ronja
|
Drugač pa, a ste tud po porodu nadaljevale z dieto, al ste se čist "strgale z verige"? To drugo . Lubi mi je že v p. prinesel mandolat (to je koncentriran cuker, dobesedno ),pa manchmellow, pa medene srčke,... Luvhim! Sicer tudi nisem imela nobenih navodil za potem: diabetologinja je rekla, da po porodu lahko jem kar čem in da si mi ni treba merit cukra, razen, če sama čem, če me firbec matra (me je očitno naštudirala, hehe;). Sem si parkrat zmerila in je bilo navadno ok. Zadnjič sem mela pa ful visoko - ampak verjetno je bilo to zato, ker prejšnji dan nisem nič jedla od popoldne, pa še takrat samo ene ribice in potem tudi zjutraj ful dolgo nič (pač tamali...) in potem sem se najedla in takrat sem mela visoko. Danes pa recimo po precej sladki hrani (palačinka z nutelo, kavin jogurt, jabolko in kakav) 5,8. Tako da upam, da je bilo tisto pač tako visoko zato, ker je bilo telo sestradano in ni moglo tako na hitro naredit dovolj inzulina za vse skup. Na tešče imam pa od nekdaj super cuker, še nikoli čez 4,5. Kar se pa kil tiče: ko so mi dali dieto, sem v 1 tednu (pri 33 tednih nosečnosti) shujšala za 1 kilo, ves čas se mi je meglilo pred očmi, zato sem šla potem tja in jim rekla, da to pa ni glih fajn, ker skup letim in če mi lahko dajo prosim merilček že prej, sicer ves čas omedlevam... No, potem so mi malo zvečali porcije in dali merilček in potem ej bilo ok, tudi hujšala nisem več tako izrazito, nisem pa nobenega kilograma več dobila gor, rodila sem s 66 kilami. Zdaj sem 3,5 mesecev od poroda in sem od porodne teže izgubila 10 kil, tako da sem nekak nazaj na svoji zimski teži (56 kg). Še kaka kilca pa pol do poletne teže in to ej to. Se pa ne držim nobene diete in uživam v sladkostih življenja, hehe . Pa zdaj itak smem šporatat, smem ,... tako da rekreacija in dojenja svoje pobereta:).