ronja
|
pravi, da bi lahko tudi izkrvavela Joj, no! To je neumnost! Žile tam dol so seveda bolj napolnjene s krvjo, ker se vse pripravlja na porod in se tkiva raztezajo itd... vendar pa prvič ne pokajo kar tako, zato, ker en mešiček od dlake ven potegneš, drugič pa tam niso neke vene, da bi zato izkrvavel (veno imamo pa res tik pod kožo v dimljah, tako da je recimo zelo nevarno vozit s ključi v avtu - v primeru trka te pas stisne in potisne ključe vate, tako da se baje kar pogosto zgodi, da človek umre zaradi tega - vir so prometniki, z njimi se kregajte, vena je pa res tam čisto zgoraj, ampak to ni na spolovilu) Mene niso nikoli brili in me tudi v tretje ne bodo (dvakrat rodila v tujini). V Sloveniji te pobrijejo, razen če si izrecno proti, pa še takrat bo večina babic malo križem gledala, ker če te šivajo, je težje, to gotovo, vsaj našim, ki niso navajeni. Mene 2. niso pobrili, ker se je tako zelo mudilo in ker prvič nisem bila šivana. Sicer pa, če je čas, te pobrijejo v vsakem primeru (sem prej 2x rodila naravno brez šivanja, pa bi me 3. pobrili, če bi meli kaj;). Lahko pa odkloniš, samo se mi zdi boljše kregat v p. za pomembne reči, ne za take male, ki nimajo veze z otrokom (pač vsak zbere svoje bitke). Rane se na splošno lepše zaraščajo, če ni dlak - zato se tudi kolesarji brijejo po nogah, ker pač dostikrat padejo in se potem hitreje poceli. Če bi bila velika nevarnost, da bi padali po cesti in si razbijali glavo, bi se verjetno tudi preventivno brili vendar je nevarnost mala, lasje pa imajo vseeno zaščitno funkcijo, ki v mrzlih dneh zelo prav pride, zato jih pač nosimo. Tudi dlake imajo svojo zaščitno funkcijo, vendar je pri porodu pač možnost, da bojo morali šivat, zato se jih takrat začasno znebijo. Meni ni všeč britje, ker me pika, azto sem izbrala to metodo. Kar se funkcije dlak tiče, se pa strinjam. Pač včasih naredimo kompromis, ker je pač eno zlo manjše kot drugo.