|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nova nosečka - nekaj vprašanj
21.9.2007 16:30:38   
Kaja08
Pozdravljene punce! Z veseljem sporočam, da sem se pridužila vašemu forumu, saj sem včeraj zagledala svoj prvi user posted image !! Jeeeejjjj, juuuppiii. Še zdaj ne verjamem, da je to res user posted image .
Sedaj pa se obračam na vas, da me založite z nasveti:
- katere čajčke je treba sedaj piti (še vedno krvomočnico??)
- Tifol še jesti ali ne jesti?
- kako je s sexom med nosečnostjo?
- kdaj povedati staršem - sem po naravi zelo gobčna in sem težko tiho...

Ok, mislim, da bo za prvič to to. Vsem želim veselo, srečno in zdravo user posted image
lp

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 21.9.2007 20:16:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nova nosečka
21.9.2007 16:41:44   
Anonimen
Čestitke za user posted image !

IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08

Sedaj pa se obračam na vas, da me založite z nasveti:
- katere čajčke je treba sedaj piti (še vedno krvomočnico??)
Jaz sploh ne vem kaj je to krvomočnica. user posted image  Vem pa, da kakšnih močnih zelišč ne smeš piti. Več dobrih nasvetov boš našla pod forumom prehrana nosečnice.
- Tifol še jesti ali ne jesti?
Seveda. Škodil ti ne bo. Nekatere ga jedo do konca. Meni je bilo v začetku nosečnosti full slabo po njemu, pa sem ga zamenjala z Elevit-om.
- kako je s sexom med nosečnostjo?
Če ti paše, ni problem. Bodi pozorna na kakšne krvavitve po seksu ali kaj podobnega. Če je vse ok, potem pa lahko.
- kdaj povedati staršem - sem po naravi zelo gobčna in sem težko tiho...
Pri meni je mama sama opazila, ampak je čakala, da ji potrdim. Ja, že v začetku sem ji bila sumljiva. user posted image  Povedala sem ji v 9. tednu, po prvem pregledu, ko sem dobila svojo prvo slikico UZ. user posted image

Lepo nosečnost ti želim in zdravega user posted image .

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2007 18:30:21   
san
dobrodošla med nami.

koliko tednov si pa noseča?

za čaje ne vem, jst pijem več ali manj vodo. pri čajih vem, da ne smeš žajbljevega. tifol jej vsaj do konca tretjega meseca, kasneje po želji. glede seksa enim paše, drugim sploh ne, ene nimajo pronblemov, druge krvavijo. če je vse ok, ne bi smelo biti problemov s tem in imaš lahko normalno spolne odnose kot doslej. kdaj boš povedala pa je na tebi. sedaj pa se najdi med katere nosečke spadaš in se jim pridruži, npr. jaz imam pdp marca in na forumu čvekanje v pričakovanju čvekam z marčevkami, ti pa se pridruži, ne vem, predvidevam da majčevkam (morda aprilčicam)

lepo noečnost ti želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2007 19:30:42   
anči13
čestitke za novo nosečnico!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

jst ti svetujem,da čim manj kompliciraš pij čajčke,vodo,jej kar ti paše in predvsem uživaj v teh mesecih kolikor se da!!!
pa tifol pij do konca tretjega meseca.

lepo nosečnost  user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2007 20:39:45   
Kaja08
Hvala vsem za odgovore. Sem še čist frišna user posted image , tko da še nisem čist dojela.... Ampak vprašanja se pa že porajajo user posted image

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2007 21:27:46   
Anitka
Kaja čestitke še od mene. No tudi jaz sem v tem tednu zagledala user posted image in se mi tudi porajajo vsemogoče vprašanjauser posted image user posted image user posted image . Midve bova pa nekje skupaj v Rimu, a ne?

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2007 10:29:18   
bamby
Odgovarjam glede Tifola. Jaz ga pred to nosečnostjo sploh nisem jedla, ker je prišla nepričakovano. G je rekel, da ni nič narobe. V prvi nosečnosti sem ga pa jedla vsaj 2 meseca prej in je G rekel, da ko enkrat zanosiš nima več učinka. Kar je, je že storjeno. Pa sem mu rekla, da na navodilih piše, da ga je potrebno še nekaj mesecev jesti. Njegov odgovor je bil, da to samo farmacije forsirajo, ker itak od tega živijo user posted image . Zasnova za otroka se naredi pred nosečnostjo.
Rada bi dodala še to, da naše mame in še prej stare mame še vedele niso za Tifol, pa so ravno tako rojevale več ali manj zdrave otroke.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2007 11:15:19   
nana35
Farmacija gor ali dol,jaz sem vseeno Tifol jemala do konca tretjega meseca,v glavnem delala po navodilih zdravnikka.Vedno pač vse za dobro mojega otročka,samo da ne škodi.Veliko pila vode,jemala Tifol ali pa Elevit,sadje,zelenjava,v glavnem vse,da bi bil moj piki zadovoljen v mojem trebuščku.

Kot že rečeno,škoditi ne more.Sicer pa ko boš opravila 1.pregled vprašaj ginekologa vse kar te zanima.Lepo nosečnost ti želim in lep pozdrav.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.9.2007 11:46:37   
Kaja08
Še dve vprašanji imam - drug teden imam zobarja, ker me en zob boli. Se zna zgoditi, da me bo poslal na slikanje - a to lahko kaj škoduje zarodku?
Pa še to - a jutrnajo kavico lahko spijem med nosečnostjo ali jo je treba ukiniti? Hvala vsem za lepe želje in odgovore user posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nova nosečka - nekaj vprašanj
22.9.2007 12:09:51   
Marogica

- katere čajčke je treba sedaj piti (še vedno krvomočnico??)- Krvomočnice nisem pila.
- Tifol še jesti ali ne jesti? Jaz sem ga jedla do konca(sem epileptik), drugače priporočajo do 3. meseca
- kako je s sexom med nosečnostjo? Če nosečnost poteka normalno, poteka tudi sex normalno, dokler ti trebu to dovoli...
- kdaj povedati staršem - sem po naravi zelo gobčna in sem težko tiho... Jaz sem povedala takoj.

drug teden imam zobarja, ker me en zob boli. Se zna zgoditi, da me bo poslal na slikanje - a to lahko kaj škoduje zarodku?  Ne vem, najbolje, da preden te pošlje na slikanje, da jo opozoriš, da si noseča-
Pa še to - a jutrnajo kavico lahko spijem med nosečnostjo ali jo je treba ukiniti? Jaz je nisem ukinila, sem spila ca. 3,4 kave na dan, vendar bolj "vodene".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.9.2007 20:34:56   
nana35
Mislim,da slikanje zoba odpade,ko so meni hoteli enkrat slikati glavo,so me tudi vprašali,če sem noseča in če sem,da mi ne bodo slikali glave.Torej menim,da je to isto.

Glede kavice pa tako:jaz jo pijem in moje prijateljice ki so bile noseče so jo pile do konca nosečnosti,če jim je seveda pasala. Meni paše in jo pijem,tudi dve na dan.Tako da mislim,da ni problem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.9.2007 20:40:02   
petra81
Kaja08, glede slikanja zoba, ti odpade oz prestavi na čas po rojstvu otročka!
Glede kavice, pa je jaz že tako ne pijem, med nosečnostjo pa tudi če bi jo pila drugače jo bi ukinila, ker ti bo že tako primanjkovalo vitaminov in kalcija, ne pa da ti jo še kofein veže nase in odplakne iz telesa!!

Srečno

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.9.2007 20:47:01   
lorch
glede tifola mislim, da je pametno jemat folno kislino v kakršnikoli obliki skozi prvo tromesečje, saj v določeni meri zmanjša možnost anomalij, škodi pa itak ne. marsikatera jemlje tifol (ali pa elevit ali pa centramed mami) skozi celo nosečnost, včasih tudi po nasvetu zdravnika. Jaz sem jedla elevit preden sem zanosila, pa potem še cele prve tri mesece.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.9.2007 21:09:40   
TamaraJ
Joj kaja, jaz se ti bom kar pridružila... nekje skupaj sva oznanili na Ne pričakujemo septembra. Jaz sem noseča četrtič (jao, jao). No, prvič splav, drugič čudovit, zdrav dečko, tretjič ss in zdaj... Joj, nočem razmišljat. Štunfek se je poslovila od majčic. Mislim nanjo. Jaz se pa nočem. takooo si želim tega dojenčka...
Imam pa vprašanje .. Ko sem bila noseča s Timijem, nisem imela nobenih tipičnih znakov. Zdaj pa čutim zbadanje v jajčnikih. Konstantno že cel dan.  Upam, da je to OK user posted image user posted image ???

Hvala punce za odgovor

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.9.2007 9:50:56   
Kaja08
Dobro jutro. TamaraJ, ja sva kar skupaj naznanile na Ne pričakujemo septembra.... bravo midve user posted image user posted image user posted image user posted image  Tud mene skoz neki špika  tak spodaj. Upam, da je kul.....Me je kar strah in skoz cvikam, da ni kaj narobe. A domačim si že povedala? Mene tako jezik srbi, samo sem še kar tiho.

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.9.2007 10:55:13   
bina30
Kaja in Tamara, tudi jaz sem imela to špikanje "v jajčnikih" in to je povsem normalno. Baje gre za neko raztezanje maternice zaradi navala hormonov ali nekaj podobnega. Jaz sem skpz mislila, joj, tak me pika, kot da bom zdaj zdaj dobila menstro. Pa ni tako. Tam spodaj se pač dogaja, jajčniki plešejo od veselja, maternica nori in seveda me to čutimo.

Čestitkeuser posted image user posted image

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.9.2007 11:09:18   
Kaja08
Joj, hvala bina28, si me kar potolažila. Me je prav resnično že skrbelo, kaj bi to bilo. Zanima pa me še, koliko moram biti previdna pri vsakdanjih opravilih. A lahko normalno vse delam kot prej, ali se moram izogibati dvigovanju kakšnih težjih stvari? Se opravičujem, če so moja vprašanja bolj butaste narave, ampak je prva user posted image ...pa še toliko zgodbic slišiš, ko so imele punce ss, da resnično kar malo cvikam

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.9.2007 11:50:58   
Estrella*
Kaja 08, nobeno vprašanje ni butasto in je prav , da vprašaš.
Glede dvigovanja: če se le moraš se mu izogni. Telo ti bo samo povedalo kje je meja. Če je s tvojo nosečnostjo vseOK, ne krvaviš, potem ti tudi manjši fizični napor ne bo škodil. V kolikor pa se pojavi bolečina ali kravavitev pa takoj počivat!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.9.2007 20:12:28   
TamaraJ
Ja Kaja... bravo midve user posted image user posted image . Pa najlepša hvala vsem puncam za odgovor. Glede vprašanj Kaja pa takole... jaz nisem prvič noseča (4, 2xsplav), pa sem skoraj vse pozabila user posted image . No ja, pa tudi vsaka nosečnost je lahko drugačna od prejšnje. Če pa nosečke nasploh veljamo za malo tečne,, lahko pa še malo več sprašujemo. Nam je bolj ali manj oproščeno teh 9 mesecev. (Upam...) Sicer pa je bolje več vedeti, kot premalo. Danes me je špikalo malo manj in sem nasploh zelo dobrega počutja. Upam, da tudi moj user posted image tako misli user posted image user posted image .

Zdaj grem pa mojega malega zidarja kopat. Moj brat dela stanovanje, Tim pa samo, da je beton in podobno.

Lahko noč punce

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?