|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno hranjenje-čaj
8.3.2010 17:29:07   
*sandy*
Pozdravljeni!

Imam sinka starega 7 mesecev. Spanje je prinas zgledalo nekaj časa super- 1 x na noč in ti okoli 4 -5 zjutraj. Nato pa se je zače zbujati vedno prej in smo prišli sedaj na to da se zbudi že ob polnoči. Ker mo nočem dat več mleka ( se dojiva) mu dam čaj. Katerega nekaj spije in zadovoljno dalje zaspi. To ponoviva še tam 2-3X. Sedaj pa me zanima kaj naj naredim, da ga odvadim od tega čaja. Naj dam vodo- sem že poskusila in je rezultat bil, da ni hotel piti-ponoči pljuval ven ( bil celi moker), se drl......
Kake izkušnje imate


< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 13.3.2010 22:05:09 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 17:42:33   
Najaa
Dojiš, pa ga ne podojiš, ko se ponoči zbudi?user posted image
No jaz bi ga vsekakor podojila. Sej s tvojim mlekom se tudi odžeja, tak da je čaj čisto breveze ponoči dajat.

(odgovor članu *sandy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 17:43:37   
naja78
ojla. pri 7 mesecih mu za večerjo dajaj po žlici kaj gostega.kako mlečno kašico,kak rižolino z adaptiranim mlekom,da ne bo pomote.naj se naje,recimo tam med 8-9 uro zvečer.pa preden gre spat mogoče malo zize.samo če ne bo povpraševanja,jaz ne bi turila nič.ker bo čedalaje težje.in boš kmalu mama duda.

je znak da je lačen in se zaradi tega zbuja.saj dojenje ni več dovolj za večerjo.

lahko pa to že dela od navajenosti.jaz bi ponoči dajala striktno nesladkan čaj ali vodo.če je žejen,bo pil.to sedaj pravim jaz,ko pri prvem gledam za nazaj.user posted image ampak v drugo ne bom popustila.user posted image
ali pa ok,v skrajni sili,če bo res lačen, 1x na noč flaško adaptiranega mleka,ampak je to rešitev začasno,ker ponoči se ne je.tudi ti ne ješ.

ker je glih prav star da se česa novega nevzpodbudnega navadi in glih pravi čas še lahko ti ukrepaš.
in itak po 6 mesecih svetujejo da se dojenje počasi zmanjšuje recimo na 3x čaz dan.

poizkusi in ne daj se.jaz bi tudi dudiko uvedla,samo da ne bi jedel ponoč,ker tako kot boš delala zdaj,boš še dolgo guncala.če me razumeš.

(odgovor članu *sandy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 17:45:45   
naja78
aja pa še to,saj se kruto sliši.
se bojiš da se dere???se ti smili????iatk dretje bo še hujše,pa tudi zarad drugih stvari,ki miu ne bojo ušeč.
mogoče zgledam čudna,ko ne podpiram ponoči dojenja,ampak počasi se mora odvadit.spomni se me čez 3 mesece kaj sem rekla.user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 17:54:06   
mini86
zakaj si mu pa ukinla dojenje ponočuser posted image to mi je tok smešn-ker naj nebi več jedel ponoč..

moj je star 8 mesecev in zdele že nekaj časa se ne dojiva ponoč.prej se je zbuju okol 2h, zdj pa se zbudi tm okol 5-6h enkrat, se podoji in zaspi naprej..pa mu nism nč ukinla ampak je sam ukinu..ti si šla pa iz ene razvade na drugo..ni mi pa jasn zakaj si zamenjala dojenje s faško čaja, ampak ok..

lej neki bi te uprašala pa ne zamert..a tvoj otrok ima težo pa višino po tabelah..verjetno ne..ker je pač vsak različn..no in kako veš da ni lačen..ker so tko rekl..kaj pa če je tvoj otrok drgačn od drugih..a razumš kaj hočm povedat..poslušaj svojga otroka..

js mu nikakor nebi ukinjala nočnga dojenja-ga bo že sam..

pa tud če ni lačen bi mu pustila da se vsaj ponoč pocrkla-če je to razlog zbujanja..tok kmal bojo zrastl in teh par mescev bi pa že potrpela


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 18:10:06   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: *sandy*
Imam sinka starega 7 mesecev. Spanje je prinas zgledalo nekaj časa super- 1 x na noč in ti okoli 4 -5 zjutraj. Nato pa se je zače zbujati vedno prej in smo prišli sedaj na to da se zbudi že ob polnoči.

Pri naši ta prvi je bila situacija povsem ista, kot opisuješ. Pri nas je bilo to zato, ker sem jo do 6. meseca izključno dojila in tam med 4. in 6. mesecem se je njeno spanje postopoma krajšalo, ker očitno ji moje mleko ni več zadostovalo, da bi prespala noč. Potem jim ji ito pri 7-ih mesecih (ko je že pojedla zvečer cel obrok mlečne kašice) ukinila dojenje ponoči (tj. ob 1h), pustila pa sem ji dojenje med 5. in 6. uro. Ob enih itak ni kaj dosti jedla, ampak se je bolj ali manj crtlarila iz navade. Ampak to, da si dojenje zamenjala s čajem je bila napaka - s tem nisi naredila NIČ koristnega. Ko sem jaz našo odvajala, ji enostavno nisem dala nič, niti luči nisem prižigala, ampak sem jo samo v temi božala in tolažila. Prvo noč je jokala cca. 10 minut, potem pa zaspala dalje, 2. noč je jokala cca. minutko, potem še par noči samo malo zajokala ali zajamrala, ko sem jo začela božati, pa takoj zaspala dalje. V roku 1 tedna se pa potem niti zbudila ni več.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 8.3.2010 18:12:05 >

(odgovor članu *sandy*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 19:32:04   
pomar*ANČA*
najin sin se je sam odvadil od nočnega hranjena- dojenje pri 8 mseceh, in kasneje je včasih zahteval še flaško mleka. obvezna pa je bila flaška pred spajem. zdaj pri 15m se je tudi sam odstavil od flaške. hočem povedati to, da ko je otrok pripravljen, ko doraste določeni nalogi jo je tudi sposoben izpeljati, zdi se mi nesmisleno prej mučit malega in sebe z jokom in prošnjam za flaško, zizo, če še ni sposoben tega sprejeti. sploh se mi pa zdi 7m malce prekmalu, meni je bilo tako hudo ko ni več hotel pri 8m dojenja...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 20:55:46   
naja78
vse ok napisano.samo a ste pomislile da pa eni otroci se pa nikoli sami ne odločijo kdaj ne bo več npr.pil po flaški.user posted image ne bo več dudal?user posted image se ne  bo sam odstavil od joške???
itak da zad tega ni vsak otrok iz knjige oz.tabele.
eni res sami to pokažejo,no eni pa ne.
jaz sem pri nas mogla rečt: dost dude,ker je blo adijo pamet,ne bi pisala,raj drugič,..........za flaško tudi.
jest bi pa raj to rekla.če je otrok lačen ponoč in hoče jest se mu pač da ziza al flaška....samo da pa bi skos na zizi visel in jaz ne bi nič spala on pa skos tečnaril-NO WAY.
Tuki pa jaz potegnem črto,nema zize.saj otrok že pr 3 mesecih lepo prespi noč.potem se pa začne,.....al v eno smer al v drugo.maš pa otroke,ki jim ne paše ne eno ne drugo in HOČEJO svoje.odvisno pa je od staršev kaj bodo naredli.najslabše je kopiranje od raznih znancev,mprijateljev kako so oni na svojem otroku naredli.no pri vseh ne gre.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 20:58:09   
naja78
joj še to: ni treba dojenje  čist ukinit.dost je zmanjšat za polovico,pr 6 mesecih.in ponavadi pr tistih mamah,ki bi rade da bi zizali,otroci sami pokažejo da NE ŽELIJO VEČ.in jim je hudo.itak je pr 6 mesecih doseženo vse z dojenjem.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
8.3.2010 21:29:03   
Anonimen
aj otrok že pr 3 mesecih lepo prespi noč.potem se pa začne,.....al v eno smer al v drugo.maš pa

kje pa si to pobrala? že če verjameš, da niso vsi po tableh,kar je seveda res, je ta izjava meni nesmiselna.al pa ne razumem čisto...naš še zdaj pir 7 mesecih ne prespi noči in se doji in jaz v tem ne vidim nič " v kakršnokoli smer"..pač rabi to...

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 7:56:29   
mini86
samo da pa bi skos na zizi visel in jaz ne bi nič spala on pa skos tečnaril-NO WAY.


lej sej ona ni napisala da bi skos visel oz hotel viset na ziziuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 8:11:45   
Anonimen
kaj pa naj jaz z mojo nino?

18. bo stara 7 mesecev.popoldan proti veceru ji dam mlečno kašico in pred spanjem mleko, zgosceno s kašo.
se naje 100%. ampak ponoči mi spije celo flaso zgoščenega mleka.
očitno še rabi nočni obrok. ane?user posted image

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 9.3.2010 8:12:03 >

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 8:27:41   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA*

najin sin se je sam odvadil od nočnega hranjena- dojenje pri 8 mseceh, in kasneje je včasih zahteval še flaško mleka. obvezna pa je bila flaška pred spajem. zdaj pri 15m se je tudi sam odstavil od flaške. hočem povedati to, da ko je otrok pripravljen, ko doraste določeni nalogi jo je tudi sposoben izpeljati, zdi se mi nesmisleno prej mučit malega in sebe z jokom in prošnjam za flaško, zizo, če še ni sposoben tega sprejeti. sploh se mi pa zdi 7m malce prekmalu, meni je bilo tako hudo ko ni več hotel pri 8m dojenja...

jaz se kar podpišem pod to, saj smem ?

Naša je stara 12m in mi ponoči še je-1x. In niti na pamet mi ne pade, da ji nebi dala, čeprav mi je P. rekla,da ni potrebe,da ji naj dam vodo ali čaj.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 9:40:43   
*sandy*
Hvala za vse vaše komentarje! Toliko, da veste pri 6 mesecih je bil 70cm dolgi in imel 8.300kg (ne spada glih med suhece). GH smo začeli uvajat pri 4,5 mesecev do tedaj je bil polno dojen. Hitro smo uvedli 3 obroke. Tako, da je moja želja, da se doji ko se zbudi ( ob 6 in 9 zjutraj) in nato ko gre spat ( buden je max.2uri in mora iti počivat - ne zdrži več). Potem dobi ob 12 sadno kašico ,č ez 3 ure dobi zelenjavo-meso no ob 18 dobi nekaj mlečnega (jogurt, keksolino, puding..) pred spadjem pa mu ponudbim še mleko (katerega komaj čaka).
NO včeraj je bil postopek enak, le da mu ponoči nisem ponudila čaja, ampak mleko ( jedel je 3X- ob 24:00. 2:45, 5:30). Mislim, da ni bil lačen ampak toliko da se pocarta. Nočem biti mama duda. Imamo dudo, ampak ga v tismem nič ne potolaži. Uvedla sem tudi medoja s katerim gre spat-nekaj časa vse OK-a sedaj spet zmeda.
Muči me to, da je keja časa čist vredu spal, a se mu je sedaj vse porušilo, mogoče so krivi tudi kaj zobeki ( do sedaj jih še nimamo), a kaj ko če pri meni malo poduda spet zaspi. Nevem
No to noč bom probala, da mu nebi nič nala ali pa samo vodo ( za katero vem, da je ne bo pil). Joj, bo ati spet veseli user posted image
Vam javim kako se bo odneslo

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 13:50:07   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

zakaj si mu pa ukinla dojenje ponočuser posted image to mi je tok smešn-ker naj nebi več jedel ponoč..

moj je star 8 mesecev in zdele že nekaj časa se ne dojiva ponoč.prej se je zbuju okol 2h, zdj pa se zbudi tm okol 5-6h enkrat, se podoji in zaspi naprej..pa mu nism nč ukinla ampak je sam ukinu..ti si šla pa iz ene razvade na drugo..ni mi pa jasn zakaj si zamenjala dojenje s faško čaja, ampak ok..

lej neki bi te uprašala pa ne zamert..a tvoj otrok ima težo pa višino po tabelah..verjetno ne..ker je pač vsak različn..no in kako veš da ni lačen..ker so tko rekl..kaj pa če je tvoj otrok drgačn od drugih..a razumš kaj hočm povedat..poslušaj svojga otroka..

js mu nikakor nebi ukinjala nočnga dojenja-ga bo že sam..

pa tud če ni lačen bi mu pustila da se vsaj ponoč pocrkla-če je to razlog zbujanja..tok kmal bojo zrastl in teh par mescev bi pa že potrpela




Ja kaj pa imajo sedaj mere in tabele pri tem. Otrok pri 7.mesecih ponoči več ne rabi hrane in ne vem, zakaj bi ga morala dojit če ni potrebe. Eno je crkljanje, drugo pa je hranjenje. Če se ona odloči, da je nočnega crkljanja konec, je pač konec, ne pa sedaj pisat, kot da mu noče dat jesti, ker to ni isto.


Je pa res, da tako kot se eni ponoči navadijo na joško, se drugi na dudo, ali pa flašo. Mi smo tudi okoli 7.meseca začeli s čajem in je dolgo trajalo, da se je tega odvadil. Ampak on se s flašo ni cartal. Ko se je zbudil, je ruknil kak deci in zaspal nazaj. Parkrat sem mu uturila mleko, je naredil požirek in zaspal nazaj.
Ne eno in ne drugo ni potrebno,je pa od nas odvisno, kako dolgo bo trajalo.


(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 13:57:36   
end1
Moj dude ni hotel, ko je sam mleko odvračal ponoči, in pol smo na tri ure nesladkan čaj pili. pa so mi vsi govorili, ne tega ne počni, pa sem raje ko pa dretje poslušam, spil je deci čaja in zaspal. Sedaj ma leto in pol in se zbudi le še tam okoli 4 ih in mu dam čaj, mislim, da išče bolj tolažbo v flaškici. Pa tud to bo opustil, zihr! 

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 14:37:02   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

zakaj si mu pa ukinla dojenje ponočuser posted image to mi je tok smešn-ker naj nebi več jedel ponoč..

moj je star 8 mesecev in zdele že nekaj časa se ne dojiva ponoč.prej se je zbuju okol 2h, zdj pa se zbudi tm okol 5-6h enkrat, se podoji in zaspi naprej..pa mu nism nč ukinla ampak je sam ukinu..ti si šla pa iz ene razvade na drugo..ni mi pa jasn zakaj si zamenjala dojenje s faško čaja, ampak ok..

lej neki bi te uprašala pa ne zamert..a tvoj otrok ima težo pa višino po tabelah..verjetno ne..ker je pač vsak različn..no in kako veš da ni lačen..ker so tko rekl..kaj pa če je tvoj otrok drgačn od drugih..a razumš kaj hočm povedat..poslušaj svojga otroka..

js mu nikakor nebi ukinjala nočnga dojenja-ga bo že sam..

pa tud če ni lačen bi mu pustila da se vsaj ponoč pocrkla-če je to razlog zbujanja..tok kmal bojo zrastl in teh par mescev bi pa že potrpela




Ja kaj pa imajo sedaj mere in tabele pri tem. Otrok pri 7.mesecih ponoči več ne rabi hrane in ne vem, zakaj bi ga morala dojit če ni potrebe. Eno je crkljanje, drugo pa je hranjenje. Če se ona odloči, da je nočnega crkljanja konec, je pač konec, ne pa sedaj pisat, kot da mu noče dat jesti, ker to ni isto.


Je pa res, da tako kot se eni ponoči navadijo na joško, se drugi na dudo, ali pa flašo. Mi smo tudi okoli 7.meseca začeli s čajem in je dolgo trajalo, da se je tega odvadil. Ampak on se s flašo ni cartal. Ko se je zbudil, je ruknil kak deci in zaspal nazaj. Parkrat sem mu uturila mleko, je naredil požirek in zaspal nazaj.
Ne eno in ne drugo ni potrebno,je pa od nas odvisno, kako dolgo bo trajalo.





mere in tabele res nimajo nič pri tem s tem sm hotla samo povedat da je vsak otrok drugačen..KAKO pa veš da ne rabi hrane..ok mogoče res ni lačen samo zakaj pa mnogi otročki popijejo kr dosti ponoč..kaj jejo iz navade-našga ne prpravš za nč če ni lačen..je pa moj tud ponoč kr konkretno pojedu-ni samo rečmo parkrat povleku pa konc..pa je sam ukinu nočno dojenje..kokr je ena napisala ko doraste bo sam ukinu..

aja pa nikjer nism napisala da mu noče dt jest-če si tko razumela si narobe


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 15:05:09   
manna
Taddy78, seveda imajo mere in tabele dojenčka tudi veliko pri tem; moji 7kg težki 9-mesečnici ne bom odrekala nočnega obroka, ker je itak predrobna, nek drug dojenček, ki ima pri tej starosti morda 10kg pa seveda ne rabi še nočne malice - v tem smislu so mere pomembne.

Poleg tega se ne strinjam, da je samo od nas odvisno koliko časa bodo trajale nočne "razvade", to je veliko bolj odvisno od tega kakšen je dojenček. No, razen če ga na kakšen radikalen način začnete odvajati, ampak vprašanje če ne bo to sprožilo še hujšega joka in težav.

Sicer pa, vsaka po svoje. Da se le naspite vsi.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 17:18:52   
Petka09
Tu bi tudi rekla, da je odvisno od vsega skupaj: karakterja otroka, mamice.. potrebe po lakoti, crkljanju.... To so tok različni dejavniki, da brezveze, da vsaka goni svoje. Jaz poznam čist vse primere pri svojih prijateljicah: ene se mantrajo ko žvine, da odvadijo otroka flaše, dude, zize, žuranja ponoči... Se enostavno razvadijo in kolegica je imela še s 3-letnikom problem, ker je ponoči spil po 5 flaš mleka user posted image  (s tem, da je čez dan čist normalno jedel). Enostavno se je navadil nekak in so ga komaj komaj odvadili. Ma, vam povem, da se tut js včasih razvadim ponoči in se recimo točno ob treh zbudim žejna kot nevemkaj in moram it pit... Pa se pol kar ponavlja vsako noč, četut sm pred spanjem dost pila... Kot neka razvada al kaj...

So pa dojenčki, ki dejansko rabijo nočni obrok..... Mislim, da vsaka mamica zna pri svojmu razbrat, kaj dejansko potrebuje. Če meni, da se samo carta in da je temu treba nardit konec, se pač nardi konec.... Ne vem, zakaj bi komplicirali. Itak je sto dojenčkov, sto karakterjev.

Naša pa je dober primerek, da sama "pove" če česa več noče. Recimo, na lepem je sama ukinila flašo mleko popoldan... Potem flašo mleka zvečer in zdej še edino flašo - jutranjo. Tko da smo pri 10,5 mesecih brez flaš mleka, ker je sama tako hotla.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 17:30:40   
Taddy78
manna, meni je tudi P rekla, da ga moram začet ponoči zbujat, ker se je prvi mesec premalo zredil, pa mi na kraj pameti ni prišlo da bi jo poslušala. In sem imela prav.
Po eni strani te razumem, ker smo mi med 1. in 2.letom imeli obdobje neješčnosti in sem naredila to kar sem vedno pravla da ne bom. Vsaj 1x na teden sem ga peljala v Mc Donaldsa, da sem imela občutek oz. da sem videla, kako poje tisto polovičko hamburgerja-torej bolj zaradi mojega zadovoljstva...Ampak se zaradi tega ni nič kaj bolj zredil in pri 2.letih začel normalno jesti.

Petka09, otrok pri 9.mesecih več ni dojenček in ne more biti njegova teža odvisna od nočnega hranjenja...potem bi vsi ki jih poznam, ki se dojijo do 3.leta, morali biti mali debeluščki, pa so daleč od tega...to je samo cartanje...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
9.3.2010 21:31:24   
frutolina
Jaz sem mojega dojila do skoraj 10 meseca. Ponoči se je budil cca. 3krat... in potem sem rekla da mu bom sredi noči dala flaško (mleka) da vidim če je dejansko lačen ali se samo crklja. Ugotovila sem da spije od 50 - 100 ml in potem spi dalje.Ko je jedel pri meni je itak čez pol minute zaspal in se torej ni najedel. Na ta način - da je pil po flaški od 50-100 ml na noč - se je zbujal 3 tedne.Zbudil se je samo enkrat ponoči. Zdaj zadnji teden pa je flaško opustil. Kar prenehal je. Pa mu dnevne hrane nisem nič spreminjala.

Taddy78 dojenček pri 9 mesecih je dojenček. Do 12ega meseca so dojenčki, potem pa otroci. user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
10.3.2010 10:38:29   
*sandy*
No prva noč je zanami. Prvič smo se zbudili ob 24:00 dala dudo mali se je drl malo in glej zaspal. No naslednej runda je sledila hitro od 1:00 jokal, dobil vodo par kaplic spil in dalje jokal (jaz sem vstrajala) in smo zaspali tam 1:50. Nato smo se zbudli 4:40 in je dobil mleko. in smo spali do 7:45. No ko je ati odšel se je zbudil samo za minutko.
To noč se bo ati selil v drugo sobo in bom javila kako smo jo preživeli.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
11.3.2010 12:12:51   
*sandy*
naj vam povem, da ni bila  noč nič boljša. Sedaj pa že krivim zobeke.

(odgovor članu *sandy*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
11.3.2010 14:42:14   
naja78
jaz pa ne bi obupala.mislim super si začela,ko sta to sprobala.saj ni važno podoji ga ali pa mu daj flaško,samo ne vsake 2, ure.no jaz ne bi.pr zobekih je pa to normalno.si probala namazat dlesni s čim?? calgel,dentanox??ponavadi kar odleže in če npr namažeš na vsake 3 ure,pa še kar gre.pa dudika itak.,ker se z njo tolaži.
no itak ga ti najbolj poznaš.ne bom bila pametna,samo začela si fajn,pa atija ne pošiljaj ven,raje pejt kdaj ti,če boš utrujena.s tem otrok vidi da tudi ati dobro nadomesti mamico in da ni hudga,če te vsak trenutek ni.user posted image

(odgovor članu *sandy*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: NOČNO HRANJENJE -ČAJ????
11.3.2010 15:13:23   
frutolina
ko se prvič zbudi mu daj dudo ( namaži jo malo s calgelom če misliš da so zobki), ko se naslednjič zbudi ( okol enih, dveh) mu daj mleko - po možnosti si zvečer stisni in mu daj po flaški ... potem boš pa videla. Mogoče bo spal do jutra.
Vso srečo...drugače pa brez sekiranja... ah ja, pa včasih pomaga če mame ponoči ni oziroma če par noči ati daje dudo al mleko.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?