Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 11.12.2008 11:10:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 11:15:05
|
|
|
|
Anja24
|
Jaz sem si 2-3krat na dan v čaju raztopila lekadol v prahu, za nos pa sem uporabljala otroške kapljice...pa je bilo v treh dneh skoraj dobro...
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 11:19:51
|
|
|
|
CatJa
|
Žajbljev čaj z medom, sirup iz smrekovih vršičkov, Islamint oz. Granobil. Več idej pa žal nimam. Želim ti, da ti bo kmalu bolje
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 11:24:31
|
|
|
|
lananai
|
propolis tudi
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 11:41:05
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala vsem za odgovore......rada bi pa poudarila da za tablete nisem......bom pa poskusila z žajblovim čajčkom in medom... ej punce kaj ni bla ena fora včasih z nekim prežganim sladkorjem, mlekom in žajblom??? To se spomnim še iz otroških dni upam da me spomin ne vara....torej če je katera slišala za to naj javi... In pa seveda upam da bom na dan srečnega dogodka že zdrava...
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 12:01:11
|
|
|
|
Anja24
|
Jst sem par dni nazaj poslušala na TV - kaj naredit pri zamašenem nosu...baje, da full pomaga, da si daš zvečer zraven postelje na pol prerezano čebulo in jo pustiš čez noč. Naj bi njeni hlapi prepucali dihalne poti...če je to res pa ne vem, nisem probala...lahko pa ti in nam potem poročaš
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 12:03:29
|
|
|
|
ledenka
|
žajbelj je v nosečnosti odsvetovan!!!
|
|
[Brisano sporočilo] 11.12.2008 12:22:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 12:22:55
|
|
|
|
blazka
|
Ne žajblja! Z zelišči je treba biti v nosečnosti posebej previden. Žajbljev čaj pa odsvetujejo piti vsakomur.
< Sporočilo je popravil blazka -- 11.12.2008 12:24:09 >
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 12:37:17
|
|
|
|
yania
|
Tudi jaz vem da žajbelj škodi v nosečnosti, samo sem pozabila zakaj, sem ga pa tudi 2x inhalirala, kake 14 dni nazaj, pa sem se potem spomnila, da je žajbelj na prepovedani listi. Ti naredi takole: 2 veliki žkici sladkorja daš v eno posodo, daj na ogenj, da porjavi (pazi da ne zažgeš, ker potem je grenko) in zalij z ene slabe 2 dcl mleka. Pij po požirkih še toplo. Pomaga res, če te žgečka v grlu in omili bolečine. Jaz sem v 28.tednu in sem tudi 14 dni nazaj kašljala ko norec, pa se nisem upala kaj preveč z zdravili. Tudi septolete ne. Jaz ti predlagam, topel čajček čez ves dan, kak lipovec, bezeg, šipek (jaz ravno pijem šipek in bezeg ), z limono in medom po požirkih, drugače pa tudi kalcij kar doziraj, kak Sandos CA +vitamin C, je to skupaj v šumečih tabletah. Pij to vsak dan zjutraj, pa ene dve veliki žlici cedevite noter. Boš videla da pomaga. Verjemi mi, preizkušeno in svetovano.....Pa med kar jej...ne škodi, razen, če imaš kake alergije... Aja, pa inhalacije s kamilicami, če imaš inhalator z masko je super, drugače pa kar zavri vodo in inhaliraj. Jaz dam 1 dcl vode , malo kamilic noter, pa malo soli (ščepec-kot fiziološka)....inhaliraj pred počitkom...ne jit potem ven... pa čimprej se pozdravi...
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 15:17:38
|
|
|
|
CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: blazka Ne žajblja! Z zelišči je treba biti v nosečnosti posebej previden. Žajbljev čaj pa odsvetujejo piti vsakomur. Zakaj? Slišala sem samo, da ni priporočljiv med dojenjem.
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 11.12.2008 15:26:16
|
|
|
|
CatJa
|
Ah, sem že našla na netu. Žajbelj vsebuje strup tujon, opozorilo pa velja pri prekomernem pitju. Nasplošno je zdravilen. Ga pa res odsvetujejo nosečnicam in doječim materam.
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 12.12.2008 23:14:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa grgranje žajbla?? To pa menda ne škodi.....no za informacijo zdaj me pa ne boli več grlo ampak......čisto zamašen nos.....kar lije, oči se mi solzijo ....kiham....za znoret....bom še kar čajčkala naprej....upam da ne bo beybiki hudega....ker je tudi bolj živahen postal...pa križ me boli od poležavanja he he....samo gledam kam bi se uležala...saj bo drugače komi čakam ampak je le še prehitro....menda ne bo kaj narobe zaradi prehlada?? papa
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 13.12.2008 22:47:41
|
|
|
|
zmajama
|
meni je v lekarni rekla, da lahko brez problema 2x na dan Operil kapljice daš v nos. Je dosti boljše kot pa da moraš čez usta dihat, še posebno ponoči, ker lahko pride do kakšne infekcije. lp
|
|
|
|
RE: nosečnost in vneto grlo 14.12.2008 17:22:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz imam uspešne izkušnje z grgranjem limone. 3-5X na dan sem si izstisnila limono in jo zgrgrala, in popila. Moram rečt, da mi je že 3x uspešno pozdravila grlo in se zdravilom povsem izogibam. Imela sem močno vnetje, tako da sem imela celo 38.5 vročine, pa je kar šlo. Priporočam pa kombinacijo z grgranjem žajblja, ki je za pitje res prepovedan, grgraš ga pa lahko. Celo zdravniki in v lekarni to priporočajo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?