Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: norice in cepljenje DI-TE-PER 10.1.2008 14:45:13
|
|
|
|
piščanc
|
norice zelo oslabijo imunski sistem. prav tako cepivo. če otrok nima močnega imunskega sistema, so lahko rezultati cepljenja zelo hudi. je pa res, da če so se norice pojavile sedaj in če jih starejša sestrica dobi čez npr. 14 dni, bo cepljenje že za vami. vprašaj pediatra, kakšen razmik lahko naredite. če je nahoden, mu teče smrkelj ipd. ga jaz ne bi cepila
|
|
RE: norice in cepljenje DI-TE-PER 10.1.2008 14:51:19
|
|
|
|
altati
|
Jaz ga ne bi cepila, dokler norice ne izginejo iz okolja....
|
|
|
|
RE: norice in cepljenje DI-TE-PER 10.1.2008 14:54:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Definitivno počat, če je tako, kot praviš. Otrok je pa najboljn kužen 2 dni preden pridejo ven izpuščajčki, tako da je virus res lahko že v telesu otroka.
|
|
|
|
RE: norice in cepljenje DI-TE-PER 10.1.2008 15:33:40
|
|
|
|
Ninica
|
Moja je dobila norice pri 2. mesecu starosti. Pri 3. smo bili normalno 1. cepljeni (DI-TE-PER). Mi je pa zdravnica rekla, da mora otrok bit vsaj 1 mesec po izbruhu izpuščaja ali pa še več. Mi nismo imeli nobenih problemov. Je pa res, da ste zdaj vi v takem položaju, da niti ne veste, če ste jih dobili. Inkubacijksa doba po okužbi in do pojava izpuščaja je pa 2 tedna. Kužen si pa komaj 2 dni pred izpuščajem. Če misliš, da jih še starejša ni dobila ni nujno da jih je dobil tudi 9-mesečnik. Najbolje, da pokličeš pediatra in se posvetuješ.
|
|
RE: norice in cepljenje DI-TE-PER 10.1.2008 16:56:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Pikica, mi smo tudi imeli take probleme s presledki med temi cepljenji in vem, da je včasih bil to problem. Se mi zdi, da so časih celo šli s peljenji še enkrat od začetka, če je bil vmes prevelik premor. Zato sem o tem takrat vprašala pediatrinjo, pa če se prav spomnim, mi je rekla, da zdaj na to sploh več ne gledajo. Vprašaj jo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Dojenje...пеперутка16Do kdaj ste dojile?3 mesece. (
6%)
6 mesecev. (
9%)
12 mesecev. (
13%)
24 mesecev. (
2%)
Več kot 24 mesecev. (
17%)
Nisem dojila. (
53%)
Število vseh glasov: 53Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!