Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 15:54:52
|
|
|
|
stunfek
|
Žal mi je za tvojo deklico, Tuli. Imela sem znanko, ki je bila na antidepresivih in je zanosila. Vem, da se je posvetovala s svojim zdravnikom in sta nekaj ukinili, nekaj pa samo zmanjšali dozo. To je res odvisno od primera do primera. Mislim, da je najbolje, da tudi ti povprašaš svojo zdravniso oziroma ginekologa. Jaz sem mnenja, da je sigurno dobro, da spet zanosiš. Svoje deklice s tem ne boš nikoli dobila nazaj, bo pa balzam za tvojo ranjeno dušo. Veliko sreče in čim manj depresij!
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 15:55:07
|
|
|
|
Lunc_a
|
v primeru, da ste depresivni, vam odsvetujem načrtovati nosečnost, ker se stanje v nosečnosti neredko še poslabša. Sicer pa so antidepresivi novejše generacije relativno varni, vendar o njih vseeno vemo premalo ,da bi jih lahko brez ovir predpisovali tudi v prvih 12 tednih nosečnosti. To je napisal Pušenjak. Sicer pa ,če te že misel ob zanositvi tako osrečuje bi lahko nehala,saj otroku lahko škoduješ in bo zopet kaj narobe. Moje sožalje !!
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 16:04:37
|
|
|
|
Hope2
|
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1213113&mpage=1&key=depresija� tu sem ti našla en link, ko so se punce že pogovarjale o tej zadevi. Več lahko poiščeš z iskalnikom in vtipkaj depresija. Prebrala boš lahko veliko zgodb in izkušnje različnih ljudi, ter kako ravnati. Zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo, ampak ne smeš obupat
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 16:49:27
|
|
|
|
buča
|
lunca,šokirala si me s svojo izjavo.Totalno. Sama sem pred skoraj 5 leti isto preživljala,le da sem bila manj noseča(5 mes),ampak sem mogla fantka vseeno roditi.Moje sožalje glede tega. okler nisem ponovno zanosila(čez 6 mesecev sem bila ponovno noseča).Prav morala sem biti in pika.Strah je bil velik,ampak želja močnejša!!!Bodi močna in poslušaj sebe in svoje srce,ne tiste,ki tega ne razumejo,ker se jim še to ni zgodilo.Sedaj imam jaz po tisti ZELO ZELO Z ŽELJO OBREMENJENI NOSEČNOSTI;DA TO MORAM BITI-doma najlepšo punčko na svetu.Odloči se sama,počakaj 3 mesece(to sem storila jaz) in potem v nove boje.Punčke ne boš pozabila,brazgotina bo ostala,le da bo vsak dan manj skelela!Objamček od mene in srečno
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 16:53:38
|
|
|
|
Lunc_a
|
In buča s čim sem te šokirala?
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 17:09:29
|
|
|
|
tuli
|
Hvala buča za tvoje vspodbudne besede. Mislim da se bom res počasi podala v novo nosečnost, glede zdravil pa se bom dogovorila z zdravnikom. K sreči že imam doma enega zdravega 4 letnika(ime mu je Urban!!) lp
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 17:20:58
|
|
|
|
buča
|
tuli,mojmu možeku to be,zaenkrat še ni nič ,je tud ime Urban....saj bo..v nove zmage,anede jah lunca s tisto izjavo,naj neha mislit na to.Saj si tko mislila,ane?Jaz vem,da tuli želiš samo dobro,ampak,ej,če daješ enkrat to skoz,ne moreš nehat mislit na to.NE MOREŠ!!!Hočeš bit noseča,naj stane,kar hoče.Itak,da to ni dobr,ampak saj ženske nimamo gumbka,da bi se lohk izklopile,če ne bi se jest že zdavnaj ...upam lunca,da ni prišlo do zamere
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 17:43:22
|
|
|
|
stunfek
|
Mislim, da lunca ni tako mislila. Malo je bilo nerodno napisano v smislu vejic. Vsaj jaz si tako predstavljam. Jaz sem jo namreč razumela čisto drugače kot ti. Dala ji je zeleno luč za nosečnost, ki bi jo najbrž osrečila do te mere da bo lahko nehala...jest zdravila. A imam prav lunca?
< Sporočilo je popravil stunfek -- 22.1.2007 17:44:34 >
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 19:20:58
|
|
|
|
Anonimen
|
tuli, če želiš kaj bolj konkretno vedeti o zdravilu, ki ga jemlješ, mi lahko pišeš na ZS. Sicer pa ti iz srca želim, da bi se vse uredilo in bi čim prej zagledala
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 22.1.2007 23:37:39
|
|
|
|
Lunc_a
|
ja stunfek tako je,saj si vsaka mati želi zdravega otroka in vem da je težko biti v takšnem psihičnem stanju ,ko ni drugega izhoda,ampak že sama misel na otroka ti da veliko moč psihično kot fizično,čeprav je ženska doživela takšno grozljivo travmo. Srečno na delanju in da bo vse ok Buča ni nobene zamera,saj sem samo vprašala kaj je takega kar sem napisala. saj vem,da si vsak stavek sam razlaga na več načinov,to je pa žal internet-slaba stran
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 23.1.2007 0:16:46
|
|
|
|
upica
|
Tuli Jaz mislim, da imaš svojega sina zelo rada in ti predstavlja radost in veselje v življenju. Pa mislim, da te obkrožajo ljudje, ki te imajo radi. Pa verjetno imaš moža oz. partnerja, ki te ljubi. Pa morda bo kmalu v tvojem življenju še nekdo, ki te bo potreboval. Skušam ti povedati, da se lahko kljub bolečini veseliš življenja in da imaš toliko življenjske moči v sebi, da boš lahko živela naprej brez pomoči zdravil. Če pa misliš, da kljub temu ne boš mogla brez antidepresivov, pa nadaljuj z jemanjem, kajti v prvi vrsti si pomembna ti. Ti se moraš dobro počutit, ti moraš biti polna energije za nove podvige, ti moraš biti ponovno pripravljena. Ko boš ponovno zanosila, boš potrebovala veliko energije za zdrav razvoj . Sedaj imaš priložnost, da si začneš krepiti dušo (privošči si kaj lepega, ne misli na preteklost, ker je ne moreš spremeniti) in telo (vsak dan se razgibavanj in se zdravo prehranjuj), da boš omogočila svojemu še nespočetemu otročičku kar najboljši možen začetek življenja (antidepresivi vsekakor to niso). Tudi meni ni vseeno zate. Želim ti, da bi bila zadovljna.
|
|
|
|
RE: nosečnost in antidepresivi 23.1.2007 17:38:26
|
|
|
|
Anonimen
|
tuli, želim ti odgovorit na ZS, pa ne gre. Morda imaš poln inbox? Lahko mi sporočiš tudi e-mail naslov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?