|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   norice - test za sorojence
29.6.2009 16:10:12   
Romcka
oj..evo tako extra laicno vprasanje..starejsa deklica preboleva norice (smo pri koncu user posted image ), mlajsa pa jih se ni imela...in seveda cas dopustov...berem tule, da ni nujno da se nalezejo sorojenci...je pa cas dopustov in bi sli na lepse, ce pa malo sestejem inkubacijsko dobo, jih bo fasala ravno na morju...ali obstaja kako testiranje krvi kjer se vidi ali je okuzena ali ni?
hvalaaaa za odgovore
R

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: norice - test za sorojence
29.6.2009 16:49:21   
ledenaa
Mislim da takšnega testiranje ni
Je samo testiranje  recimo ko odrasel človek ne ve ali jih je prebolel ali ne,takrat se gre na testiranje da se vidijo protitelesa za norice

Moj nasvet je,da pač odložite morje .
ker tukaj se ne gre samo za vašega otroka ,ampak tudi za druge otroke,nosečnice na morju itd ,ki jim lahko norice pustijo posledice

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2009 19:42:10   
PBJ
Pri nas je najprej zbolela hčerka in točno 14 dni zatem, ko so se pokazale prve pike pri njej, je zbolel še sin.

Če je starejša že proti koncu je minil že sigurno dober teden od prvih pik ali ne? Dva dni so kužni že prej, tako da se bodo kmalu pokazali še pri mlajši, če je okužena. Inkubacijska doba je od 10-23 dni. Tako da malo preračunajte in boste videli kako in kaj.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2009 21:44:30   
analucija
ja pri nas sta imela en za drugim v 14 dnevni razliki. jih na srečo hitro prebolela.
tut če boste z njimi na morju se tudi kopat baje ne sme teden dni po prebolelih noricah. je pa malo verjetno da jih ne bo dobil žal.user posted image tudi mi nismo šli zaradi tega prejšni teden na dopust

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2009 21:49:06   
Paštetka
skoraj 99% jih bo dobila. Tudi naš jih je dobil točno po 14 dneh. In tudi v času dopusta. user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2009 21:52:01   
lex
Moja ta mlajša, ki se je takrat še ful dojila jih ni dobila, pa je bila ta srednja skoz v stiku z njo (spimo v isti sobi, skoz poleg nas doma,..........)

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2009 3:01:13   
abi
Pri nas jih je 6 mesečnik pokasiral po 17 dneh od prvega dneva ko jih je dobila starejša sestrica.
Glede testa pa, obstaja le tisti test ko ti pogledajo če pač imaš protitelesa proti virusu noric -torej si jih prebolel.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 10:55:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu abi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2009 21:05:46   
kamy
Punce mene pa zanima kako pa je, če jih ima odrasla oseba? Namreč jaz sem jih fasala pa sem mislila, da me bo pobralo. Sedaj so se mi po celem telesu spustile rdeče pike in v njih voda. Doma imam 2,5l staro punčko in me je strah, da jih ne bo dobila še ona. Intenzivno si razkužujemo roke in skoraj nimam stika z njo. Najbolj je zaposlen njen očka, ki jo mora prenašati. Upam, da se izognemo neprijetnosti in da bomo uživali na morju v sredini JULUJA. Zanima me še, kolikio časa traja to pri odraslemu, da se pričnejo sušiti.?

Lp, Kamy

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2009 21:27:51   
ledenaa
kamy odrasli večinoma težko prebolijo ni pa mus.
Hčerka naj jih pa kar dobi,prej jih dobi boljše je
Potek noric pri odraslemu se ne razlikuje kot pri otrokih ;)

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 22:17:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.7.2009 13:05:29   
loncica

Ni mi sicer jasno zakaj bi moral za norice jest antibiotike, če je to virusna okužba.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.7.2009 13:32:07   
Taddy78
Ker sva jih s sinom pred 14 dnevi oba naenkrat imela vam povem samo to...Čimprej jih bodo imeli lažje jih bodo preboleli.Tako da se ne skrivat pred drugimi da se jih ne bi nalezli...moja izkušnja? KATASTROFA! 1 teden sem ležala, po obrazu, trebuhu in hrbtu sem imela pikico pri pikici, da o vročini in nezmožnosti stanja na nogah ne govorim. Mali je 2 dni ležal z mano, ni imel vročine in nič, tretji dan je že bil v polnem zagonu in se cel dan igral.

Kako sva jih dobila? Šla sva se nastavljat njegovemu bratrancu, in točno 14. dni kasneje sva jih dobila na isti dan.

Pa še to...za norice ne dobiš nobenih antibiotikov, ampak tablete (dobila sem jih v bolnici na infekcijskem) ki preprečujejo nove navale mehurčkov in pljučnico...če pa se pojavi bakterija (da dobiš rdeče boleče fleke) pa dobiš antibiotik.
Zato se tudi več ne uporabljajo kreme, ker se poveča možnost bakterijske okužbe... (Samo v opozorilo-ne kupujte tiste pene ki se dobi v lekarni, nič ne pomaga!!!)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.7.2009 13:37:58   
Taddy78
kamy delaš veliko napako da jo izoliraš...ko samo pomislim kaj sem doživljala in kaka sem bila...da bi v tistih bolečinah zvedela da me je mati namenoma izolirala, bi jo verjetno kam poslala...
Otroci to dosti lažje prenesejo!!!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.7.2009 13:44:13   
Taddy78
Še nekaj sem pozabila...se lahko razkužuješ kolikor hočeš, saj se prenašajo po zraku, oz. če je ona v sobi, ti v kuhinji, nastane prepih, jih  komot dobi.

Ko sem na urgenci sedela več kot pol ure v čakalnici (bila sem že ful zatečena v obraz) in zdravnici na infekcijskem to omenila je rekla, da se bo 90% tistih, ki so bili v čakalnici in jih še niso preboleli, okužilo. Pa sem se nismo nič dotikali ali prijemali iste stvari...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?