|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 17:05:02   
nikitta
Pozdravljene,

v petek so mi v urini našli ogromno bakterij. Glede na to, da v stanovanju že nekaj časa imamo psa, ki je hudo bolan (rak na pljučih), ki dostikrat ima izbljuvke in kašlja...

Že nekaj časa je ko opažam, da z mojim sinom (2leti) kihava in imava krvavo sluz iz nosu...Kihava samo doma, tako da sklepam, da sva občutljiva na pasjo dlako (mešanec z ovčarjem).

Moja G je bila začudena, da nismo že zdavnaj ukrepali in psa dali stran, saj kot bolan pes ima večjo dovzetnost za bakterije.

Bakteriološki izvid dobim konec tedna, ker so urin poslali v glavni lab. v Kranj na razvrščanje bakterij!

Kaj naj storim? Ali ima katera podobne izkušnje in mogoče nasvet?

Zelo me skrbi in upam le na dobro!

LP.
Nikitta
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 18:12:06   
Anonimen
Ne vem glede bakterij, ampak čisto tako mislim, da bi jaz na vašem mestu ubogega kužka odrešila trpljenja in ga peljala na injekcijo.

Tudi mi smo imeli dva čudovita kuža, na katera smo bili zelo navezani. Lahko mi verjameš, kako nam je bilo težko, ko sta počasi ostarela in imela cel kup nadlog, mi pa se kar nekaj časa nismo mogli odločit. Ampak dejstvo je, da če bi bila kakorkoli bolna, pa bi to lahko vplivalo na zdravje mojega otroka, ne bi pomišljala... :angel:

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 18:23:48   
nikitta
Imaš prav, vendar na svojo pest ne morem peljat psa uspavat...Kar nekaj problemov imam glede tega in sem pomislila, da bi se kar odselila...

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 18:26:27   
Anonimen
Aja... potem pa je res kriza... No čeprav jaz malo dvomim da bi zaradi njegovega raka bila vidva kaj ogrožena... Ja lahko pa da imajo tiste bakterije in njegova dovzetnost kaj pri tem... :zmeden:
Upam, da se bo v prvi vrsti za vaju pa tudi za kužka dobro izteklo!!!

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 18:54:05   
tanaja*
Nikitta pasje bolezni ne gredo na človeka. Lahko vprašaš katergakoli veterinarja ali zdravnika.

lp,tanaja 33t5d

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 19:06:12   
Seven*
Joj no.. Po mnenju zdravnikov bi bilo najbolje vse zivali uspavat, sploh ce je dojencek ali nosecnica pri hisi.

Ce prav razumem ima tvoj pes raka na pljucih. Kaj ima to veze z bakterijskimi okuzbami?

Ce imas v urninu bakterije priporocam naslednje ukrepe: zamenjaj intimno milo (kupi Lactacid), nosi samo bombazno perilo, pij ogromno vode, kupi sok iz brusnic in ga pij.. (preverjeno. Sama sem imela nesteto vnetij secil)

Jaz sem deljenega mnenja glede evtanazije. Konec koncev ljudi tudi ne peljemo na injekcijo. Obstajajo tablete za lajsanje bolecin. Razen ce bos res videla, da pes hudo trpi in da ga boli...

Nic ne skrbi. Vnetja secil v nosecnosti so pogost pojav in ni nic tragicnega..

lp,
Seven

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 19:22:56   
nikitta
Jasno mi je, da rak ni nalezljiv, vendar pes ima simptome: nenormalno izpadanje dlak, bljuvanje sline, kašelj... Ko gre na sprehod oz. ko lula se kar polula po tačkah ( v hoji), ko kaka pa sem ga že videla, da je pojedel iztrebek (pa ne le svojega). Res tega pač ne prenesem več gledat.
Druga stvar je, da sta mi G in splošni zdravnik odsvetovala stik z psom. Da ne govorim o znancih...ki skušajo možu dopovedat, da obstajajo rešitve, ki so smislene za nosečnico, majhnega otroka in navsezadnje tudi psa.

PS: nedavno sva z tamalim dobila mazilo (Diprogenta) za bakterijsko okužbo, ki povzroča umazanija!!! Mene je skoraj kap...saj za higieno telesa izredno skrbim.

A ja, mož mi je kupil batagelov čistilnik (vodni sesalec), ki sem ga takoj v soboto aktivirala... na bruhanje mi je šlo kaj sem vse pobrala iz enega tepiha...

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 19:36:08   
nikitta
Sedaj sem govorila z veterinarjem in smo dogovorjeni v sr edo zjutraj. Vzeli bodo bris iz žrela, saj take bolezni spremljajo vnetja in okužbe. Veterinar je dal možnost okužbe tudi pri meni in sedaj se res sprašujem ali se bo dobro izteklo za otročka.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 20:15:09   
bskrle
OJ, situacija res ni prijetna.
Moj moz je doma naredil red. Čeprav imajo zivali v hiši, so med mojim obiskom imeli vstop prepovedan, pa ćeprav smo bili tam kar po nekaj dni. Tudi sama imam psa, Čarno, pa sitni mucek, tako ga klicemo, a sta oba k sreci zunaj in se ju med nosecnostima nisem dotikala.
Morda bo pa veterinar stopil na vajino stran, saj res ni smiselno, da zaradi psa trpis ti in otrok in se trepetas za malo pikico, ki ti raste...
Zaupaj, bom mislila nate in na pikico
Barbara

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 21:27:41   
Anonimen
Joj, nikitta, upam, da se bo vse srečno izteklo, za vse vas in tudi za vašega psa, ki se mi tudi neznansko smili.

Ampak, bskrle (joj, a imate pri vas vsi tako izgovorljiva imena), "sitni mucek" je pa zakon. Kaj tako originalnega pa še nisem slišala. Ha, ha, super!

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 21:31:28   
NENAJANI
Moja kužika mene liže, jaz jo božam in še spiva skupaj. Je G rekla, da to ni nič narobe. Bi verjetno znorela, če se je ne bi smela dotaknit! :(

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 21:41:49   
Anonimen
Joj, NENAJANI, meni je to tako lepo pebrati. Ne morem si pomagati. Jaz ima ta bitjeca tudi tako zelo rada.

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 21:47:35   
Seven*
Isto je pri nas. Skupaj spimo v isti postelji. VSI. Onyx se pod odejo zleze. :)-

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 21:50:34   
Anonimen
Jaz se zjutraj včasih iz oči v oči (z nosom pri smrčku) zbudim v našo Mišo. Frajla leži zraven mene kot kakšen otrok. Pa glavo da lepo na povšter. Saj načeloma spi pri nogah in se tega kar drži. Ampak včasih jo pa kaj piči. Take ženske muhe. Prav hecno in luštno.

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   nosečnost in bolan pes
17.1.2005 21:50:34   
NENAJANI
najina pesika se med naju zrine, tko da ima glavico na moji blazini. otročiček, pa ne bo spal v najini postelji, ker sem jaz preveč panična in se bojim, da bi ga zmučkala.:ups: bafi se pa umakne :kuza:

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 14:40:02   
lucika
hej nenajani; zdaj si me pa potolazla. vcasih se mi zdi, da sem nenormalna, ko najini lubici vse pustima. eni se zgrazajo, jaz pa vem, da je najina kuzika cista bolj kot marsikateri clovek. pa ko te s svojimi okroglimi ockami pogleda, ji ne morem rect, bejz dol z mojga pojstra. se pa med vikendi vsi trije cartamo v pojstli, pa nam je taaaaak fajn. mam pa prijatlco, h kateri najina kuzika ne sme...pol naju pa klice, ce jo lahko njen si malo na sprehod pelje, ker ma taaaaaak rad živali. hm...

jaz upam, da ne bo niic narobe, zarad bolanega psa. pa da bo prav za vse...

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 14:45:07   
NENAJANI
Mi našo pesiko vsako soboto skopamo, ji operemo zobeke in če je potrebno postrižemo krempeljčke. Češemo se pa vsak dan, ker ima dolgo dlako.
Tudi, če ne bi bila tako čista mi srce ne bi dalo, da je ne bi spustila na posteljo! :)-

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 14:54:41   
Anonimen
Jaz ob nedeljah v taveliki banji najprej skopam Tiborja, potem pa v tisti vodi, ki je še topla, še Mišo, se mi zdi, da se fino "odmoči". Dokler ne obeh skupaj, je še v redu... ha, ha.

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 15:02:24   
polona2
Se popolnoma strinjam z Mucko:bravo:, sicer se mi pa zdi,da si se že odločila:(..

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 15:14:58   
spacey
Ejla Nenajani in lb: Zdej sem pa tudi jaz pomirjena, saj sem mislila da sem samo jaz taka do naše lubice, ki ji jaz več ali manj vse pustim, moj fant malo manj, vendar ko pogleda z njenimi učkami, ji nihče nemore reči "ne". Mi se skos cartamo, lupčkamo, božamo...skratka ona je naša lubica, ki je sicer prva, vendar kmalu ne več edina. 9nebesa Razvajena je do konca in ne morem si predstavljat, da bi jo mogla dat stran. Kar zmrazi me ob teh mislih. :zmeden:

Nikitta: Srčno upam, da se bo vse lepo izteklo, tako za vas kot za kužka. Stiskamo tačke in pesti.

Lp;
P 9nebesa 31t

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 15:24:16   
Lenny
Morda se bo slišalo grobo, ampak če zaradi alergije trpita ti in 2 letni otrok, bi že zaradi tega moral pes od hiše. Vem, da je hudo, mi smo morali zaradi kožnega raka, ki je našemu 14-letnemu kraševcu povzročal bolečine, pristati na inekcijo. Ni nam bilo lahko, vsi smo upali, da nam tega ne bi bilo treba narediti, ampak hudo je bilo tudi gledati, kako se muči. Če je pes bolan, je po moje pametno, da ga daste uspavati.
Lp in upam, da se boste odločili tako, da bo dobro predvsem za otroka in zate

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 19:29:08   
nikitta
Prav vsem se zahvaljujem za spodbudne in tolažilne odgovore. Sama sem se ponoči odločila, da več o tem ne bom razpravljala in odgovarjala, predvsem z domačimi, saj so vsi preveč panični.
Izvide sem danes dobila in niso sjajni. Pomirjame le brcanje bebike in seveda na neki "čuden" način sem postala popolnama mirna, spokojna. Mimogrede v vrtcu razajajo norice, vendar kolikor jaz vem zame ni nevarnosti...vsaj tako mislim.

Glede psa, nikakor ni poanta v raku, da bi se ga jaz bala, ampak v izbljuvkih in okužbah žrela, ki spremljajo to vrste bolezni, saj so bolniki neglede ali pes ali človek dovzetni za vsak bacil. Pač več ne bom jaz pobirala njegove izbljuvke in čistila njegovo ležišče, najmanj pa pustila, da bi koga polizal potem ko poje iztrebek! Ja, pač ne da se ga odvatit te grde navade...pes je star in jaz sem za njegovo vzgojo prepozno prišla k "bajti".

Drugač imam same čudovite izkušnje z živalcam, le včasih se mi zdi, da sem se znala preveč navezat na ta ljubka bitja...in ko je pričel čas za slovo tega nikdar nisam znala sprejeti. Zelo težko je bilo.

PS: Pes trenutno ima apetit in hodi na sprehode, vendar ko se bo mož sam odločil in sprejel odgovornost za korake...jaz sem se odločila, da se distanciram in ne živciram, saj z mirno vestjo psa prepustim gospodarju.

Hm, če ne bi bila tako "tečna" tudi diagnoze za raka mu ne bi če postavili, saj smrad in bule v ustih, ki so v enem mesecu postale za velik oreh, meni bile mnogo preveč sumnjive, smrdljive, moteče tudi za psa.
Res pa je, kot je rekel veterinar, da je že preveč pljuč v metastazah in da je pes star 14 let, da je komaj verjetno da bi narkozo preživel, skratka sploh ne vidi nobenega smisla za zdravljenje, še manj pa možnosti za več kot 3-4 mesece življenja.
Veliko bi lahko še pisala, a rajši kot sem rekla, se bom distancirala, saj sem od vas, drage dame in od zdravnikov iskala in povračevala za mnenja. Hvala vam za odgovore in vsako besedo sem vzela na znanje.

Lepo se imejte!
Komaj čakam april

:duda:

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   nosečnost in bolan pes
18.1.2005 19:36:13   
spacey
Nikitta; prav si se odločila saj zdaj niti najmanj ni čas, da bi se živcirala in sekirala, ker niti malo ni dobro ne zate in ne za tvojega bejbija.
Uživaj še do konca, kolikor se le da in poslušaj svoje telo in srček ter bejbija, ki raste v tebi.

Lp;
P 9nebesa 31t

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   nosečnost in bolan pes
19.1.2005 9:10:50   
Anonimen
Po moje si se tudi prav odločila, ker, kolikor sem jaz razbrala iz tega, bi se vse to lahko nadaljevalo samo še v prepire z možem. Tega ti pa seveda prav zdaj res ni treba. Najbolje bo tako, kot si se odločila. Distanciraj se od bolanega kuža, pa naj preostanek njegovega življenja zanj izrecno skrbi mož. Ampak tisto, da je iztrebke, bi ga pa vseeno po koje lahko odvadil. Gospodarja bi gotovo ubogal. Ampak to ni bistvo.
Glede tistih krvavih zadev iz nosa, sem pa že danjič hotela napisati, pa potem pozabila, da to verjetno povzroča trenutni suhi zrak. Tudi jaz jih namreč imam in moja mama tudi. Pa jih sicer nimava.

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Pri katerem letu nameracvate imeti zadnjega otroka?
lenika

do 25. leta (3%)

do 30. leta (21%)

do 35. leta (46%)

do 40. leta (15%)

dokler bom lahko (7%)

ne razmišljam o tem (8%)

Število vseh glasov: 322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!