Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
nov vrtec in zbujanje ponoci 21.9.2007 12:25:55
|
|
|
|
Babsy
|
Hojla Sem prebrala že debate na temo kričanja, brcanja in histerije ob prihodu iz vrca. Ja, tudi pri nas se to dogaja. Pripisujem jo utrujenosti, lakoti, iskanju pozornosti. Zadnje dni pa se je pojavila še ena stvar in sicer se zbuja ponoči, zvečer, po tem ko že zaspi, se začne jokati, kričati, brcat in zdi se, da še zraven na pol spi. Poskušava ga prebuditi, ga spraševati kaj ga boli, ga je strah, se mu sanja kaj grdega. Je bolj malo odgovorov, omenja nekaj fantov iz vrtca. Nato se umiri in zaspi nazaj, pa spet čez kakšno uro. Mislim, da je povezano z vstopom v nov vrtec (ima 3 leta in smo zamenjali vrtec), v skupini je zdaj več otrok, večina jih je starejših od njega. Vzgojiteljica pravi da ni problemov v vrtcu in ni opazila, da bi ga kdo tepel ali podobno. Imate podobne izkušnje? Kako odreagirati? Hvala in srečno,
|
|
|
|
RE: nov vrtec in zbujanje ponoci 21.9.2007 13:47:22
|
|
|
|
binica
|
Babsy, nam se podobno dogaja. Lana je sedaj 2 tedna v vrtcu in se veliko zbuja ponoči in jok in stok in nam sploh noče povedati, kaj je narobe. Ponavadi, ko se je zbudila, je vedno povedala kaj jo muči - sedaj pa nič. Sem govorila z njeno vzgojiteljico na to temo in je rekla, da je to nekaj normalnega. Vstop v vrtec je za otroka lahko travmatičen in to je lahko ena od teh reakcij. Ona pravi, da je za vse to potreben samo čas... tako da mi čakamo, ponoči pa jo tolažimo... Jaz mojo Lano poskušam čimveč stiskat in ji govorit kako jo imam rada.... Boš videla, da bo mimo!!
|
|
|
|
RE: nov vrtec in zbujanje ponoci 23.9.2007 21:48:33
|
|
|
|
Pupica
|
Evo to se je nam zgodilo v sredo zvečer! Mal čez 7 je šla spat, vse Ok, tko kot ponavad, nakar ob 22h začne jokat in klicat mamica moja, očkaaaaaa,... Prletiva oba v sobo, jo začneva tolažit, ji prigovarjat da sva ob njej, ...NIČ! Miži in kliče, hlipa, napol jok, brez solz... Se vsedem k njej, jo vzamem v naročje, očka jo kliče od spredej, naju sploh ne pogleda. Grozno je bilo za videt!Več kot 3 minute je sploh nisva priklicala.Pa nič ne moreš narediti!Pa malo se je polulala, šele nato se je ovedla. Hitro sva jo preoblekla,, nato je zaspala nazaj, in spala do jutra!Pa se odkar smo dali pleničko proč še ni polulala!Čeprov pomoje ji je to bl tko mal ušlo zarad...kpavem zakaj!Ker če b se polulala bi bila luža, ...ne vem no. evo poiskala http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=849 pa je očitno le nočna mora Jaz temu zaenkrat še ne polagam velike pozornosti, se strinjam, da je vstop v vrtec travmatičen dogodek, in četudi otrok dosedaj ni potočil niti ene solze, in tudi v soboto in nedeljo želi v vrtec, skratka res zaznavam, da se ima zelo fino v vrtcu, ga pa vseeno mogoče malo vrže s tira vse skupaj!
< Sporočilo je popravil pupic@ -- 23.9.2007 21:54:46 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?