|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost -problemi
5.1.2010 16:24:16   
tinna25
Z fantom sva si zelo želela otročka in pred kratkim sta se res pojavili user posted image  ....

Stopam v sedmi teden in z žalotjo ugotavljam, da ne vem ali bom sploh zmogla.
Že dva tedna imam tako močne slabosti, ki jih spremlja močno bruhanje,...ne
morem nič početi, ker sem tako utrujena, da komaj živimuser posted image  Če mi slučajno ni slabo,
pa me doletijo prebavne motnje, da se kar zvijam od bolečine.

Vedno sem bila mnenja, da je nosečnost lepo obdobje, sedaj pa sama sebe na nek
način sovražim, ker sem si tako želela zanosit. Sram me je, ker imam take občutke in
res si želim imeti user posted image .

Je imela katera podobne občutke ali res ni kaj vredu z menoj?

hvala,lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost -problemi
5.1.2010 16:41:12   
divans1
Naj te potolažim, da nisi edina, ki mora dati to skozi. Vem, da je neprijetno, ampak verjemi, da se splača. Počakaj še par tednov in boš videla, koliko boljše se boš počutila. To pač moraš vzeti v zakup, razumeš? Ene mamo kup težav, druge pa še vejo ne, da so noseče. Tako pač je. Ampak ko dobiš v roke svojo štručko, je vse pozabljeno, verjemi mi.

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2010 16:45:34   
Zala01
Vem kaj preživljaš, ampak jaz ti drugega ne morem reči kot to, da prvo tromesečje pač moraš z vsemi tvojimi težavami dati čez. Meni je bilo slabo dan in noč prvih 18 tednov, pol pa se je začela zelo prijetna nosečnost, ki sicer traja še danes (pojutrišnjem bom rodila), skoz sem bila, do začetka porodniške zelo aktivna, v službi in doma, kjer imam že enega falotka. Hočem te potolažit, da daj še teh par tednov čez, pol boš pa videla da bo boljš. Poskušaj ugotoviti, od katere hrane ti je še slabše (meni so mlečni izdelki delali orng težave), pa se te izogibaj. Utrujenost bo pa slej kot prej tudi minila.

Poskušaj uživati, na koncu te res čaka prelepo darilo. Naj ti nikakor ne bo žal.user posted image

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2010 16:51:17   
manna
tinna25, temu bednemu prvemu tromesečju bo sledilo eksplozivno presrečno energično čudovito drugo tromesečje, boš videla. Zaradi hormonov boš kar prekipevala od energije! Vse na svetu se ti bo zdelo super, v svojega fanta boš zaljubljena bolj kot prvi dan...itd.. Tako da nikar se ne sekiraj, to je vse normalno, kar doživljaš.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 16:55:26   
Anonimen
Se strinjam s predhodnicami. Nekatere imajo res srečo, nekaterim pa je slabo za znoret. Jaz sem bila na istem kot si sedaj ti. Do 12 tedna mi je bilo tako slabo, da sem se smilila sama seb, skoz sem govorila kaj mi je bilo tega treba in podobno. Bilo je res grozno. Cele dneve sem samo ležala in laufala do wc-ja, ki je bil moja najboljša prijateljica v tistih mesecih. Ampak prišel je dan ko so slabosti odnehale in verjemi da je vredno. Sedaj vsak dan komaj čakam da mali cukrček pride. In isto bo pri tebi, samo čez moraš dat te slabosti. Boš vidla ko bojo slabosti mimo, boš pozabila da so bile in kako je bilo hudo. Drži se!

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2010 17:17:33   
tulpek
Skoraj, kot da bi brala sebe pred enim letom. Zmučena sem bila tako, da sem 14 dni samo ležala (prvih 15 dni januarja), jedla samo navadni jogurt, banane in čokolino, apetita nobenega, po vsem se mi je dvigovalo... Utrujenost je bila takšna, da sem sredi obroka razmišljala, če naj grem malo počivat vmes in potem naprej jest... Potem pa še služba... to je bilo šele veselje, ko sem že na začetku nosečnosti omedlela, doma sem samo spala... in se tolažila, da bo minilo z 12 tednom... no, za 10 tednov sem se uštela, nekje okrog 22 tedna je bilo najhuje mimo, zares fajn je bilo pa šele zadnji mesec, ko je večina na forumu jamrala, js pa skakala po trgovinah tudi po 6 ur skupaj. Vse mine in potem ko imaš enkrat svojo lepo štručko v rokah, vse pozabiš. Naj povem še, da kolikor sem imela težko nosečnost, toliko se mi za zdaj vrača z nezahtevnim otročkom. sem se pa tudi js spraševala, če se sploh splača.... no, naš user posted image ne bo ostal edinec, tak da se user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 18:26:37   
Jada82
Kar brez skrbi ... to obdobje bo minilo! In se splača potrpeti ... čeprav je zdaj verjetno hudo ... jaz sicer nisem imela nobenih slabosti ... na začetku kot da ne bi vedela, da sem noseča, ampak se mi je potem v drugem tromesečju zakompliciralo, možen prezgodnji porod, zato sem mogla 2,5 meseca non stop ležati v postelji in je bilo tudi hudo. Sicer sem se dobro počutila, ampak sem se tako bala komplikacij, da sem res počivala skoz. Pa je bilo težko, večkrat sem jokala, se smilila sama sebi, mislila, da ne bom zdržala itd.
Pa je tudi to minilo in sedaj se počutim odlično, imam ogromno energije, počivam, ko je potrebno ... tako da, res se splača potrpeti.

Slabosti pa itak minejo ponavadi nekje v 3. mesecu, tako da kar pogumno glavo gor in boš videla kako bo še super. Pa slabo se itak pozabi, dobro ostane v spominu!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2010 22:16:56   
tinna25
hvala vam za spodbudne besede!

ja, res je kar hudouser posted image in komaj čakam da mine in se začnem veseliti user posted image .

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2010 10:54:12   
Isabelle
Js sem bila ista, sploh prou na začetku.Slaba skos, bruhala, želodec me je bolel...sem bla prou nesrečna ker nisem bila za nobeno rabo, res sem bla skos slaba.Muka mi je bla it iz hiše ker sem se bala da bom kje bruhala, vse mi je smrdelo. user posted image Ampak se je tudi to nehalo in sem začela uživat nosečnost.Tko da brez skrbi, ene moramo tudi to dat skozi.Pa srečno.user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2010 10:09:57   
amii
Vedela sem v kaj se spuščam, ampak da bodo slabosti tako hude in utrujenost tako močna, pa tudi jaz nisem pričakovala. Morda je še toliko huje ker sta 2 srčka user posted image
Tako da............. bo potrebno potrpeti in preživeti. v enem postu sem prebrala da so svetovali (in to mi je tako luštno) da požugaš proti trebuščku in mu rečeš: glej že zdaj me tak jezita, pa sta še v trebuščku user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2010 10:12:19   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: tinna25

hvala vam za spodbudne besede!

ja, res je kar hudouser posted image in komaj čakam da mine in se začnem veseliti user posted image .

Če tle uspeš pista, si še ok.

uf si me spomnila kako mi je blo slabo za moji dve nosečnosti.

1. sem šla dol 11kg,
2. sem šla dol 12 kg

Skozi na infuziji, pa salbo, da nisem čisto nič jedla, niti pila. user posted image

Bo šlo mimo, potrpi še malo, pa bo minilo. Druga polovica nosečnosti bo najbrž boljša, takrat boš začela v polno uživat. In glavno, da bo z otročkom vse ok.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2010 10:20:17   
piki4ca
Pozdravljene vse, ki vam je ali vam je bilo slabo. Še tolažilna beseda z moje strani. Baje je boljše, če ti je slabo in bruhaš v zgodnji nosečnosti, je več možnosti, da bo vse ok. Ker takrat imaš vrednost nosečniškega hormona višjo.
Meni v nosečnosti ni bilo dosti slabo, pa tudi bruhala nisem, končalo se je z zadržanim spontanim splavom, mogla sem na čiščenje v 8. tednu, ker je plod odrml.
Vesele nosečniške dni vsem, upam, da sem vam kmalu pridružim.

LP, Lidija

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.1.2010 12:25:47   
bim*bam
moji prvi 3 meseci so bili enaki.slabosti sem imela čez cel dan,bruhala,vse mi je šlo na živce.zdaj sem že osemnajsti teden pa še vseeno bruham.na srečo le ob jutrih.ampak meni se zdi vse to vredno glede na to koliko lepih stvari lahko doživiš s svojim otrokom.

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Oskar, Adam, Izak ali Manuel
TLF

Katero ime bi izbrali za sina?

Oskar (17%)

Adam (5%)

Izak (15%)

Manuel (9%)

nobeno (54%)

vseeno (1%)

Število vseh glasov: 551

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!