|
RE: nosečnost, bolniška-kontrola 14.4.2009 21:35:29
|
|
|
|
anika87
|
Ninčy, tvojega odgovora ne vem, vsekakor bi pa na tvojem mestu vprašala osebnega zdravnika. Razloži mu, saj ti bo lažje, če boš pri starših, kot pa sama doma... Pomoč ti bo prav prišla (ali pa samo razvajanje ), bojo pač skrbeli za tebe, zato se probaj zmenit. Res ne vem tega odgovora, saj ne poznam takega primera, samo po moji logiki bi se moralo dat zmenit. Tanchy, moja izkušnja je taka. Od 17.10. sem na bolniški, ampak se ne spomnim za čisto prvič koliko časa pred potekom prvih 30 dni je moj zdravnik poslal naprej papirje. Za vsakič naslednjič pa sem prišla (tako mi je rekel) na torek pred potekom tistega datuma na odločbi, ker se pri nas komisija sestaja vsako sredo. Se pravi 1 dan prej sem jaz zjutraj prišla k njemu, da je pošta šla še tisti dan potem naprej, v sredo, se pravi naslednji dan so mi odobrili, v četrtek sem imela odločbo že v nabiralniku. Tako sem naredila tudi danes, odločbo pričakujem v četrtek, vsaj do sedaj je bilo vedno v 2 dneh. Tudi jaz sem bila na začetku čisto zmedena, saj nisem nikoli koristila bolniške, še ko je bilo kaj nujnega sem flikala z dopustom... Zato sem se na začetku tega hodenja k zdravniku zaradi bolniške počutila kot butl... No, če še povem, ker sem zgoraj v enem postu napisala... Danes sem šla tudi v službo vprašat, če lahko skoristim dopust, starega mam še 13 dni + letošnjega. Pa so rekli, da ne... Tako je pač pri nas v javnem zavodu, se strogo držimo pravil... Tako, da sem se pač sprijaznila, da pozabim na lanskih 13 dni, letošnjega bom pa drugo leto junija, si bom pač prekinila prej dopust za nego otroka in ga prenesla naprej.
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|