|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočem več besa...
8.3.2007 19:47:02   
CosmoGirl
Dolgo sem razmišljala ampak sem prišla do zaključka, da moram tole napisat. Pred novim letom sem doživela zelo nepričakovan preobrat in dva noža v hrbet naenkrat. Po osmih letih me je razočaral prijatelj, kateremu sem slepo zaupala, zraven pa še sestrična, ki je sicer že skoz bolj sebičen človek, ampak se na to nisem ozirala dokler ni vplivalo na mene. No, sj situacija ni glih tolk pomembna. Jst sm z njima zaključila. Tut s tem, da sta me razočarala.

Me pa moti ena druga zadeva. Ne morem iz sebe spravit besa. V vsej situaciji sta me zelo ponižala ter poteptala moj ponos v nulo, čeprav sta me potem hotela na koncu prepričati, da me nista hotela prizadeti, jada jada jada (sj veste verjetno, kako to gre), v resnici pa sta bila samo hinavska. V glavnem, še enkrat, nima veze situacija toliko kot to, da je v meni bes, ki se zbudi tisti moment, ko ju nekdo omeni, po njiju vpraša, mi pove kaj novega o njih ... pač neki kar res nočem... pa ni  bes na ljudi, ki ju omenijo, ker oni niso nič krivi. Bes na njiju, ker spet začutim tisto ponižanje. In tega nočem... in zato sem besna... besna na njiju, v končni fazi pa na sebe, ker še vedno čutim ta bes.

Prosim vas, imate kakšno idejo, kako naj to spravim iz sebe? Samo to me še moti... samo to je še zadnja pika na i, da to pustim čisto za sabo...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočem več besa...
8.3.2007 20:05:27   
fuzzy
Dovoli si ta bes, pogovori se o tem z ljudmi, ki jim zaupaš, kritiziraj, preklinjaj, daj si duška.
Jeza je ena od faz prebolevanja (česar koli - saj nisi napisala, za kaj gre, je pa očitno, da sta te zelo prizadela) in če si ne dovoliš čutiti te jeze, ne moreš naprej do naslednje faze in naslednje in naslednje, dokler ti ni na koncu resnično vseeno.
Morda pa bi bilo vseeno dobro tudi tu (okvirno) napisati, za kaj gre, da ti lahko svetujem še kaj bolj konkretnega. Za različne situacije so primerne različne rešitve, saj veš.

(odgovor članu CosmoGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.3.2007 20:22:02   
marsovcek
Ja prv maš fuzzy.

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.3.2007 20:28:00   
Angellina
več let nazaj sem .... ne, saj ni važno kaj, v glavnem hudo je bilo... bes, bes in še enkrat bes. Morala je ven ta jeza, ker drugače bi postala zagrenjena, jezna na ves svet, vedno žalostna, brezvoljna... Premlada sem bila, da bi kaj spremenila, da bi... rešila, nemočna... pa sem šla...v kurnik, vzela vrečo s senom in boksala vanjo, tulila, jokala, jo brcala, zmerjala...To sem počela vsakič, ko sem čutila da moram...vse dokler nisem  začela dihati brez bremena na srcu. In ko sem dosegla ta cilj...sem šla naprej. Zdaj živim, živim z vsem srcem, sem vesela, mogoče celo preveč, a tudi preveč je vsega  za mano...

Daj ven iz sebe in če lahko, povej to njima, ki sta te prizadela...Če pa ne, povej blazini ali vreči s senom... user posted image

Veliko sreče!

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.3.2007 22:07:50   
Anonimen
Izpovej se, pa bo.. Če ne, pa naredi tak kot je rekla Angellina.. Je meni to večkrat pomagalo user posted image

(odgovor članu Angellina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.3.2007 22:17:16   
mika
več let nazaj sem .... ne, saj ni važno kaj, v glavnem hudo je bilo... bes, bes in še enkrat bes. Morala je ven ta jeza, ker drugače bi postala zagrenjena, jezna na ves svet, vedno žalostna, brezvoljna... Premlada sem bila, da bi kaj spremenila, da bi... rešila, nemočna...

moj začetek je enak zg. textu. v enem mesecu sem shujšala 5kg na 46kg(visoka 166), vsakič ko sem se spomnila na to osebo, se mi je želodec skrčil. meni je pomagal pogovor s starši in možem. skupaj smo prišli do zaključka zakaj je do tega prišlo in takrat mi je bilo veliko lažje. s časoma je bes minil, sedaj se mi ta oseba v bistvu smili.

Neposredna povezava do sporočila: 6
8.3.2007 23:06:42   
Slončica
Tud jst sem imela par let nazaj eno obdobje v katerem mi je šlo vse narobe..v glavnem da strnem zgodbo, kmet s katerim sem bla 6 let se pravi celo najstniško obdobje mi je izjavil da me tko in tko nikol ni mel rad pa da sem mu bla sam ena grda navada...bla bla bla.Glih takrat sem se pripravljala na pričetek zelo zahtevne službe in je blo to zadnje kar sem rabla za zagon.Pa sma se zmenla v Trbovljah v tastarem parku,pršla sem cela uštimana in ko mi je še enkrat povedu tist bla bla bla sem ga enostavno kresnla po gobcu in to s stisnjeno pestjo tko da se je ulilo.Takrat sem mu še povedala da mam zdej nov hobi in da sem prekleto dobra.Od takrat ga nisem več vidla,se je baje preselu nekam južno,vem pa da če ga še kdaj vidmbom lahko stopla mim pa si misla bednik,punca te je nabila.
Lahk pa začneš trenirat za maraton,v besu maš ful energije in boš prelaufala cooperja ko da bi rekla keks.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2007 7:37:38   
srki
Jaz vedno, ko mi nekdo stopi na žulj ali me hoče prizadeti, takoj povem, kar mislim. Se izkašljam, povem tistemu, ki se "spravi" name vse, kar mu gre. Ne tiščim v sebi. Drugače bi znorela.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2007 7:37:51   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Tud jst sem imela par let nazaj eno obdobje v katerem mi je šlo vse narobe..v glavnem da strnem zgodbo, kmet s katerim sem bla 6 let se pravi celo najstniško obdobje mi je izjavil da me tko in tko nikol ni mel rad pa da sem mu bla sam ena grda navada...bla bla bla.Glih takrat sem se pripravljala na pričetek zelo zahtevne službe in je blo to zadnje kar sem rabla za zagon.Pa sma se zmenla v Trbovljah v tastarem parku,pršla sem cela uštimana in ko mi je še enkrat povedu tist bla bla bla sem ga enostavno kresnla po gobcu in to s stisnjeno pestjo tko da se je ulilo.Takrat sem mu še povedala da mam zdej nov hobi in da sem prekleto dobra.Od takrat ga nisem več vidla,se je baje preselu nekam južno,vem pa da če ga še kdaj vidmbom lahko stopla mim pa si misla bednik,punca te je nabila.
Lahk pa začneš trenirat za maraton,v besu maš ful energije in boš prelaufala cooperja ko da bi rekla keks.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Paste se je, ona je opasna user posted image  user posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.3.2007 8:00:55   
tanikaa
Čisto prav dam fuzzy. Najdi nekaj (ali nekoga user posted image ), brcaj, boksaj, praskaj..... in zraven tuli na ves glas. Kaj te briga, kaj si bodo mislili sosedje.

Možnost je tudi (prakticirajo psihologi), da daš na sredo sobe dva stola. Na enem sedi ti, na drugem pa si zamišljaj osebo, ki te je prizadela. In daj si duška. Povej vse, kar te muči, uporabljaj besede, ki ti pridejo na pamet.

Za katero koli varianto se boš odločila, ponavljajo jo in videla boš, da ti bo odleglo. Samo vztrajaj.

In čim prej se reši besa, kajti bes in živci škodijo lepoti in ali je vredno, da zaradi takih osebkov trpi tvoja lepota????????????user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.3.2007 8:27:26   
caillou
Veš kaj, jaz bi si pa priskrbela boksarsko vrečo in vsakič, ko bi se nanju spomnila, bi jo pošteno preboksala.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.3.2007 9:09:38   
janapan
Meni se je to zgodilo ko me je fuul prizadel moj bivši fant mapak res kot ti praviš ful sem bla besna, vsakič ko je kdo omenil njegovo ime, ful sem se prav želela maščevat oziroma prav na tiho sem mu želela slabo. Najprej sem imela fazo da sploh nisem hotela slišat o njemu, potem sem imela fazo da sem ga morala opravljat....no v glavnem da te potolažim al pa ne ta bes je ostal v meni sigurno eno leto... ; ). pol mi je začelo bit popolnoma vseeno

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.3.2007 9:55:12   
Kuba
Cosmo Girl... ko da bi brala sebe... da ti povem jaz svojo zgodbo. Nekaj let nazaj me pokliče sestrična po tel. (takrat sem bla brezposelna in res v krizi) in mi predlaga eno varianto zaslužka. V glavnem bistvo zgodbe je, da naju je s svojim tedanjim fantom grdo prenesla okoli, jaz pa sem ji zaupala in porabila še svoje zadnje prihranke. V tisto varianto nebi šla za nič na svetu, če me nebi ona prepričala in obljubljaja vse mogoče in jaz -budala sem ji verjela na bazi zaupanja. Govorila je, da bo pomagala in naj se ne sekiram, bla la... v glavnem od takrat nimam več stikov z njo, bila sem besna na njo ko ris. Samo to je bila začetna faza, spoznala sem, da mi ona v bistvu ne pomeni nič, čeprav sva si v  sorodu. Če je ona lahko imela takšen odnos do mene, da mi niti oprosti ni mogla reč to zame ni človek. Najhuje je blo, da sem bila besna sama nase. Besna sem bla na svojo naivnost in zaupanje vanjo. Potem mi je teta neki trobla, da je bla pod vplivom fanta itd. Verjamem, da je takrat nasankala veliko ljudi, saj zdaj po novem živi nekje v Beogradu,itd. če bi imela čisto vest se sigurno nebi preselila tako daleč... v glavnem hočem reč, da je tisti pregovor 'čas celi rane' v določeni meri resničen, veliko pa moraš delati na sebi, da prebrodiš težke situacije. Jaz sem se 'pobotala' sama s sabo in postala malo bolj oprezna. Res pa je, da sem na začetku vsem možu in mami povedala za situacijo in sta bila ogorčena nad sestrično. Veliko sta mi pomagala 'da pridem k sebi'. Torej moj nasvet je pogovor ter odpuščanje sebi. Upam, da sem ti vsaj malček pomagala. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2007 10:27:02   
Anonimen
Dolgo casa bos pac pocela vse mogoce.. in nemogoce.. in potem nekega dne tega besa vec ne bo..

KLIK...  user posted image user posted image

Kaj bos pocela pa je tvoja izbira.. Ena je predlagala da se pripravljal na maraton.. Evo.. to se mi zdi krasna ideja..

Jst sem tud zdej najdu ene dobre tekaske 60% znizane teniske... kr se morm prpravt na 21km.. do konc oktobra.. al kdaj bo ze ta maraton..
To je fuuull dobr.. ko tko skupi starta 5.000 ljudi.. tega filinga res ni za zamudit.. in ziher ce se zdej prpravljas na maraton.. lahk tud na 10km.. se bo, ce ne prej.. na startu al pa na cilju maratona zgodil ta klik.. ko se bos sama seb zdela neumna.. da si bla zaradi tega besna..
Ampak tko.. da tuhtas o tem.. pa ne mors spremenit veliko.. celo meditacija ti ne bo pomagala.. mogoce ples.. al pa joga.. k je bolj aktivna.. Ce je clovek besen rabi aktivnost.. torej vsekakor nekaj.. zlo aktivnega..
Lahko gres tud na borilne vescine.. he he.. mogoce bi bilo s tem se najhitrej.. lahk tud v stilu Angeline.. user posted image user posted image  Upam, da je bil prazen kurnik.. drgac je vse kure podavla notr.. :))

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.3.2007 10:35:33   
ZARA
Cosmogirl. Želim ti, da daš to čimprej iz sebe, z vrečo ali brez. user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 15
9.3.2007 11:07:53   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Upam, da je bil prazen kurnik.. drgac je vse kure podavla notr.. :))

user posted image ...ti si smešen. So se me pa bale ja...tisti dan smo meli 2x več jajc.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.3.2007 12:15:59   
Anonimen

Kaj sem dons slisu.. in to je in tip iz nase firme naredu.. user posted image

Baje das eni zenitveni agenciji 300 bivsih k SIT in pol si lahko zbreres nevesto iz Slovaske.. in ti jo sm prpelejo.. in ji nudijo izobrazevanje slo jezika.. in pomagajo pri zaposlitvi.. in pogoj je tud, da se on z njo poroci.. in dobi drzavljanstvo..

Zdej je v firmi ena na uvajanju iz Slovaske.. in to je to.. Tip je star 41 let.. in si je izbral eno 21 letno deklco.. in naslednji mesec se porocita..

Baje jih je v slo.. ze kr neki.. 60.. iz tiste agencije.. in v glavnem so na kmetihaj.. ker ocitno slovenska dekleta nocejo na kmetije.. :))

To sicer nima nobene posebne veze s tem besom.. ampak se bo dalo najdt povezavo.. ce bo kdo kej prevec utruju.. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
9.3.2007 13:33:37   
srki
Tjazy, nekaj te bom vprašala.

Zakaj v besedilu ne uporabljaš šumnikov?

Ti še ni "kliknilo"user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.3.2007 13:56:04   
mika
So se me pa bale ja...tisti dan smo meli 2x več jajc.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
10.3.2007 18:43:38   
CosmoGirl
Uff, uff... ful hvala za toliko odziva. user posted image user posted image user posted image Ful ste mi čisto vsi pomagali z vašimi predlogi. Trenutno imam bolj ali manj mirno obdobje, ampak je verjetno to zato, ker sama se že blokiram, da ne razmišljam o tem, hvala bogu pa tudi drugi ne omenjajo situacije, vsaj zaenkrat.

Vsi, nekaj podobnega mi je svetovala tudi prijateljica - to da je bolje, da se nekako soočim in sprejmem ta bes in ga izražam, ker bi v nasprotnem primeru lahko postala totalka zamorjen človek (česar pa nočem! Ni vredno!). Vseeno pa sem se odločila, da vprašam, ker me je ravno tega malce strah. Občutek imam, da če bom izražala svoj bes, da bom sama sebe vsakič znova ponižala.

Kar se tiče tega, da bi njima povedala, kako sta me prizadela - se strinjam, ampak tega se pri takih osebah, kakršni sta onadva, ne da prakticirat. Samo še fajn bi se jima zdelo. Tega užitka jima pa ne dam. To bi za njiju pomenilo nekakšen užitek, da sta zmagala.

Slončica, hehe, ja, jst bi tut komu kakšno klofuto al pa knock-out dala. user posted image To bi bil šele užitek. Sam imam raje, da ne vesta, da se še jezim. Vsakič, ko me vidita, sem hladna in ju ne j****. To pa vem, da ju moti. In kar naj jih. Je pa zanimivo to, da je šla ta novica (pač kar sta naredila) zelo hitro naokoli. Heh,...

srki, tut jst sem drgač direktna. Povem že kar vnaprej. Sem pa ugotovila, da včasih zgleda res izpadem kot zelo naivna punčka. Fora je v tem, da največkrat kar dolgo požiram. Ko pa je kaplja čez rob, pa tista oseba zve svoje - in takrat je za njih šele šok. Naivna punčka postane kar naenkrat zver - in takrat me pustijo pri miru. Tu je pa bila najbrž drugačna situacija, ker sem res najmanj pričakovala ta nož v hrbet od njega.

tanikaa, hehe, ne ne, lepota pa ni vredna takih osebkov - daleč od tega. user posted image Tale psihološki pristop je sicer kar zanimiv. Zaenkrat pa še nisem pripravljena na to fazo, ker mislim, da bi še vedno imela občutek, da se ponižujem. Hvala bogu sem v tej situaciji imela priliko, da sem njemu povedala, kar sem mu hotela povedati - vsaj to. Mogoče mi bo ta pristop prišel prav kasneje. Ampak dobra ideja!

janapan, jst sicer za maščevanje nisem, ker imam že kar nekaj časa prepričanje, da je še vedno obveljalo naslednje: What goes around, comes around! Je pa res, da me včasih prime, da bi opravljala, me pa mot tle to, da se pol jst čutm kot slaba oseba. Go figure! user posted image No ja, ok, sej včasih še vseen to prakticiram - sam da vn spravim.

Kuba, ja tut ta faza pride. Zmer se najde nekdo iz familije, ki bo to osebo zagovarju. Pa zanimivo je glih to, da ravno ta oseba ve, da maš prav, da res ni prav, kar je sestrična naredila. In ja, te totalka razp****! Ampak potem še zmer vem, da jo zagovarja samo zato, ker noče, da bi kdo v familiji imel kaj slabega o temu delu familije za povedat. Doseže pa s tem čist nč ne. Če druzga ne, ker je situacija kristalno jasna. Ogorčeni so nad njenim dejanjem. In ja, hvala, ful si pomagala. Se vsaj ne počutim jst čudna - pač da nisem edina. user posted image

Tjazy, zaenkrat prakticiram samo eno napravco za telovadbo, ki mi zaenkrat ful pomaga - naprava za trebušnjake. Sicer se včasih prou prisilim, da jih grem delat. Pa grem še zmer vsak večer in še vsakič je užitek - fizični in psihični. Ja, bi pa šla enkrat laufat, sam po ravnem - pri nas je pa bolj malo ravnega za laufat - no ja, vsaj jst ne vem za kak tak plac. user posted image

ZARA, fuuuul hvala! Jst tut to upam. user posted image

Ugotavljam, da bom morala zbrati nekaj poguma in se pač prepustiti besu takrat, ko ga začutim. Že sedaj najdem veliko stvari, v katerih vem, da ju prekašam, in tut to mi ful pomaga. Tut pogovorov sem dala že veliko skozi in moram priznati, da so mi ful pomagali. Edino, kar je, je to, da včasih dobim občutek, da se moram zagovarjati, in to mi ne paše. Če si prizadet, res ne vem, zakaj bi se moral. Sem pa survivor, to vem, da sem!

Fuuuuuuuuuuuuuuuul hvala vsem!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.3.2007 18:50:55   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: CosmoGirl

Prosim vas, imate kakšno idejo, kako naj to spravim iz sebe? Samo to me še moti... samo to je še zadnja pika na i, da to pustim čisto za sabo...

Gorski tek? Okoli vas so kar dobri hribi.

Neposredna povezava do sporočila: 21
10.3.2007 20:08:51   
F*S*M
Veš kaj pejt na kako fajno tekmo pa se tam fajn zderi mogoče ko bo zdej tekma z Nizozemci v Celju, tam daš res lahko velik besa iz sebe, škoda da so Celjani izpadli iz lige prvakov v rokometu, ker tam se da tut lahko full besa ven ko so polne tribune pa nisi tolk na vidu sploh če nisi neki navijaški fen in se ne spoznaš neki na določen šport lahko tam tuliš z drugimi po mili volji, kar na žalost ne velja za domače ligaške tekme, ker imajo premalo obiska da bi se lahko neki blamiru.

Lahko greš pa z nami poleti na Slovaško za Perčita navijat na EP tam bo tut veliko folka.

Mej se pa držim pesti da bo še vse ok in da boš našla partnerja ki te bo vreden

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.3.2007 1:34:15   
Anonimen
Se strinjam z vsemi predhodnicami! Poleg tega bo rane pozdravil čas...rabiš čas...

Jaz sem bila zelo besna na ožjega družinskega člana (ne bom o podrobnostih), in najbolj mi je pomagalo, da z njim nimam nikakršnih stikov več. Sicer so zaradi tega potem prizadeti drugi sorodniki, ampak me prav malo briga..človeka, zaradi katerega sem veliko let psihično trpela in ki mi je uničil mladost, nočem več videti.

(odgovor članu F*S*M)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......