|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost-TRGOVKE?
4.8.2006 12:15:53   
Anonimen
Pozdravljene.
Mene pa zanima kako ste kaj prestajale nosečnost tiste ki ste po poklicu trgovke.Mislim na delovnem mestu.
Še posebej me zanima za tiste ki ste delale v delikatesi.
Namreč jaz delam v delikatesi v supermarketu in sedem ur pač kolkr traja moj delovnik se neustavim.
Sej to me neskrbi saj tako mi čas hitreje mine,me pa malo skrbi kako je z dvigovanjem težkih stvari,jaz namreč skoraj 7 ur na dan dvigujem salame in recimo ena mortadela ki se jo komaj odpre tehta tudi 9 kg pa iz hladilnika na pult pa na salamoreznico pa spet v hladilnik,........me brezveze skrbi?
Sej o drugem user posted image  šele razmišljava,ampak vseeno sem malo pomislila kako in kaj?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost-TRGOVKE?
4.8.2006 12:42:46   
TONČI.
Takrat pa zaprosi delodajalca za lažje delovno mesto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.8.2006 19:03:45   
Paci
Glede tega se mi zdi, da so zelo različna mnenja. Nekateri (npr. tudi Pušenjak) bodo rekli, da nosečnost ni ovira za premikanje težjih stvari. Kdo drug pa ti bo rekel, da so med nosečnostjo tkiva v telesu zmehčana (ker se telo pripravlja na porod), poleg tega pa je še hrbet bolj obremenjen zaradi dodatne teže. Zato naj med nosečnostjo ne bi prenašal preveč težkih stvari, ker lahko pride do poškodbe. Za dojenčka res najbrž ni nevarnosti, za nosečko pa po mojem občutku je. Po mojem bi se torej morala zmeniti za drugo delovno mesto. Je pa najbrž odvisno od prakse posameznega podjetja. Če je bila pred tabo že kakšna nosečka, ki je normalno delala, potem bodo najbrž to zahtevali tudi od tebe... Mogoče ti bo ginekolog zaradi tega dal bolniško za cel čas nosečnosti, čeprav je po zakonu to problem delodajalca in se bolniške ne bi smelo dajati.
Saj ne vem, če sem kaj pomagala...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.8.2006 20:20:22   
DOLAR
Jaz sem delala do šestega meseca po 7 ur.Naprej pa po 4 ure.Bilo je super.Zaprosi ginekologinjo za skrajšan delovni čas če misliš da težko stojiš ali ti zatekajo noge.

lp,mojcauser posted image

(odgovor članu Paci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2006 8:33:42   
lin
Punce hvala!

(odgovor članu DOLAR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2006 0:36:08   
petra81
Za dojenčka res najbrž ni nevarnosti, za nosečko pa po mojem občutku je. 

Mislim HALO! Pa kaj je s tabo!?!?!?
Sem mislila, da je to jasno vsem: v nosečnost se ravno zaradi možnosti splava ne dovoli prenašati težkih stvari!!!!!!!

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2006 10:47:33   
XXYY
Živjo!

Sem trgovka. Delam na oddelku živil in lani sem zanosila. Sem rekla šefici, če bi bilo kje bolj primerno, lažje delo. Ker 10kg žakle nisem hotela dvigovat, pa mi je rekla, da drugje sploh ni prostora. In da naj dvigujem tisto, kar lahko, kar bo pa več, pa bodo drugi dvignili.

Jaz mislim, da je na delikatesi 100x lažje delat, kakor na živilih, ker vas je tam kar nekaj zravn (zdaj edin, če nisi skos sama za pultom - pol je pa druga pesem). Ker če vas je veliko tam, ti lahko katera dvigne tisto 10 kg salamo gor. Če si pa sama, je pa res malo bolj kriza.

Edin, če vprašaš svojo šefico oz. šefa vašega oddelka, da ti da kakšno lažje delo v živilih. Če je le prijazen šef, ti bo to omogočil, če ne, pa ne.

Jaz sem delala samo 4 mesce v trgovini, pol sem pa šla na bolniško. Še zadnji dan sem se skregala z enim šefom (imam 1 glavno šefico živil + 4 šefe, ki so nadomestniki nje), k mi je težil, da moram dvigniti 20kg žakel pasjih briketov. Hvala lepa, sem mu prav zatežila nazaj.

Ne pusti se jim.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.8.2006 11:29:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra81)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......