olimia
|
Čebelica Maja - pritoži se, očitno je prišlo do pomote. Gledajo dohodninske odločbe za 2010, ostali dohodek se šteje na dan, ko se odločba piše, torej, če ste vi letos prijavljeni v tej hiški, in njena bivalna kvadratura ne presega 120 m2, kolikor je cenzus za 4-člansko družino, potem so naredili napako. Pri meni si hišo, ki jo gradimo, tudi upoštevali, vendar, ker se še nismo preselili (manjkata mi še dva prostora za opremit, da se za silo lahko preselimo) in upam, da se čimprej. So pa upoštevali tudi drugo zemljo okoli hiše, ki je je kar nekaj in nek kozolec... pač vse ostalo, ampak to pa posebna točka. Tako, da mi smo tudi padli v visok razred ravno zaradi tega, pa s hiško sicer ne presegamo kvadrature, ampak tako je. Ker imava pa tudi nekaj kmetije, so nama tudi obkljukali v programu neko njivo, ki je ne bi smeli in mi je na csd takoj rekla, naj napišem pritožbo. Jaz sem šla tja, izpolnila nek obrazec in sva skupaj pogledali v računalnik, kaj so obračunali, zakaj in česa ne bi smeli. Kar se pa za starejše otroke tiče, se bodo pa odločbe spremenile že s 1.7., ko bo potrebno plačevati za oba otroka! Jaz bom imela tako skoraj vsak mesec novo odločno (dodatno plačilo za drugega otroka, potem se bomo selili, nova sprememba, potem bom rodila - spet sprememba...), me je včeraj kar grdo pogledala in rekla, a tolk sprememb boste imeli?!, ko sem ji rekla, da pol bodo pa skoz nove odločbe pr men pisal. Pa tko kot je rekla tajtaja - ne bosjte se pisanja pritožb!
|