|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče sadja
19.6.2007 15:09:12   
pupa06
Ojla, še enkrat!

Moja user posted image  je zdaj stara 6 mesecev in že dva tedna pridno jeva GH - začela sem z zelenjavco in pridno je skoraj vse. Zadnjič mi je rekla P, da naj začnem še s sadjem.... ampak rezultat tega je, da user posted image  sadja noče jesti. Ko ji ponudim prvo
žličko pridno odpre ustka, ko pa ugotovi, da je to sadna kašica se začne kremžati in ustka zapre. Ne vem pa, če ji lahko 2 - 3 x na dan ponudim zelenjavco? Aja, pa tudi dojiti se noče več toliko odkar sva zečele z GH.
Drugače pa ji za večerjo dam HIPP-ovo gotovo mlečno kašico in jo zelo rada je.

Zdaj sem ji začela HIPP-ovo kašico pripraviti tudi za zajtrk, potem malo dojenje, pa zelenjavna kašica za kosilo, pa popoldne spet dojenje (kolikor pač hoče piti) oz. spet zelenjavna kašica, zvečer spet HIPP-ova kašica za večerjo in spet dojenje, pa tudi ponoči se 2 - 3 x doji.

Pa še to, flaško in tiste aventove lončke s cucljem tudi odklanja, tako da ji tudi čajčke, sokce in vodo težko dodajam. Probavam tudi po žlički, ampak nimam občutka koliko dejansko dobi tekočine, ker gre več mimo kot pa v ustka.
Pa tudi pamperske se mi ne zdijo dosti polulane, zadnjič je še zelo težko kakala. Skrbi me, da ne bi dehidrirala, ker tudi zeloooo švica.

Kako ste ve svoje user posted image  pripravile do tega, da so začeli sadje jesti (če so ga odklanjali tako kot moja user posted image )?

Kako naj se spopadem s pitjem tekočine po flaški, cuclju.....  ker mislim, da je malo nerodno med vožnjo ali kjerkoli piti po žlički ?

Hvala

lp, pupa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče sadja
19.6.2007 15:31:29   
Špelca21
Sicer sama še nimam otrok ampak vem, da od prijateljice sestrica tudi ni hotla vlečt po flaški in so potem zamenjali cuclje (prej so imeli tiste prozorne zamenjali so jih pa z tistimi iz kavčuka) pa potem niso imeli več težav s tem.
Mogoče tudi vaši user posted image  ne odgovarjajo te cuclji. Probaj jih zamenjat pa boste vidli kako bo potem.

Upam, da sem kaj pomagala. user posted image

LP 

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2007 15:39:22   
pupa06
Oj!

Da na govorim o tem, koliko različnih flašk imam: nukova (kavčuk), tommee tippee (je moj rekel, ta bo pa sigurno taprava ker je podobna joški user posted image , pa nič), avent navadna, pa tista s cucljem, mam,... skratka skoraj vse. Preveč dobro ve kaj je kaj.

Vseeno hvala

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2007 15:43:24   
Lana_s
Poskusi ji s kozarčkom ponuditi tekočino. Nekateri user posted image nočejo flaške in že zelo hitro iz kozarčka pijejo. Če ti težko kaka, ji probaj zjutraj na tešče dati 100% jabolčni sok. Tako je meni pediatrinja svetovala in je res boljše.

Sadje pa ji probaj med zelenjavo zmešati - npr. kakšno jabolko s korenčkom ipd.

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2007 16:16:23   
Anonimen
to je meni moj isto delal z zelenjavo počakaj par dni mogoče teden dva,pa probaj še 1x...potem bo verejtno kaj...tko sm jest nardila ni in ni hotel zelenjave...vse je popljuval pol sm počakal 2 tedna pa je pol lepo jedel...

pa k ji daješ z žličko ja seveda gre pol mimo ampak bolje po žlički kot sploh ne kar vztrajat je treba....al pa kot je že ena rekla po kozarčku..se dobi malo morje že enih kozarčkov za začetje pitja iz skodelice....

jz mislim da ko bo žejna bo že pila,sicer pa je res bolje da veliko otroci pijejo zaradi dehidracije,pač..

srečno!!user posted image

(odgovor članu pupa06)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2007 21:37:28   
Naja30
Dobro je, da pije zaradi blata - da ni trdo.

Sadje pa kot je ena omenila, poskusi dati z zelenjavo. Lahko delaš različne kombinacije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2007 22:02:56   
miška piška
mi imamo podoben problem, user posted image   bo star 6 mesecev čez par dni.
je pa vse vrste sadja- res je požeruh kar se tega tiče, problem pa je pri zelenjavi. sicer jo je, vendar jo ima kmalu dosti in mi hranjenje z zelenjavo vzame res ogromno časa, da ne govorim kje vse jo najdem potem....
u glavnem, začela sem kombinirati sadje z zelenjavo, tako da npr. dodam zelenjavi en kolešček banane ali en krhliček jabolka in potem vse poje. poskušam mu dati vedno manj sadja zraven, oz. mu poskusim poturiti vmes kakšno žlico same zelenjave...   
poskusi, upam da ti uspe!

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Rabljena oprema
nada56

Bi prodali/kupili otrosko opremo in igrače preko posrednika na internetu?

Da, bi prodal, ker se mi ne ljubi ukvarjati s tem (36%)

Da, vsaj nekaj dobim, sicer prodam sam ali podarim (26%)

Ne, otroske stvari večinoma podarim (19%)

Ne, se ne ukvarjam s tem (19%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!