Anonimen
|
Nam se je to dogajalo do 6 mesecev, pa mi je pediater svetoval: najbolje za otroka je, če se zna sam uspavati. Povedala sem mu, da se zbuja tudi 6,8x na noč. Rekel je, da ne bo zaleglo nič drugega, kot da ga pustim jokati 1. dan 5 min, 2. dan 10 min, 3. dan 15 minut, seveda, če ne bo prej sam nehal in zaspal. Rekel je,da je to trenirano zbujanje, ker vsakič, ko se zbudi, dobi kar hoče in to je potem vedno slabše. Verjela sem, ker imam monogo kolegic, ki se jim otroci zbujajo pri 2, 3 in 5 letih še vedno večkrat na noč in zahtevajo čaj, dudo, hrano... Metoda se mi je zdela sicer zelo kruta, ampak sem po 14 dneh oklevanja poskusila. Sem rekla eno noč , da vidimo kako bo. In se je zbudi 2x in po 2 minutah joka zaspal. Naslednjo noč spet 2x in je še hitreje zaspal. Sedaj lepo spimo kak mesec. Se zgodi, da se včasih še zbudi in malo joka, vendar zelo redko, ker je ugotovil, da zize ni in je ni do 8 zjutraj. Pediater mi je rekel tudi, da otrok potrebuje ponoči (nekateri niti tako dolgo ne, saj eni spijo cele noči že od rojstva) hrano do 3 mesecev. Če ima takrat zadostno težo, je pametno ponoči nehati hraniti. Tudi čaj ali kaj drugega ne, ker se potem navadi na to. Patronaža in večina zdravnikov ne svetujejo tega, ker je res, da velikokateri mamici potem začne primanjkovati mleka. Meni ga je začelo že prej, a sem še dojila 4x na dan in dodajala sadje, zelenjavo. Sedaj dojim zjutraj in zvečer in se kar naje.
|