Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 28.3.2008 21:26:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja seveda da lahko
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 28.3.2008 21:41:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolikor vem, je pri zobozdravniku možno puljenje zob, dajanje zalivk ipd.; sporen je edino RTG pred puljenjem ali operativnem posegu.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 28.3.2008 22:39:03
|
|
|
|
S@nta
|
Meni osebno niso hteli pulit, jih je skrbelo, ker se baje v času nosečosti težko ustavi krvavitev.Kakšno protibolečinsko sem pa tud dobila tu in tam.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 29.3.2008 8:09:32
|
|
|
|
novopecena
|
na začetku nosečnosti-no tam do 20T so mi izpulili 2 modrostna zoba in sem dobila tudi inekcijo proti bolečinam pa ni bilo nič narobe. sem pa seveda povedala da sem noseča in me niso nič dajal na rentgen ker je škodljiv
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 29.3.2008 8:31:14
|
|
|
|
Anonimen
|
pravijo da moraš zobe popravit preden zanosiš,to mi je rekla zelo dobra zdravnica.kakršne koli injekcije itd.je kot da bi jedli tablete med nosečnostjo. primer;moja sodelavka je šla k zobarju ko je bila že noseča,a še ni vedela in kaj je sledilo po protibolečinski injekciji?ss!!!samo ven je stopila in je začela krvavet!brez heca...
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 29.3.2008 10:10:39
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla ja jaz sem bla v torek zarad zobobola in mi niso dale inekcije ker ne smejo!! ... mi je sam mal s tekočino umrtvila tok da je odprla mal zob in to je to .. nikakor (vsaj tako je rekla) da nikol ne da inekcije v taki situaciji
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 29.3.2008 11:39:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja zobozdravnica nosečnici zelo nerada dela karkoli - razen, če kaj boli in je nujno. Inekcij pa niti slučajno ne daje! Jaz sem si dala zobe popraviti že pred načrtovanjem nosečnosti.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 3.9.2008 14:47:18
|
|
|
|
dreamhorse
|
Kaj pa rentgen v načrtovanju nosečnosti. Lahko pri morebitni nosečnosti npr. naslednji mesec pusti kake posledice.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 3.9.2008 19:37:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen pravijo da moraš zobe popravit preden zanosiš,to mi je rekla zelo dobra zdravnica.kakršne koli injekcije itd.je kot da bi jedli tablete med nosečnostjo. primer;moja sodelavka je šla k zobarju ko je bila že noseča,a še ni vedela in kaj je sledilo po protibolečinski injekciji?ss!!!samo ven je stopila in je začela krvavet!brez heca... a se hecaš? jaz ne vem če sem noseča, bom kmalu zvedla-4 dni in danes pri zobarju so mi dali injekcijo ker mi je zob rihtal in to mi je dal dve, ker prva ni prijela, ker me je preveč strah zobarja.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 4.9.2008 9:22:52
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen pravijo da moraš zobe popravit preden zanosiš,to mi je rekla zelo dobra zdravnica.kakršne koli injekcije itd.je kot da bi jedli tablete med nosečnostjo. primer;moja sodelavka je šla k zobarju ko je bila že noseča,a še ni vedela in kaj je sledilo po protibolečinski injekciji?ss!!!samo ven je stopila in je začela krvavet!brez heca... a se hecaš? jaz ne vem če sem noseča, bom kmalu zvedla-4 dni in danes pri zobarju so mi dali injekcijo ker mi je zob rihtal in to mi je dal dve, ker prva ni prijela, ker me je preveč strah zobarja. Morda se motim, ampak meni se tole zdi malo za lase privlečeno.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 4.9.2008 9:24:16
|
|
|
|
Doll
|
Punce,inekcija ne škodi.To so speti neke vraže,da se ne sme popravljati zobe v nosrčnosti ali dati inekcijo
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 4.9.2008 9:30:17
|
|
|
|
Anonimen
|
moja znanka je hodla k zobozdravniku, skoraj 2meseca redno in je sedaj v 7mesecu. zobozdravnica ji je rekla da če ni nujno nebi dala inekcije ni pa škodljivo in če želi da ji lahko da.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 4.9.2008 9:42:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Men so pa pri zobarju in na ginekološki kliniki rekli, da lokalna anestezija na noben način ne vpliva na otroka v maternici. Edino rentgen in pa kake močne protibolečinske tablete so nevarne. Aja, pa še to me zanima ... a ve niti zalivk ne date delat brez inekcije? Drugače sem bila zdaj v nosečnosti že 2x pri zobarju in mi je zalivke delal (brez inekcije) in ni bilo hudega.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 5.9.2008 14:33:18
|
|
|
|
dreamhorse
|
Sicer nisem noseča, vendar zobozdravnika brez injekcije zame ni. Me ne spravijo na stol... Vse drugo, samo tega ne!! Verjetno slabe izkušnje iz otroštva. Nikoli jih nisem marala. Zdaj imam super zobozdravnico, bo počasi minil strah in odpor.
|
|
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 5.9.2008 15:15:24
|
|
|
|
Piruri
|
Meni je zob samo toliko sanirala, da se med nosečnostjo ni preveč vnemal in so mi ga spulili po porodu...
|
|
RE: nosečnost in zobozdravnik 6.9.2008 11:07:03
|
|
|
|
_sanja_*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen pravijo da moraš zobe popravit preden zanosiš,to mi je rekla zelo dobra zdravnica.kakršne koli injekcije itd.je kot da bi jedli tablete med nosečnostjo. primer;moja sodelavka je šla k zobarju ko je bila že noseča,a še ni vedela in kaj je sledilo po protibolečinski injekciji?ss!!!samo ven je stopila in je začela krvavet!brez heca... Kdo pa lahko potrdi, da je injekcija kriva za SS? Glede prvega stavka pa tole: Dokler nisem zanosila, nisem imela popolnoma nobenih problemov z zobmi. Enostavno ni bilo kaj popravlat! Po zanositvi pa so se začeli problemi in bolečine... Noseča sem 25 tednov, pa sem bila v tem času že vsaj 10x pri zobozdravniku, zaradi 2 zobov, ki me neprestano bolita! Da, dal mi je tudi injekcijo. IZVIRNO SPOROČILO: Otika Men so pa pri zobarju in na ginekološki kliniki rekli, da lokalna anestezija na noben način ne vpliva na otroka v maternici. Edino rentgen in pa kake močne protibolečinske tablete so nevarne. G mi je popolnoma isto odgovorila. Lokalna anestezija na noben način ne vpliva na otroka. Baje, da sploh ne pride v krvni obtok, tako da bi lahko prišla do otroka. Je pa res, da mi je zobozdravnik dal najmanjšo dozo 1 ml, pa še tista mi je držala 5 ur In to zato, ker mi je iz zoba odstranil živec, ki se mi je vnel. Ne zaradi zalivke, za takšne stvari injekcije ne rabim. Pulili mi pa niso nič (še? - upam, da ne bo treba), tako da ne vem kako je s tem. Baje pa, da se lahko puli med nosečnostjo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?