|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečke,ki ste imele predhodno histeroskopijo...
4.12.2005 8:58:23   
naja78
bi vas nekaj prosila o mnenju!!!user posted image

sama imam v krakem histeroskopijo in po slučaju berem pušenjaka in naletim na malo negativno usmerjen odgovor na to temo.

ker ti pri histeroskopiji razširijo mat.vrat,da lahko pridejo z inštrumenti do maternice,lahko,še 1x ponavljam da ni nujno,pri vseh,ki so jo imele in so nosečke,lahko pride do poznega splava pri okoli 16-20 tedna.user posted image user posted image
kaj menite??saj pušenjak lepo napiše da to samo domnevajo,ampak vendar obstajajo dvomi.

no jaz na histe. itak grem,ampak res sedaj prvič to slišim.
prosila bi vas za izkušnje,vse ki ste jo imele,ali ste imele-imate kake problemčke!!!prosim in upam da nisem katero prestrašila.saj je strah odveč,dvom pa ostaja.

naja78

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečke,ki ste imele predhodno histerosko...
4.12.2005 8:59:54   
naja78
popravlam se,pri nekaterih lahko pride.ne pri vseh.user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2005 9:06:37   
nynna
Jaz sem jo imela. Zanosila sem pol leta po njej in tudi brez problema donosila. Operiral me je Dr. Tomaževičin mi ni nič od tega omenjal, ko sva imela posvet. Jaz mislim, da je vsak poseg v telo vsaj malo tvegan, vendar je treba pregrado odstraniti, če ne imaš pa res veliko možnosti da splaviš. Ne obremenjuj se preveč in srečno opravi s tem.user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2005 9:46:49   
sašaš
Oj!

Jaz sem imela hsc spomladi, zdaj pa sem noseča. Zanosila sem v prvem poskusu. Sploh pa nočem razmišljat o tem, da bi lahko šlo kaj narobe - verjamem in upam, da bo vse ok! user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2005 11:56:39   
sazi
Tudi mene je opreriral dr. Tomaževič (in mojo sestri tudi). Jaz sem imela histeroskopijo letos marca, zdaj pa sem srečka user posted image  že 30. teden, moja sestrica pa že drugič. Nobena nima nobenih težav - sploh ne povezanih s posegom. Sicer verjamem, da je povsod marsikaj mogoče in da so pri vseh posegih tveganja, ampak jaz sem vesela, da sem se odločila za poseg.
Srečno in uspešno delanje na user posted image  ti želim

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2005 12:14:32   
minaja
Živjo, jaz sem dala skozi dve HSG (najprej diagnostično, da so ugotovili kaj imam, nato pa čez pol leta še operativno). Za mano je že ena nosečnost (fantek je star 2 leti), sedaj smo v drugo noseči 31. tednov. Vendar ni vse tako lepo kot se sliši. Niso heci te operacije user posted image , čeprav nočem strašit. Pušenjak ima še kako prav, da so potem kasneje problemi (čeprav pa tega ne bo rekel za abortuse, kar me zelo moti, saj so to podobni posegi v maternico kot HSG). Kakorkoli, posvetuj se s svojim osebnim G kako velika je tvoja pregrada...nekatere imajo le kakšen cm pregrade...jaz mislim, da se da s takšno komot donositi. Sicer pa je mnenje Pušenjaka, da naj bi se najprej zanosilo, pa tudi če pride do splava je potem HSG po nosečnosti (čeprav neuspešni) veliko manj škodljiva za MV kot sicer. Da ti povem svojo zgodbo.

Jaz sem hud primer mame narave, saj sem imela popolnoma pregrajeno maternico (zelo debelo steno med obema votlinama), popolnoma pregrajen MV in pregrado tudi še čez pol nožnice. V takem primeru nismo imeli kaj veliko tuhtati bi ali ne bi, ker bi bile težave že z zanositvijo, donositi pa baje sploh ne bi mogla. Zato sem pač mogla iti na obe HSG še pred prvo nosečnostjo. Operiral me je prof. Tomaževič, ki je največji stručko za te stvari, pa je imel kljub temu velike težave z mojo pregrado, saj je med operacijo v 'moji debeli steni pregrade' nabasal na arterijo, jo prebil in ni mogel potem več delati naprej (če kri zalije maternico, ni več vidljivosti, zato mi je delček pregrade še vedno ostal in sem z njim potem uspešno donosila), ni pa mi mogel po operaciji zaradi hude krvavitve še zašiti MV, kar bi bilo zelo fajn oz. skoraj mus. Po operaciji sem se zbudila v totalno s krvjo prepiti postelji (saj ti pravim, da moja pregrada ni bila hec, tvoja sigurno ni taka), ampak smo preživeli. Po enem letu dela na naši bebiki, smo srečno zanosili, moj osebni G pa se je zelo bal, da bom kljub temu mogoče pozno splavila. No, pa nisem, sem pa samo počivala in večino cele nosečnosti (90%) preležala in PAZI - se kljub strogemu počitku v 26. tednu odprla (to so heci, ki so posledica HSG, MV ne zdrži). V Lj porodnišnici so me kljub pozni nosečnosti (cerklaže se praviloma deljo le do 13.-14.tedna, izjemoma do 24 t) zašili (naredili cerklažo) in tako sem potem do konca nosečnosti le ležala in donosila. Hec je bil spet, ker smo cerklažo prepozno odstranili (ko so se že začeli popadki, torej porod), v 39. tednu in posledica tega je bil spet strgan MV user posted image (ki pa so mi ga takoj po porodu v splošni anesteziji zašili).

No, druga nosečnost je do 4. meseca potekala gladko, le moj G je rekel, da bova naredila preventivno cerklažo (tako kot pravi Pušenjak, jo je potrebno delati večini nosečnic, ki so imele pred prvo nosečnostjo HSG, sama cerklaža pa pomeni nobenega seksa do konca, večje možnosti za okužbe, vnetja, ker je to tujek na MV, na katerem se bakterije še kako rade zadržujejo, te pa lahko povzročijo tudi splave ali mrtvorojenost ipd. ), no in ko sem prišla v 18. tednu na preventivno cerklažo v bolnico, so ob sprejemu ugotivili, da sem popolnoma odprta (raje ne govorim koliko cm, da koga ne prestrašim), da mi plodni mehur gleda v nožnico in da bom najverjetneje izgubila otroka (MV se je nenadoma sam od sebe odprl, brez bolečin)... panika je bila na celem oddelku, vseeno so poskusili narediti cerklažo in po čudežu uspeli. Detajle ne bom razlagala, bilo je hudo, zelo hudo, na nitki smo bili dolgo časa...pa smo sedajle na koncu 31. tedna. PAZI- od takrat samo ležim in še to z dvignjeno medenico (24 ur na dan, dan in noč, že 13 tednov z glavo navzdol), če si lahko zamisliš. Vse moram narediti na postelji, leže jem, se umivam, lulam...kriza je na momente, ker sem popolnoma nepokretna in me morajo vse drugi poštimat. No, ampak vse za naše user posted image , upam, da pridemo še kakšen teden dlje, čeprav mi je sam Pušenjak rekel, naj molim, da pridem do 27.-28.tedna, potem pa še za vsak dan posebej.

Tako, jaz sem ti hotla povedat, da so tveganja, da se moraš sama odločit, kaj boš naredila. Jaz sem bila hud primer, ki sem lahko zelo vesela, da sploh imam enega user posted image in drugega user posted image v busiju, nisem pa imela nobene izbire. Ti jo imaš, presodi. Hočem pa reči tudi to, da se z dobro voljo, veliko potrpežljivosti, željo, pozitivnimi mislimi in molitvami ter ogromno samodiscipline da tudi veliko, če ne vsega, doseči. Držim pesti in upam, da te nisem prestrašila, če je meni uspelo, bo tudi tebicuser posted image user posted image , samo pazi se in ne podcenjuj situacije ter veliko počivaj ko boš noseča (veliko mamic ne počiva, potem pa gre marsikaj narobe). Ležanje oz. vodoravna lega dela čudeže,

srečno user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2005 13:48:47   
tinkamiška
Naja, ne vem če se spomniš, da sem tudi jaz imela histero in laparoskopijo. To je bilo januarja, zdej pa imam PDP konec decembra. Moja nosečnost poteka zaenkrat brez problemov, tako, da ti kr pogumno na operacijo in potem ti želim, da hitro postaneš srečkauser posted image user posted image !

Lepo bodi!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2005 15:57:22   
anajmad
Tudi jst sem imela letos spomladi histero in laparo in sem sedajuser posted image .Je res,da je večja verjetnost popuščanja mat.vratu,samo do zdej lahko samo trkam.Imela sem pa pregrado prej in sem na ta račun 2x prezgodaj rodila.Zato menim,da če se paziš ni bojazni,pa seveda,da imaš dobrga dohtarja.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2005 7:17:09   
mml
Jaz sem imela histero in laparo lani decembra...trenutno sem že en dan čez PDP, nobenih problemov s šibkostjo materničnega vratu...na zadnjem pregeldu pred nekaj dnevi še vedno ohranjen (jaz bi bila v tem trenutku bistveno bolj vesela, da bi bil skrajšan in zmehčan). Tako da ni nobene posebne panike. Tudi meni prof. Tomaževič ni nič omenjal, da bi bilo kakšno posebno tveganje...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2005 14:41:12   
planinc1978
Živjo,

Tud jaz sem imela lani konec oktobra histeroskopijo in tud jaz sem imela pregrado čez celo maternico, mv in celo nožnico. Operiral me je dr. Tomaževič in zelo dobro opravil zadevo. Sedaj sem tud jez vesela nosečka (11T) in upam, da nebo kaj šlo po zlu. Se pa do sedaj počutim odlično, brez slabosti..., držim pesti zase in za vse vas.

LP.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2005 20:37:36   
Mari71
Naja 78,

moja zgodba tudi ni povsem enostavna in nekako pritrjuje dr. Pusenjaku v njegovih dvomih.

Gre pa tako: novembra 2003 sem imela prvic operativni HSC  (maternicna pregrada 3 cm - ki je mimogrede dr. Tomazevic na UZ sploh ni videl in se sreca, da je moja G vztrajala, da je res nekaj tam v maternici) in januarja 2004 se drugic (prvic ni uspelo, ker sem imela odebeljeno sluznico, ker mi nihce ni povedal, da moram prej jemati ali hormonske tablete ali kontracepcijske). Marca 2004 sem zanosila in v 15t zal splavila, najverjetneje zaradi presibkega MV. Bila je to moja druga nosecnost, leto pred tem sem imela prazno jajce (blited ovum = vrecka je, ampak ni ploda v njej)

Lani je dr. Tomazevic po SS povedal, da priporoca cerklazo v naslednji zgodnji nosecnosti (enako je napisala zdravnica ob SS na odpustnico) in skoda, ker je tudi takrat niso kar preventivno naredili. Ampak po toci zvoniti je res prepozno.

Letos sem zanosila in na kontrolnem pregledu je dr. Cerar brez omahovanja odredil cerklazo (na podlagi preteklih dogodkov).
Sedaj sem v 19t in maja 2006 bom upam da rodila. So mi pa v 12t v LJ (dr. Cerar) naredili cerklazo  in to notranjo z anastezijo in z vsem (obstajata 2 vrsti cerklaze) in sem od takrat na bolniski, ker moram veliko pocivati. Zaenkrat gre user posted image super, hodim le na krajse sprehode, drugace pa je npr. sex prepovedan, obstaja nevarnost kaksne okuzbe inp., telovadba je sploh prepovedana, kot je ze ena od punc napisala.

Kot vidis, je moja zgodba spet malo drugacna od prejsnjih. Upam, da ti bo pomagala pri odlocitvi.

Srecno!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?