|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočni nemir
10.3.2006 18:50:44   
popek24
user posted image  ola!user posted image

Res izgledam takole user posted image . Zadnji teden moja user posted image  ponoči nikakor ne more spat. Spat jo damo med osmo in pol deveto in spi nekako 4 ure, potem pa se kalvarija začne.
Se začne obračat in obračat, vsake par minut- ni konca ne kraja. Jaz ne morem spat ker vse slišim in ko jo grem pogledat je ali: obrnjena tako da ima nogice in glavo v rešetkah ali pa tako da se obrne kontra (nogice na vzglavju, glava pri nogah). user posted image
Če jo pustim se prej ko slej zbudi, ponavadi pa jo vzamem k sebi. Ampak glej ga user posted image -nič ni boljš. Potem brca mene in spet ne spim. In to že več kot teden dni spim po par uric, zjutraj pa sm vsa jezna in zmatrana...

Res ne vem kaj bi to bilo, sm se pogovarjala z teto pa pravi da so se tud njeni otroci obračali-jih je dala v žakelj in je bilo uredu, slišala pa sem tudi za primer ko so otroka zaradi tega čez noč povili v plenico (tetra). Sm probala oboje, pa ni bolš.

Kaka ideja kaj bi to bilo?   user posted image ima 5 m.
Hvala za vsak nasvet.

papa

_____________________________

Samo enkrat se živi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočni nemir
10.3.2006 19:07:01   
TVN
Ojla, nekaj podobnega doživljamo tudi mi, s to razliko, da se nemiru pridružuje jok. Naša se ne obrača, ampak samo premetava glavico levo-desno, maha z rokicami, praska po oblogi posteljice in se prijemlje za rešetke. Spi v vreči. Spat gre enako, okoli 20. - 20.30, najkasneje do 21.00, potem pa odvisno. Nekaj ur je blažen mir, potem se pa začne. Včeraj npr. je že ob pol polnoči začela postajati nemirna, dala sem ji nekaj požirkov čaja, ob 2.00 je pojedla 90 ml mleka (Hipp2), potem je bilo malo miru, pa potem zopet okoli 6.00, pa je spet pojedla 100 ml mleka. Zaspala je še za 1 uro, potem pa konec.

Našo mučijo zobki, to vem, vendar si ne znam razlagati tega nočnega nemira, jokanja,... Je to samo od zobkov?! Pojma nimam, kaj bi še naredila.

Delim lahko s tabo edinole usodo in upam, da bo kmalu bolje....

(odgovor članu popek24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočni nemir
10.3.2006 19:20:07   
vevi2
Tudi pri nas je stanje podobno. Mali je star 9 mesecev. Po treh urah mirnega spanja, spat gre med 7.45 in 8.30, se začne jok v spanju, zvijanje, premetavanje. Potem ga par rund nesem okoli, ga še odvajam od nočnega dojenja, se mi zvira pod rokami, ječi, malce poprdi. Ko se umiri je približno eno uro mir nato se vse ponovi premetavanje, se postavi na kravice, vstane in joče in tako do jutra.
No potem, po 1 uri nisem več sposobna vstati,  ga dam na jošek v upanju  da bomo spali kaj dlje, pa nič od tega.
Tudi mene zanima kaj je to, ali podoživlja dan, kaj takega sanja? Kdaj se to neha, sem že dobrp utrujena.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočni nemir
10.3.2006 20:05:22   
MIN
vidim,da nas je dosti takih mamic,ki ne spimo dosti.tudi moja skoraj 6 mesečnica nam dela isto.ko se zbudi jo  nahranim  potem se pa kar dere v tri krasne tko da se moj včasih kar pobere iz sobe in gre spat v dnevno,ampak počasi opažam,da smo vsak dan za pol ure dalj spimo,ker jo pač nočem dvignitin tudi dere ali premetava se samo kakih 15-20 minut-prej tudi eno uro.

(odgovor članu vevi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočni nemir
10.3.2006 21:58:15   
poliloni
Izgleda, da so se naši user posted image  odločili, da nam ponoči ne bodo pustili spati, saj sem jaz tudi že čisto na koncu.... Pri nas sta dva zobka zunaj, tako da naj to ne bi bil več vzrok, a vseeno nič ne spim. Mali kar naprej nekaj ječi v spanju in se premetava, jaz pa kot obsedena skačem iz postelje in mu tišim dudo, on pa mirno spet zaspi (za kratek čas). Okoli 3.30 se pa čisto zbudi - najprej čeblja, potem se igra z vsemi igračami, ki jih doseže, potem malo kriči in ker ga nobeden ne pride pogledat, se začne dreti.... Potem ga nekaj časa nosim in na koncu obupam in mu dam jesti, tako se potem s sesanjem pomiri in zaspi in lahko še kake tri ure spimo....

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočni nemir
11.3.2006 7:12:07   
vanč
Mi smo na istem! Do 4. m je spal mirno celo noč, po 4. se je začelo.Stoka, jamra, se obrača, nenadno zajoče, se tlači v rešetke, vendar po navadi zaspi sam nazaj ali pa vstanem in ga 2x pobožam po glavici in zaspi nazaj. Samo kaj, ko se to zgodi tudi do 5x na noč. Včeraj sem govorila s svojo pediatrinjo in me je pomirila, da je to normalno, ker že lahko burno sanjajo. Začeli so aktivno dojemat svet okoli sebe in to najbrž podoživljajo ponoči. Je pa res, da ima naš isto vedenje, kadar ga občasno ponoči kaj matra. Recimo napenjanje, trebušček,... Če je otrok bolan ali ga kaj zelo boli ne spi nič in veliko neutalažljivo joka. Na tvojem mestu je nebi jemala k sebi. Ker ko bo obdobje minilo se ti bo zbujala, ker bo hotela k tebi. Kaj češ, tej naši srčki so polni problemov! Eni grejo drugi pridejo. Jst sem se že navadila. user posted image

_____________________________

vanč

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočni nemir
11.3.2006 11:56:23   
MajaPRO
Se vam pridružujem... začelo se je pri 4 mesecih in še kar traja in traja (stari smo skoraj 7 m) user posted image
.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nočni nemir
12.3.2006 19:53:43   
Rubin.
Ja očitno bomo lahko ustanovile klub. Res ne vem kaj se dogaja s našimi user posted image . Prej se je zbujala zaradi dojenja 1-2x na noč. Sedaj pa se ne doji, ampak se premetava, rotira po celi postelji dokler zašteka, jamra. Potem pa se vstanem jo obrnem in spi dalje. Ne vem kako dolgo bo to trajalo. Me pa zanima, če se to dogaja samo dojenim user posted image , ali imajo tudi drugi te nočne nemire. Jaz sem že povezala vse živo s tem da jo dojim, ker se mi zdi da "flaškarji" spijo celo noč? Ali pa se motim? Ne razumem pa zakaj spi tako nemirno, ne glede ali se ji podnevi ful dogaja ali pa nič. Vsak večer isto s..... . Kaj je to kakšno čudno odbobje? Stara je 7m.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nočni nemir
12.3.2006 22:09:05   
2ursae
o, madonca, pri nas je bila včeraj ponoči tudi taka scena. Mali je star skoraj 6 mesecev, zbujava se ponoči 2x, da se podojiva, včeraj je bil pa po prvem dojenju najprej nemiren v posteljici, nakar se je zbudil in je trajalo 3 ure, preden je spet zaspal. Pa sem mislila, da je to muha enodnevnica, zdaj pa berem vaše težave in vidim, da je možno, da me to spet čaka danes in jutri in pojutrišnjem ... user posted image .

Nič, šibam spat, da izkoristim čas, ko mirno spi, pol bomo pa videli.
Držim pesti za vas in zase, da bo ta noč karseda mirna user posted image

Nočko

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.3.2006 23:03:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nočni nemir
13.3.2006 9:17:28   
2ursae
no, pa dajmo res ustanoviti klub user posted image .
Da vam povem, kakšno taktiko sem ubrala ponoči. Trajalo je sicer 2 uri, a mali se ni zbudil. Navado ima, da opleta z glavico in ročicami, kar ga prej ali slej zbudi, ko pa je enkrat zbujen, smo pa dobri, ker ne more več zaspat nazaj. Vsakič, ko sem zaslišala, da se je začel premikat, sem šla k njegovi posteljici in mu potisnila ročice ob telo. Tako sem mu jih držala - sploh ne na trdo, ker se je takoj, ko je začutil, da jih ne more brez težav premikati, umiril. Ker ga živahne rokice niso več motile, je počasi umiril tudi glavo. Počakala sem še nekaj minut, da je bil res miren in se odplazila v posteljo.
Problem pa je, da si nisem upala nazaj zaspat, ker sem se bala, da bo spet začel in da ne bom dovolj hitro pri njemu. No, čez pol ure je res spet postal nemiren in sva vajo ponovila, dobil je pa še dudico. Nekako v 2 urah sva situacijo poštimala in je naprej mirno spal.

Tole je res problem, sam nimam pojma, kako to poštimati. Se mi zdi, da kljub nemiru on spi, jaz sem pa zjutraj bolj cunja kot ne, saj se poleg tega še 2x dojiva, zaradi česar spim res malo. No, pa saj veste, kako je, ne.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nočni nemir
13.3.2006 10:01:47   
kati*
mogoče pa naše malčke matra polna luna user posted image ... pri nas pa je ratal kar naenkrat problem čez dan user posted image ... že cel teden (se bojim, da je cepljenje krivo user posted image )
V torek je imel cepljenje - pa je blo 2 noči zelo hudo, čeprav po 1. cepljenju sploh ni bilo nobene reakcije. Smo že imeli hranjenje 1x na noč, pa smo pol spet 3-4x papal cel teden. Včeraj je bilo že bolje, je zaspal ob 19ih in do 7ih sva papala 2x, kar je čist super in tud prebujal se mi ni tolk (smo le 3x mogli dudko namontirat). Je pa čez dan veliko bolj duden, prej je zdržal pokonci le 2 uri zdaj pa tud 4 ure. To je verjetno čist normalno, a kaj ko se mu vidi, da je takoooo utrujen in zaspan - pa siten user posted image - nič mu ne paše. Pa nikakor spat. Kako naj vem, da morda niso le zobki - ker kar precej grize (moje prste), slini se sicer ne tolk, je pa tud tak čas, ko zobki radi ven pridejo (5,5m)?In če so zobki - kolk časa lahk to traja?

_____________________________

lp, K

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nočni nemir
13.3.2006 10:09:42   
pety78
Sicer imam glede spanja še kar srečo, sem si pa sama kriva, da sem neprespana, ker se zvečer, ko mali že spi, jaz ne spravim v posteljo. Od rojstva se je zbujal enkrat na noč, prav tako sedaj okoli petih, šestih, ko jeva. Ampak je nekaj dni nazaj spal bolj slabo in nekaj jamral vso noč, tako da sem kar naprej vstajala in mu dajala dudo v usta. No, pa sta zobka ven prilezla.
Predlagam, da date otroka v svojo sobico, da vas vsak močnejši vzdihljaj ne zmoti. Ker imamo mi dvosobno stanovanje in seveda mali nima svoje sobice, sva si kar v dnevni raztegnila kavč. user posted image  Res je, da sem ponoči dvakrata vstala, ampak šele, ko je zajokal. No, tisto noč mislim, da so glih zobeki ven lezli. Bom pa še tu pa tam prakticirala spanje v dnevni sobi.

V petek se bom pa še bolj znašla. Mojega dragega bo po službi doma pričakala potovalkauser posted image , da se bo z malim odpravil za dva dni k tašči. Sem kruta? Mislim, da ne. Sem bila od petka do sobote jaz  tam, ker je moj dragi moral delati, so bili prav veseli in lepo skrbijo za user posted image . Vid je sicer spal od osmih zvečer do petih zjutraj in nič več. Potem mi je pa vriskal, piskal, prdal z ustki, ....user posted image , jaz pa koma. Tako da upam, da bom to soboto potegnila do kakih enajstih. user posted image user posted image user posted image

Torej, pošljite svojega user posted image  in user posted image  za kako noč k staršem ali tašči, da se boste lahko naspale, malo relaksirale in uživale.


_____________________________



(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nočni nemir
13.3.2006 10:41:18   
TVN
Cappy, ne "flaškarji" ne spimo (na žalost). Kot vidiš zgoraj v mojem postu, tudi pri nas ista pesem. Danes smo stari 6 mesecev in že nekaj tednov se premetavamo v spanju, jokamo, sitnarimo. Vsak dan je bolj ali manj isto. Spat gre okoli 20.00, potem pa krasno pančka tja do polnoči. Potem se pa začne. Jok, premetavanje glavice, kriljenje z rokicami, mane si oči, meče ven dudico, .... Jaz je ne jemljem ven iz postelje, ampak samo božam po glavici, rokicah, dam ji pit čaj ali mleko (kar v posteljici), sedim zraven in jo nekako poskušam pomiriti. Zaleže žal za zelo kratko obdobje. Komaj se uležem nazaj, že spet isto. In tako da jutra oz. tam do 6.30, 7.00, ko se začne pogovarjat in smejat iz posteljice. In moramo vstati. Uf, res naporno. Upam, da čim prej mine!!!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
13.3.2006 12:35:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?