
andy13, sem že spraševala pa so mi rekli da če sem imela že 1. pregled pri svojem gin. bo bolj težko ker si ne radi skačejo v zelje!
No in kaj naj sedaj???

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   novemberke
7.4.2005 12:18:35   
Še ena T
7. teden gre h koncu, malo sem utrujena, drugače pa se v redu počutim. Slabo mi ni nič, zdaj pa me je že začelo skrbeti ali bi mi mogoče moralo biti???
V službi še delam s starim tempom, samo ob popoldnevih pa večinoma počivam.

Ali bi mi katera povedala, kam se je treba obrniti, če je kaj narobe, na primer če začneš krvaveti ali kaj podobnega. Na urgenco ali ginekologu? Pri ginekologinji se še naročim bolj težko, ker je ves čas zaseden telefon...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   novemberke
7.4.2005 12:24:07   
Še ena T
Aja, Chips: ginekologa lahko zamenjaš kadarkoli želiš, tudi če si že bila na prvem pregledu. Je pa res, da zdaj nihče ne daje rad bolniške, ker so tudi oni pod nadzorom, pa se lahko zgodi, da tudi ta nov ginekolog ne bo hotel napisati bolniške, sploh če je že prejšnji ni.

A imaš gnečo za točilnim pultom? Daj malo razloži kolegicam, kako in kaj, sem prepričana, da ti bo katera več pomagala ali te po potrebi tudi zamenjala, ko bodo vedele.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   novemberke
7.4.2005 14:19:27   
Vanček*
Juhu...:sloncek:

pozdravljene Novemberke :nosecka:...

jaz sem tudi v 10. tednu...včeraj sem bila na prvem sestanku po 2. mesecih za materinsko šolo...trajalo je približno eno uro in pol....imeli smo razgovor o pravilnem in zdravem načinu življ. nosečk, pogledali smo si film ki traja 25 min, če je imel kdo kakšna vprašanja jo je vprašal, itd...:muca:

Drugače se sama počutim dobro, berem vas non stop, danes popoldne imam zdravnika, ker sem že celi teden doma z vročino in upam, da grem počasi v ponedeljek delat.

Če boste kaj kofetkale :kava: (mariborčanke), povejte kje pa da se malo vidimo in katero rečemo...,

Lepo čuvajte nase :nosecka: in na naše šončke :duda: in se beremo.....:sloncek:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   novemberke
7.4.2005 15:34:46   
cuma
Čau nosečke!
Jaz pa sem imela včeraj prvi pregled!!!
Uradno sem v sedmem tednu nosečnosti, moja pikica pa je po ultrazvoku sodeč precej mlajša (se je prijelo malo kasneje). Torej je kot mehurček v vrečkici in je v maternici. Moja G pravi, da zaenkrat dobro kaže, ko in če bo na naslednjem pregledu videla plod in srček, ki bije, bo pa lahko rekla, da je super.
Moja pikica je danes stara 4tedne in 6 dni!
Povedala mi je tudi, da se glede na ta ultrazvok moj PDP premakne iz 28.11. na 10.12.2005 torej naj bi bila po novem decemberka! Je pa res, da gre za približne datume, ki varirajo tudi za 14 dni ali več.
Počutje je zaenkrat ok. in delam normalno!
Lepo se imejte!
cuma:nosecka:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   novemberke
7.4.2005 17:57:54   
wawa
:)-:)-:)-No da se še jaz malo javim, ker naslednje tri dni ne bom mogla na RR, razen če seveda v hotelu v našem Portorožu nimajo računalnikov....ne ne saj ne grem na dopust, da mi ne boste fouš.....grem se malo učiti (seminar), bom potem bolj modra in polna znanja:)-:)-:)-:)-:)-:)-;););)Sem koneč 9t, ta teden mi je bilo non stop slabo, pa malo sem imela neke depresivne napade, upam da jemimo! Po kilag sem se za veliko noč-zaradi preveč hrane zredila za en kg, potem pa nič več, kar naj do 12t tako ostane. Trebušček.....se pozna tok da ne morem sedeti z zapetimi hlačami, je pa res da me je pred nosečnostjo marsi kdo imel za podhranjeno in imam samo ozke hlače, kar je trenutno velik problem:zmeden::zmeden::zmeden:

Drugače odštevam dneve do dneva X-srede, ko bo pregled.......joj moram vam povedat, da je dragi govoril z nekim tipom, ki je bil z žensko že na prvem pregledu, kljub temu da je vaginalni UZ in sedaj nujno vstraja da gre z mano, da bo slišal srčka............:)-:)-:)-:)-

Uživejte, pa se vam kaj javim!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   novemberke
7.4.2005 18:37:48   
mauri
Pozdravček tudi od mene!

Komaj zdaj sem uspela priti do računalnika, da vam povem, da sem danes opravila 1. pregled. Naredila mi je VUZ, kjer se je lepo videla gastacijska vrečka, plodek pa še ni imel vidnih oblik (???). Tako da v bistvu še nisem toliko noseča kot sem sprva mislila, zato pa mi je verjetno prvi test pred tremi tedni pokazal negativno. Dala sem tudi kri. Kontrolo imam spet naslednji četrtek.
Malo pa me tudi skrbi, da ni kaj narobe. Ja sej vem da ne smem tko razmišljat, ampak... Upam da bo vse O.K. Držte pesti!

Lep dan še naprej!!!

mauri :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   novemberke
7.4.2005 18:51:25   
Vanček*
Mauri...

ne sekiraj se, nič ni narobe....naslednji četrtek bo vse jasno...če se pa vidi že vrečka si pač par tednov manj noseča, in ali dva ali en teden manj ne igrata vloge..

Potolaži se, dosti počivaj, misli na november 9nebesa ....tako kot jaz in boš videla naše štručke :duda:....

Lep dan ti želim Vančo :sloncek:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   novemberke
7.4.2005 20:56:10   
nogometas
Živjo novemberke, tudi jaz se javljam, malce pozno, ampak sem celo popoldne študirala za izpit, pa nekako ni bilo priložnosti za čvek (da se takoj pohvalim, da sem se pripravila do študija, po mesecu malodušja), vidim, da ste v glavnem vse o.k. in b.p., Mauri, nikar ne skrbi, vse bo v redu, men je moj G rekel, da ne bo nič iz moje nosečnosti, pa sem ga zgleda okol prnesla, tko da se včasih tut oni zmotjo...
Sem se pa hotela nekaj drugega pozanimati: ali ve katera, kako je z DOPUSTOM, če si na bolniški? Jo lahko prekineš in greš na :morje: ali ne? Vem le to, da če nisi 6mes neprekinjeno v letu v službi, ti odštejejo 10 dni, kako je pa z ostalim dopustom? Če katera ve, naj prosim sporoči!
Jaz sem imela danes celo apetit! Grem pa počasi a sigurno v 11. teden...
LP vsem in :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   novemberke
7.4.2005 21:19:01   
Teni_
Vidim, da ste kar fajn načvekale čez dan. Mi smo se spet potepali.

Je moj:love: zadnjič ugotovil, da se že malo vidi trebušček. Verjetno res, ker kavbojk več ne zaprem, kg pa kažejo zdaj eno kg manj. Pa seveda ne pazim na hrano, ampak pojem manj kot prej, ker sem prej sita. Ne me vprašat zakaj. Ne bom pa nič jezna, če bo tako naprej, ker mi je še 10 kg ostalo od 1. nosečnosti.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   novemberke
8.4.2005 10:11:12   
Aja32
Dobro jutro....

pa se vam še jaz malo javljam. Torej, moje počutje je kar v redu, edino zadnje tri dni me non-stop boli glava - predvidevam, da je vsega skupaj kriv prehlad.

Kar me najbolj skrbi je moja kilaža. Namreč pred osmimi leti sem tehtala 108 kilogramov in sem izgubila 48 kil, torej sem prišla na normalno človeško težo. Res je, da mi vsakih toliko časa teža niha pet kil gor ali dol. Ker sem pač podvržena debelosti in da se že skoraj vsak sladoled pozna na pasu, me je strah kaj bo z mojo nosečnostjo.
Jemljem tudi tablete Prometrium 200 mg - in zdaj ne vem, če tudi te hormonske tablete vplivajo na težo.

No, bomo videli... Upam, da res ne bom izgledala kot en :sloncek:

En lep pozdravček... A:nosecka:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   novemberke
8.4.2005 16:01:37   
Andy13
Živjo novemberke!

Chips, jaz sem ravno včeraj zamenjala ginekologa. Od prijateljice mama pozna tega ginekologa, ki me je bil pripravljen vzeti na pogovor. Ko sem prišla v bolnico sem mu takoj povedala, da sem nosečna in je kar sam predlagal, da to preverimo.
Zunaj je čakal moj mož in ginekologa sem vprašala ali gre lahko tudi on in je takoj prikimal, da seveda, če želi videti. V trenutku se je dvignil.
No, najprej mi je naredil ultrazvok na trebuhu in potrdil nosečnost (videlo se je bolj malo), zato je vprašal če sem zato, da naredi še vaginalni in na tem ultrazvoku se je dobro videla gestacijska vrečka, velika je 15,9 mm, razločno pa se je videl utrip najinega angelčka. Tako sem pomirjena sedaj, vzhičena. PDP imam 30/11, kakor sem si že sama izračunala. ;)Komaj čakam na naslednji pregled, ki bo 20/4.

Oba sva bila tako vesela, da bi najraje vsem zakričala, starša bova! :duda::love:9nebesa

Lep vikend vsem, :rozica:
Andy

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?