nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: maktub v roku 10 min je bil 4 x polulan in se pokakal se je.. ko sem mu slekla gatke in mu mokre pokazala sem rekla.. kaj je to sedaj?...zakaj nisi povedal mami... in mi je lepo povedal da je pač lulal in se smejal..... v vrtcu hodi z vzg. na wc kot doma od januarja... Ne vem al sem jaz čudna-ampak meni se otrok,ki se v 10 minutah 4 krat polula ne zdi zrel za bit brez plenice,pa če me ubiješ Naredila boš seveda,kak bo vama najbolj ustrezalo,ampak ne zdi se mi pa pošteno od vzgojiteljic,da primerjajo otroke med seboj-saj pa otroci so različni-ne shodijo,ne spregovorijo pa tudi brez pleničke niso vsi istočasno Kako pa to zgleda v vrtcu-že skoraj celo leto hodi na wc-ima v vrtcu pleničko ali je brez? O ne, to pa ni res! Pri nas je tamala imela ravno ta teden slab. Trenutno je približno 2 meseca brez plenice čez dan, sicer z občasnimi nesrečami, bo po novem letu šele dve leti stara in si vzamemo to v zakup. Prej se je polulala enkrat ali dvakrat v tednu, ta teden se je en dan dvakrat v vrtcu, tri popoldneve pa vsaj trikrat čez dan, v sredo se je dvakrat v 10min in še pokakala se je. Potem sva jo pa mirno posedala pogosteje na kahlico, pa je se je od četrtka polulala samo še enkrat v trmi. Tudi, ko trma, jo večkrat odnesemo na kahlo, če že dlje ni bila. Če pa bi ji dala nazaj plenico, sem 100%, da bi bila plenica mokra. Sem v torek govorila z vzgojiteljico, je rekla, da samo plenice ne dat nazaj, da one bodo tudi preoblekle, ni problem. Predvem mislim, da otroka je treba v takih situacijah kar peljat na kahlico, ne pa spraševat, če ga lulat, pri nas velikokrat odgovori z ne, ker se igra in nima časa. On ve, kaj na kahli naredit, ni pa še povsem naštudiral, kdaj se mora odločit it lulat. S treningom se navadi tudi povsem izpraznit mehur, če pa se polula v hlače, pa že ve, da ne bi smel, zato se ne polula dokonca, pa je čez par minut spet moker, pa mogoče rabi trikrat, štirikrat, da se dokonca polula. Je pa vedno težko poslušat tiste, ki pravijo, moj se ni nikoli polulal, ker je bil zrel... Prav tako pa je težko prenesti, ko vsi komentirajo, da bi mogel biti brez plenice, ne dajo pa nasveta, kaj storiti.
|