|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče hoditi v vrtec
26.1.2007 10:43:36   
Mojca20
Mi imamo resen problem, saj je vrtec za našega 2,5 letnika največji bav bav na svetu. V začetku (nekje oktobra) sta imela z vzgojiteljico en "kratek stik". Sin ni hotel nehati jokati in se je razjezila, ga odpeljala v sosednjo skupino in mu rekla, da če ne bo nehal jokati, ga bo pustila pri njih. Nehal je jokati, tudi potem čez dan ni več jokal, vendar od takrat jo sovraži (kar ji je tudi povedal),  izpisala sva ga, saj je vsako jutro zganjal histerijo, ni hotel od doma, se skrival po stanovanju,  meni pa se je mudilo v službo.

V glavnem je zdaj pri babici in me zanima če ima še katera tak problem, saj bi zelo rada videla, da bi hodil v vrtec pa žal ne gre.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče hoditi v vrtec
26.1.2007 12:05:08   
mojca*
to, kar je vzgoj. naredila, se mi ne zdi prav!! tudi meni bi se do konca zasralo.
jaz bi ga na tvojem mestu pustila še malo pri babici, saj ima še čas za vrtec...potem pa v drugo skupino!

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2007 13:02:13   
kepa*
Meni se pa samo tako mimogrede zdi zanimivo, da je 2,5-letnik rekel vzgojiteljici, da jo sovraži. Od kod mu to?

Letos pa bo!

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2007 13:11:44   
corfu
No, ja zanimivo...Prvo ko sem prebrala naslov "noče hoditi v vrtec" sem si odgovorila, "ja kdo ga bo pa vprašal!"

Težko ti svetujem...ne vem kako vzgojen, prilagodljiv, ubogljiv je tvoj otrok, kakšen je njegov karakter. Težko je reči, da je vzgojiteljica napak ravnala, mogoče je jokal v nedogled, je izkoriščal, izisljeval...nekako je morala ukrepati. Vsaj pri nas nima glavne besede dvoletnik ampak midva, pa čeprav včasih tečejo krokodilje solze. Mogoče si pa prehitro odnehala in bi morala priti zadevi do dna, predvsem z vzgojiteljico. Da otrok že pri teh letih izsili svoje in ne rabi iti več v vrtec, ker mu pač ni všeč, mi je malo mimo, kaj vse še sledi in ne bo vedno vse z rožicami poslano.

Samo moje mnenje pa brez zamere

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2007 13:16:40   
Naja31
Pa naj bo pri babici.
Zakaj pa ne?
Če se babi strinja in če je on tam srečen.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2007 14:29:05   
romy
Ni hotel v vrtec, vidva sta ga pa izpisala? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2007 14:59:46   
Marogica
Mislim, da je napaka, da ste ga kar izpisali iz vrtca. Bi morali najprej probati z drugo skupino oz. drugo vzgojiteljico, če je bilo resnično nevzdržno in vzgojiteljice ne mara. Mislim pa, da je možno, da se je tvoj otrok tako obnašal, da vzgojiteljica ni vedela, kako in kaj in ga ni kar v drugo skupino poslala, za kazen. Kaj pa vem.

Mene osebno čisto nič ne moti, kadar imata, sploh ta starejši, dosledne vzgojiteljice. Govorim sicer za svoj primer, ker za tvojega ne morem. Ne vem, kakšen je tvoj otrok in ne vem, kakšna je vzgojiteljica.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2007 21:06:40   
super nova
Tudi jaz mislim, da si prehitro popustila, ko si ga izpisala iz vrtca. Mislim, da bi se morala pogovoriti z vzgojiteljico. Veš kaj me skrbi, da otrok že pri 2,5 letih doseže svoje. user posted image  Ne bo mu vse življenje z rožicami postlano, in to da sovraži vzgojiteljico???user posted image  Ne vem samo ugibam, da verjetno tudi tebi ni bila preveč všeč, saj otrok zelo dobro čuti, kaj si mislijo starši o določeni osebi oz. inštituciji. Srečo imaš, da imaš babico in si ga imela kam dati, ker bi se verjetno v nasprotnem primeru bolj trudila, da bi se navadil na vrtec in na določena pravila, ki veljajo tam. user posted image  Mislim, da je vsakemu staršu težko, ko začne otrok obiskovati vrtec, vendar zmeraj se otrok hitreje navadi, ko vidi, da so starši  pozitivno sprejeli njegovo obiskovanje vrtca, in da nima druge možnosti. Starši v službo - otrok v vrtec. Tudi nam se kdaj ne da v službo ali pa nam kaj ne paše....user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2007 21:20:42   
POKPOK
2,5 letniku se ne grozi. To ni način doseganja "glavne besede". Sploh pa ne v vrtcu! V taki vrtec otroka  nikoli ne bi vpisala. Je pa res, da ne moreš vedeti, kdaj  lahko naletiš na tako vzgojiteljico.
Sedaj je kar je. Si ga že izpisala.
Govorila sem s psihologinjo in defektologinjo. Obe pravita, da je za otroka do tretjega leta bolje privat varstvo. Idealne so babice. Ko pa se enkrat odočiš za vrtec, je treba vstrajati in biti DOSLEDEN. Drugače začne otrok tudi pri drugih stvareh izsiljevati.
Tudi jaz ne razumem, kako  zna  2,5 letnik sovražiti?

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2007 8:49:57   
Barbka*
LPuser posted image
Najprej...ni mi jasno, kako sta lahko tako izobražene ženske rekle, da je bolje če je otrok do 3 leta starosti v privat varstvu ali domauser posted image  3-letnik se težje privadi na delo v skupini kot pa 1 leto star otrok...to sem že rekla v eni drugi debati in stojim za tem.

Kar je naredila vzgojiteljica ni prav...sama sem pom.vzg. in vem da take stvari mečejo slabo luč na vse nas. Ampak da je otrok dosegel svoje in ste ga zato izpisali je pa absurdno. Kaj bo pa v šoli? Če mu profesorica ne bo všeč in bosta imela konflikt ga boste izpisali iz šole?

Moje mnenje, brez zamere

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2007 19:28:42   
Mojca20
Saj, jaz vem, da otrok ne ve kaj pomeni pojem "sovražiti". Očitno pa je nekje pobral, ne vem kje, da je to nekaj kar RES ne maraš. Otroci vse slišijo.

Tudi jaz se zavedam, da sva ga mogoče prehitro izpisala, vendar sva 2 tedna vztrajala in vsak dan je bilo istouser posted image , pravzaprav po novoletnih počitnicah še zelo huje.

Vem pa tudi da mu je pri babici lepše, lažje delam v službi ker vem kje je... itd. Upam da bo pozabil in bo starejši raje hodil v vrtec

(odgovor članu Barbka*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2007 20:26:55   
Vrtnica1
Tudi mi smo našega fanta septembra lani dali v vrtec...in, groza! Na hitro: 3x v bolnici po en teden in non-stop bolan (ne pretiravam) Zjutraj pa tako tuli, da smo vsi živčni...pa sem sama imela zelo pozitiven odnos do vrtca, saj sem sama hodila v vrtec in nimam nanj nobenih slabih spominov. Pa smo kljub doktorjevemu prigovarjanju, da ga naj zaradi zdravja izpišemo, še kar vztrajali. In je po petih tednih doma zaradi bolezni že takoj prvi teden v vrtcu spet zbolel. Pa nič ne izsiljuje, enostavno ga je vrtca strah. Je pa še premajhen, da bi povedal, zakaj (19 mesecev). In na mojo veliko žalost, ga bomo že ta teden dali v privat varstvo, k eni zelooo topli teti. Upam, da se bo obneslo. In če se bo izkazalo, da bo pa k njej rad hodil, bom pač sprejela enostavno življanjsko pravilo: Nismo vsi za vse!
In ko nekatere pravite: starši v službo, otroci v vrtec - že res, ampak ni vsak otrok za vsako vzgojiteljico - naši dve sta naravnost "krasna kombinacija."
Lp, vrtnica

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2007 9:53:20   
pinki3
Mislim, da je edino prav, da sta ga izpisala. Naj bo do septembra pri babici, potem pa skusajte dobiti drugo, bolj razumevajoco vzgojiteljico. Najbolje bi bil drug vrtec, kjer prakticirajo daljse uvajanje, s posluhom za otroka. Ce ti ustreza lokacija Vic, ti lahko garantiram skupino, v kateri bo uzival!

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
30.1.2007 13:14:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pinki3)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.1.2007 16:26:52   
POKPOK
Barbka* obe strokovnjakinji sta govorili o moji hčerki. O konkretnem primeru. Moja še ne hodi v vrtec. Bi morala v jaslice. Eno je vrtec, drugo so jaslice. Odnos med otroci pri enem in pri treh letih bi naj bil (po moji pameti MORAL) biti različen. Pri enem letu še otroci v večini ne govorijo, veliko jočejo, so grobi... Pri treh pa bi se naj že igrali, ne pretepali, znali povedati kaj želijo....
Otroci so različni. So nežne dušice ali korenine. Jaz imam srečo ali nesrečo, da imam dve nežni dušici. Majhna še vriska veselja sovrstnika ne prenese. Že joče. Zato sta mi svetovali naj počakamo. Starejša dušica je postala z leti duša. Vrtec in prvi razred šole živa groza. Tudi takrat je pedopsihiatrinja rekla, da je obvezna samo šola. Če se da, naj varstvo v šoli ukinemo. Sedaj pa je zelo družaben in samozavesten najstnik.
Tako je. Otroci so različni. Tako je tudi prav.

(odgovor članu Barbka*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?