|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečniški-medenični pas
12.8.2005 9:47:02   
jožica-2
Prvič sem rodila pred dvemi leti in pol: imela sem ogromen trebuh in delala vse do konca brez kakršnihkoli težav. Zdaj sem 2. noseča (na polovici) in ginekologinja me je na 1. pregledu (pred 3 meseci) opozorila, da imam razmaknjene trebušne mišice.

Naj omenim da sem 1. imela carski rez in na začetku nisem takoj aktivno telovadila. Pozneje sem delala trebušnjake: eno obdobje vsakodnevno, potem pa ne več tako redno (sem bolj lene sorte :)-).

Zanima me, kakšno funkcijo točno ima nosečniški pas in ali ima katera izkušnje z njim? Sem razmišljala, da bi si ga kupila (da trebuh spet ne bo "trpel") oziroma ali mi ga lahko zdravnica predpiše na recept. Po porodu sem namreč že dobila nekakšen elastični pas, vendar je to po mojem za zdaj neuporabno.

A je katera imela podobno situacijo?

LP

Jožica :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nosečniški-medenični pas
12.8.2005 9:51:37   
Anonimen
Ja, jaz sem ga nosila. Dobiš ga na recept, tako da ga nikar sama ne kupuj. Jaz sem ga nosila, ker mi je Ana tolk pritiskala navzdol in me je vse bolelo. Je bil pas pravo olajšanje!

(odgovor članu jožica-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   nosečniški-medenični pas
12.8.2005 10:03:21   
Anja
Jaz sem ga nosila vse do prejsnjega tedna. Je od La via in mi je koristil.
Predlagala mi ga je dr. Bosiljeva, ko sem zaradi krvavitve pristala v 21 tednu v bolnisnici.
Zdaj pa moram itak pocivat (bolj lezat) pa se pas mi je premajhen (sem pravi pujcek).

Ce te zanima se mi javi na privat ;)

Anja 30t + 2d

(odgovor članu jožica-2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nosečniški-medenični pas
12.8.2005 10:22:00   
Pia73
Jaz pa razmišljam o tistem pasu, ko se ga nosi po porodu. Ima katera izkušnje z njim? A ga katera prodaja?

(odgovor članu jožica-2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nosečniški-medenični pas
12.8.2005 11:10:13   
Pikapolonica
Lahko da se motim, samo jaz mislim, da medenični pas ne bo kaj prida pomagal razmaknjenim trebušnim mišicam. Uporablja se ga namreč kadar pride do razmika sramnih medeničnih kosti, kar pa res boli ko sam vrag.

Pri diastazi recti (razmaknjenih trebušnih mišicah) pa nimaš kaj narediti. Razen biti zelo pozoren pri izvajanju trebušnjakov - delati samo prilagojene vaje.

Lahko mi pišeš privat, če te še kaj zanima...

LP, :pika:

(odgovor članu jožica-2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nosečniški-medenični pas
12.8.2005 13:36:25   
ribica.
Jaz sem ga uporabljala, da mi je malo razbremenilo trebuh. Kupila sem si ga sama, nosila sem ga pa v drugem trimesečju. Takrat mi je najbolj napenjalo trebuh. Nisem pa imela nobene diagnoze od zdravnika, tako kot ti.

(odgovor članu jožica-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.