|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče več jest sama
9.10.2006 17:50:43   
bini
No, takole... pri nas je hranjenje popolna in grozljiva muka... hčerka bi najbrž preživela tud od par žlic juhe na dan in pa sem ter tja bi ugriznila v kak piškot al pa sendvič... pije še kar dobro - predvsem mleko po flaši - jutranji in večerni obred user posted image

že kar lepo je znala jest, zadnje pol leta je pa količine hrane tako drastično zmanjšala (vsaj meni se tako zdi user posted image ), da sem jo spet začela pitati.. torej smo šli ene 5 korakov nazaj...ja, vem da sem naredila narobe in sedaj mi je žal... pa kaj naj zdaj naredim??? če jo posedim pred krožnik, bo ona pojedla 3 žličke, potem pa začne mešat in mešat in se igrat s hrano- pa ni važno kolk grozim, težim in pridigam .. če imam žlico v rokah jest, potem poje vsaj nekaj več in sem potem srečna in vsaj mal potolažena, da nekaj je pa le pojedla...

kako to vi rešujete??? a mislite da bo vseen kdaj znala sama jest?? user posted image ...  je pa naša pediatrinja to komentirala kot 'iskanje pozornosti' - pač, če noče jest, se z njo ukvarjamo 200%... vem da boste ene rekle, da nej jo pač pustim in ko bo lačna bo že prosila - ampak naša ne prosi - ona prej rata zelo zelo sitna in kar taka mal slabotna (od lakote), ko jo pa pripelješ do mize, je pa že žur upirat se in ma po nekaj žlicah takoj 'dost'...

vsak prijazen nasvet dobrodošel user posted image

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče več jest sama
9.10.2006 17:56:46   
Maxica
Jah, vam pa res ni dolgčas.user posted image
Hm, a jo imaš doma ali hodi v vrtec?
Mislim, da je res to, kar pravi pediatrinja - iskanje pozornosti. Po moje, da ko bo Aljaž začel, da bo brž tudi ona spet "konkurirala". Probajta morda tudi skozi igro - da jejo zraven tudi njene punčke/igračke ali kaj takega.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2006 18:02:27   
total
Jah,stem sicer nimamo težav,prav nasprotno je pr nam.....probj tako kot pravi Maxica,skozi igro,mogoč je ša sam začasno,otroci majo svoje muhe in pol izkoriščajo.Pa probaj pr kosilu tudi ti jesti in mej svoj krožnik in naj te oponaša,tko smo mi začeli in je super...,srečno.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2006 18:29:08   
Anonimen
Vam pa prav zares ni dolgčas bini. user posted image  Verjamem, da si utrujena in da se maksimalno trudiš. Mala trmica ima sedaj tudi obdobje "dvoletnika" user posted image  in si jo kar predstavljam, kako si nekaj zapiči v glavo ter vztraja pri svojem.user posted image  
Mi sicer teh problemov nimamo, tako da ne vem, kaj naj ti svetujem, da bo učinkovito user posted image . Možno, da išče pozornost, možno da ji hrana ni všeč, možno da ni lačna (kar dvomim)...milijon dejavnikov je lahko. Glede na to, da dovoli, da jo ti pitaš, izgleda da te verjetno res žli imeti več zase.user posted image
Je pa tale ideja z igračko ful dobra. Sistem "ena žlička za mamico, ena za atija, ena za bratca, ena za Božička....user posted image user posted image user posted image "

Upam, da vam bo uspelouser posted image

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2006 20:33:51   
bini
dolgčas?? user posted image user posted image  kaj je že to??
če je pa vam slučajno, pa kar k nam pridte...

no, glede hranjenja je isto povsod - v varstvu (žal zadnje 2 meseca nima več zgleda starejših, ker so šli vsi v vrtec in sta z njo samo še 2 mlajša fantka) in pri babici... glede vsega ostalega pa je naša dama v varstvu in pri babici npr. čisti zgled ubogljivosti in pridnosti user posted image ... to ne moreš verjet kako je drugačna ko je doma... kljub temu da navzven kaže veliko ljubezen do bratca, pa se mi zdi, da tukaj tud podzavest nekaj dela in da je del tega sigurno tud izražanje ljubosumnosti - mene in moža hoče več zase kot prej... pa sej je logično in bo pač morala prebolet...

glede nespanja - nismo še našli rešitve, ampak problem sem tud jest, ker sem ratala že pravi robotek... ker je njen jok ponoči že prevečkrat prerasel v kašelj in potem bruhanje, že ob prvem jokcu skočim k njej, da ja ne bom prepozna... v bistvu pa točno vem, da bi jo morali 1 teden pustit tulit in potem bi pač spala...user posted image ... mož pravi da začnemo takoj ko bo zdrava - trenutno eno virozo prekuhava user posted image ..

ja, pri nas je kar velik dni, ko se zvečer oddahneva, da vsaj za kakšno uro oba istočasno spita in potem z možem izražava upanje na boljše čase user posted image ... pa sej važno, da nismo kej bolj hudo bolni... trmo bomo pa že izkoreninili - slej al prej user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2006 8:13:41   
muki1
Bini, vedno kar požiram tvoje poste, saj bo pri nas verjetno isto. Pa se skoz tvoje dogodiščine kar malo pripravljam user posted image .
Svetovati, tako iz prve roke ti ne morem, ker še nisem bila v taki koži. Ampak kolikor berem sem dobila vtis, da je tvoja Ana zelo inteligentna deklica, in zelo občutljiva dušica. Zato bi se jaz verjetno izogibala vseh trdih prijemov, v stilu pustila bi jo jokat en teden in podobne zadevščine. Pri enih otrocih se obnese, pri drugih sploh ne. Dvomim, da se bo Ančka dala ugnati. Res si ful želi pozornosti in vajine bližine, zato ji to dajta, da se bo počutila varno in sigurno. S časoma se bo že unesla, saj je tudi Aljaž vsak dan večji in starejši.
Vem, da v praksi to zgleda verjetno včasih prav katastrofalno, si izmučena in na robu obupa, vse to razumem.
Ampak pri nas je tako - tudi Neža je zelo občutljiva, da nikoli ne uspem z trdo različico. Pa ne me narobe razumet, sploh je ne razvajam. Ko naredi kakšno neumnost, je kaznovana. Ampak na takšne izpade, ko ful išče pozornost pa se odzovem s pozornostjo in nežnostjo, torej bi jo verjetno tudi pitala, če bi videla, da je to potrebno.
Se ti pa oglasim čez mesec ali dva, pa potem bom jaz tebe spet za kakšen nasvet prosila..... user posted image  user posted image  user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2006 8:42:18   
mily
Ojoj, no pri nas je situacija zelo podobna s to razliko da bo Nika glih zdej stara 4. Ista je, prav verjet ne morem no. Ko jemo, bo pojedla neki žičk, potem pa se začne igrat in: mami pomagi mi. Zdej jo itak zignoriram, ampak sem žal dolgo delala napako, da sem ji pomagala. Še vzgojitlco v vrtcu je nahecala da ji je pomagala in jo futrala user posted image . Vsaj tako mi reče, ko jo vprašam, kako pa v vrtcu je. Jaz sem se odločla, da je ne futram več, pa če se mi na glavo zraven postavi, ampak na žalost je pri tašči velikokrat tko, da ji pol ona pomaga, ker jo Nika pač vse nasirje.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2006 11:59:06   
Anonimen
Naša še nikol ni rekla, da je lačna, ali pa da bi s kakšnim posebnim entuziazmom jedla. Mislim, da bi bila zmožna umret od lakote. user posted image

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2006 12:56:14   
bini
hm... ja, muki le beri, le beri (še čist mal in boš imela tud ti dva škratka) user posted image user posted image ... imaš popolnoma prav - ana je občutljiva in blazno brihtna.. preveč brihtna in z možem sva od tega nočnega norenja že čist blesava... in edina stvar, ki je v njenem življenju pomagala pri spancu je blo 'pustit jokat'... ampak potem je bolezen vse pokvarla in smo jo spet razvadli, potem sva bla pa midva čist fuč, pa nisva bla dosledna...
jest sem vedno bolj mnenja, da otrok res rabi spat vsaj del noči brez zbujanja... kadar spi pri moji mami, spi celo noč!!! zakaj?? zato ker ve, da tam je tko in konc...doma pa testira in testira najine meje.... ker če res ne bi mogla spat, potem tud tam ne bi... in bolj ko se poglabljam, vedno pridem do istega odgovora - razvadla sva jo... in jo bo treba še odvadit...
sej podnevi je pa tak sonček, da bi jo pojedu... če je po njeno... določene stvari tud že grejo mimo brez trme... v glavnem, raste in odrašča, tako kot vsi...

in ja Meta - tud naša bi prej dol padla kot kaj pojedla brez norenja okol nje ... zadnje čase še piškote odklanja...user posted image  

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2006 13:08:39   
Anonimen
Mene pa ob živce spravlja, ker bi žrla samo bonbone, lizike, čigumije, čips in čokolado. Zadnjič sem doživela blažji živčni zlom, ko smo bili na roj. dnevu in je eno uro stala zraven mize in samo žrla, lizala, grizla... S tega vidika sovražim roj. dneve. Zakaj starši ne dajejo na mizo kaj bolj zdravega???

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......