|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost, bolniška-kontrola
7.4.2009 12:18:20   
tanci6
Sem na bolniški (drugi mesec) in mi je predpisano gibanje okoli hiše. Zanima me, ali je imela katera v času bolniške kontrolo na domu, ali so pogoste in če res nikamor potem ne greste (v trgovino ...).

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost, bolniška-kontrola
7.4.2009 12:30:38   
bskrle
Sama kontrole v 4 nosečnostih nisem imela nikoli. Letos sem se kar držala navodil, samo za novo leto ne.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.4.2009 12:55:35   
Jenn73
Sedaj sem v 29. tednu nosečnosti, v staležu od 20. tedna, do sedaj kontrole nisem imela. Sicer je to moja tretja nosečnost. Tudi v drugi nosečnosti sem bila nekaj v staležu (pred tremi leti), pa kontrole ni bilo.

No, načeloma se držim tega, da sem doma, čeprav grem pa vsak dan v vrtec po moja otročka, ker pač nimam nikogar, ki bi to lahko storil namesto mene. (Ati ima tak delovni čas, da bi otroka v vrtcu ostajala vse do 17. ure.) To mi vzame približno 15 minut. Tu in tam pa skočim tudi v trgovino. Se pa sedaj ubadam z drugim problemom... morala bi k frizerju, pa ne upam... Sicer ginekolog pravi, da se naj zaradi kontrole ne sekiram, če bi se mi zgodila, ko me ne bi bilo doma, bi me kril, vendar nočem povzročati nepotrebnih težav sebi in njemu. Po resnici povedano pa že komaj čakam, da začnem s porodniško, kajti te odločbe so popolnoma neživljenjske.

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.4.2009 13:35:36   
danijela in taja
meni je moja G rekla da ne preverjajo nas,,,,da najbolj tiste ki so doma zarad križa...da jih kao boli nevem že mesece...da naj se ne sekiram...

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2009 14:24:53   
nati45
pozdravljene!
jaz sem bila na bolniški od septembra 2008, od včeraj sem pa na porodniški... na vseh odločbah od ZZZS sem imela napisano mirovanje na domu, vendar na srečo kontrole v vseh 7 mesecih ni bilo. sem hodila pa normalno ven, na 30 min sprehode, v trgovino, kdaj pa kdaj tudi samo na kavico... če bi bila cele dneve doma, bi se mi še zmešalo.
ne vem, če je informacija točna, vendar sem nekje zasledila, da nosečnic načeloma ne kontrolirajo, razen, če te kdo prijavi, npr. soseda, sodelavka ipd.
vsem želim čim lepšo user posted image  in nobene kontrole. pa srečno!!!

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.4.2009 15:38:06   
AKP
Sem že 4 mesece doma in nisem imela kontrole. Me je pa g opozoril, da je sedaj ogromno preverjanj pri nosečnicah in da me ne more kriti, ker ne upoštevajo potrdil od g. Sem res počivala in sem samo enkrat tedensko šla proti večeru nakupit hrano za cel teden in mogoče sem šla vsak drug teden v soboto zvečer za kakšno urco  ven. Nisem se niti počutila dovolj dobro, da bi nekje okoli skakala in tudi strah me je bilo, da bi prišla kontrola. 

(odgovor članu nati45)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.4.2009 17:25:55   
anika87
No, da se še jaz pofočkam.
Na B sem od začetka nosečnosti. Če se bom uspela v službi dogovorit, bom šla čez 14 dni na LD - do porodniške (sem si že preračunala, upam, da mi ga bojo dali).
Ginekolog mi je napisal sprehode, sicer pa nisem komplicirala, šla sem v trgovino, na sprehod... pač nisem bila izolirana doma. 2-3x sem šla tudi ven (za pusta, pa mogoče še kdaj na pijačko, ampak to niso bila ponočevanja).

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2009 12:15:02   
Anonimen
Kakšne so pa posledice, če dobiš kontrolo in te ni doma?

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.4.2009 9:22:39   
eternety
Najprej te obiščejo recimo dopoldan in če te ni ti pustijo obvestilo ter pridejo še enkrat pogledat popoldne. Če si takrat doma, jim pač poveš, da si bila na sprehodu in to vnesejo v zapisnik. Razen, če imaš strogo mirovanje. Drugače pa je zelo majhna verjetnost, da te obiščejo, saj sta samo dva na področju cele Slovenije, ki izvajata kontrolo. Bolnikov pa je nekaj tisoč. Ampak nikoli se ne ve... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2009 20:41:49   
modrasmotka
aha jst sm pa misla da majo kerga iz firme hodi to pridno preverjat
res da se bolj zadržujem doma in si ne upam špilat,palih zj k sm v bolniški dobivam same fajne ponudbe npr.na morje za 2 dni zastonjuser posted image
ampak ne.res da pravila so zato da se kršijo ampak jst se jih držim nikol neveš ka se zgodi.
res pa da usi pravjo da niso mel kontrole

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2009 11:52:40   
brigita23
Sem bila celo nosečnost v bolniški in nisem imela kontrole.user posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.4.2009 20:54:48   
oton
večer, še moja izkušnja:
sem bila celo nosečnost na bolniški, lahko rečem prve štiri mesece skoraj strogo mirovanje. In je to tudi pisalo na izvidu kateri je romal na ZZZS. In očitno sem ena redkih katera je imela kontrolo na domu. Tako da punce tiste katere imate predpisano mirovanje se bi jaz na vašem mestu tega kar držala ( pa ne zaradi kontrole, ampak zaradi vaše pikice ) In v zadnjem trimesečju mi je bilo dovoljeno gibanje , no takrat sem pa mirne duše šibnila na kak kratek sprehod.
lep večer še naprej...

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.4.2009 22:47:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanci6

Sem na bolniški (drugi mesec) in mi je predpisano gibanje okoli hiše. Zanima me, ali je imela katera v času bolniške kontrolo na domu, ali so pogoste in če res nikamor potem ne greste (v trgovino ...)

Ja res.
Gibanje okrog hise je popolnoma dovolj, da se nadihas svezega zraka. Trgovina pa ni taka rec, da se je bi dalo organizirati tudi brez lastne prisotnosti.

(odgovor članu tanci6)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2009 9:11:30   
Tanchy
Mene pa zanima koliko časa je poteklo, da ste od komisije prejele odločbo - meni jo je splošna zdravnica dala v petek naprej, zdaj pa upam, da dobim čim prej odločbo.
Kakšne izkušnje imate s tem?

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2009 9:40:03   
yenny
Tudi jaz sedaj prvič čakam odločbo,moj zdravnik je dal papirje naprej v petek.Po tistem kar sem slišala do sedaj dvomim,da bo kaj v tem tednu.Bomo videli!

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.4.2009 9:50:44   
tanja040
Čisto odvisno je, jez sem prvič dobila po 14 dneh, drugič pa po 4 dneh. Mislim da je odvisno od zasedanja, kdaj se dobijo, pomoje nimajo zasedanja vsak dan.

Prišel je čas! Tudi midva bova zibala :)

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.4.2009 12:28:23   
Jenn73
Prvič sem odločbo dobila v šestih dneh, drugič v devetih, tokrat pa je trajalo kar 13 dni. Tako da ni nekega pravila. Sicer pa papirje oddam le še enkrat za tri tedne, potem pa sem na porodniški. Komaj čakam, da se znebim te papirologije.

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.4.2009 14:23:47   
ninčy
Imam eno vprašanje, če mi katera mogoče zna povedati.
Mož gre za cel teden službeno v tujino. Živiva daleč od mojih in njegovih staršev. Pa sem razmišljala, da bi šla za tisti teden domov. Se da to kako urediti, če si na bolniški z odločbo komisije? Lahko kam sporočim naslov, kjer bi bila?

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu Jenn73)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.4.2009 18:30:22   
Tanchy
Se pravi da se na odločbo kar nekaj časa traja........... Kako ste se pa potem dogovorile z delodajalcem, če vam je potekel 30 dnevni rok za bolniško?
Ste morale vmes it delat, ste koristile dopust ali kako? Od kdaj pa naj bi veljala odločba, od časa "zasedanja" ali od takrat, ko ti poteče 30 dnevna bolniška, ki jo plača delodajalecuser posted image ?

Sem čist zmedena......

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.4.2009 21:35:29   
anika87
Ninčy, tvojega odgovora ne vem, vsekakor bi pa na tvojem mestu vprašala osebnega zdravnika. Razloži mu, saj ti bo lažje, če boš pri starših, kot pa sama doma... Pomoč ti bo prav prišla (ali pa samo razvajanjeuser posted image ), bojo pač skrbeli za tebe, zato se probaj zmenit. Res ne vem tega odgovora, saj ne poznam takega primera, samo po moji logiki bi se moralo dat zmenit.

Tanchy, moja izkušnja je taka.
Od 17.10. sem na bolniški, ampak se ne spomnim za čisto prvič koliko časa pred potekom prvih 30 dni je moj zdravnik poslal naprej papirje. Za vsakič naslednjič pa sem prišla (tako mi je rekel) na torek pred potekom tistega datuma na odločbi, ker se pri nas komisija sestaja vsako sredo. Se pravi 1 dan prej sem jaz zjutraj prišla k njemu, da je pošta šla še tisti dan potem naprej, v sredo, se pravi naslednji dan so mi odobrili, v četrtek sem imela odločbo že v nabiralniku. Tako sem naredila tudi danes, odločbo pričakujem v četrtek, vsaj do sedaj je bilo vedno v 2 dneh.
Tudi jaz sem bila na začetku čisto zmedena, saj nisem nikoli koristila bolniške, še ko je bilo kaj nujnega sem flikala z dopustom... Zato sem se na začetku tega hodenja k zdravniku zaradi bolniške počutila kot butl...

No, če še povem, ker sem zgoraj v enem postu napisala... Danes sem šla tudi v službo vprašat, če lahko skoristim dopust, starega mam še 13 dni + letošnjega. Pa so rekli, da ne... Tako je pač pri nas v javnem zavodu, se strogo držimo pravil... user posted image
Tako, da sem se pač sprijaznila, da pozabim na lanskih 13 dni, letošnjega bom pa drugo leto junija, si bom pač prekinila prej dopust za nego otroka in ga prenesla naprej.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.4.2009 8:02:51   
LERO
Tudi jaz dam vlogo nekaj dni pred potekom bolniške. Pri nas se sestajajo ob torkih. Enkrat so mi podaljšali tudi za en teden nazaj.
Zdaj imam podaljšano do 8. 5., gin. pa 22. 4., kar je absolutno prehitro za novo vlogo. Če grem po izvid en teden kasneje, pa moja os. zd. ne dela, da bi poslala naprej. Verjetno bom moral iti h G 7.5. in še isti dan poslati naprej, obravnava pa bo nato 12. 5. Upam, da bodo upoštevali.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.4.2009 8:16:09   
Jenn73
Tanchy, vmes, ko sem čakala na odločbo, nisem nikoli šla delat, ker so bila navodila ginekologa in osebne zdravnice vedno taka, da doma čakam na odločbo, saj mi bodo bolniško zaradi diagnoze tako ali tako odobrili. Ker se pa vedno za nekaj sekiram, sem se v vmesnem obodbju seveda tudi.

Delodajalec (javni zavod) ni nikoli kompliciral, saj so takoj dobili nadomeščanje in po mojem bi bili pravi problemi, če mi bolniške ne bi podaljšali, saj v šolstvu res ni fajn, če se učitelj kar naprej menjuje. Mislim, da bi se tudi delodajalec pritožil na odločbo, ne le jaz.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.4.2009 10:49:09   
mancag
Hay!

Sem od začetka v bolniški. Zdaj sem že v 4. mesecu nosečnosti in nisem še imela kontrole. Upam, da je tudi ne bo.
Imam strogo mirovanje. Držim se pravil.
Komaj čakam, da se začne porodniška.
SEP. nas bo obis. user posted image

LP!

(odgovor članu Jenn73)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.4.2009 13:52:32   
Tanchy
Najlepša vam vsem hvala za informacije!
no, danes me je tudi presenetil poštar z odločbo user posted image user posted image user posted image in je vse jasno na belem tako, da konec živčnosti kako in kaj.
Sem pričakovala kasneje, glede na izkušnje drugih in sem pozitivno presenečena, da sem že danes prejela pošto.

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.4.2009 13:54:08   
Tanchy
Aja, sem pa dobila odobreno za 3 tedne počitka in mirovanja.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?