|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče kakat!
15.4.2009 22:59:52   
muška
Kaj naj naredim? Sin - 5 let , enostavno noče kakat! Mislim, da imamo okoli tega težave tak okoli pol leta,mogoče malo več. Skratka težava nastane , ko je potrebno v vrtec.
 Ni zaprt, on NOČE kakat! user posted image  

Ko mu drekec sili ven, on drži rito skupaj in kriči zraven, ko se želim z njim pogovorit pravi, da noče kakat, ker ga bo bolelo. Gatice ima skoraj dnevno umazane, ker mu drekec sili ven, on pa rito drži skupaj. In ko ga že prepričam ali prislim, da gre na WC, spravi ven en mali bobek in to mu je OK. Kaj je narobe? Kje mu lahko pomagam? 

V vrtec gre rad, ima prijatelje, vzgojiteljici resda nista ravno po mojem okusu, ampak vseeno imam občutek, da se tam dobro počuti.
Danes recimo me zaradi službenih obveznosti popoldan ni bilo doma. Pridem domov, mali leži v postelji, mama mi pove, da ga boli trebušček, da se slabo počiti, gatice spet umazane , rita seveda zasušena, on spet noče kakat user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil muška -- 15.4.2009 23:01:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče kakat!
15.4.2009 23:00:58   
Petr_a
če ga boli ,pomeni da je zaprt.
mehčajte blato s sirupom.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2009 23:03:43   
muška
Ni zaprt! Ker ko mu je res sila, se kar usipa iz njega, tega pa pri zaprtju ni. On ima bolečino za izgovor user posted image

Dam mu recimo slivov sok, ki požene, ma sploh ga noče več pit odkar je ugotovil kaj mu naredi user posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2009 23:14:25   
Petr_a
In kako ti veš,da ga ne boliuser posted image
Čutiš namesto njega?
zaprtje ni samo to,da ne moreš srat,je več od tega

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2009 23:36:15   
muška
no kaj več je torej zaprtje?

je zaprtje to, da ima vsak dan umazane gatice in rito z mehkim drekcom, tako kot ima on?

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2009 23:43:44   
Petr_a
odloči se kaj je zdajuser posted image
bobek ni mehko blato

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2009 23:48:05   
muška
bobek jaz rečem prdcu user posted image  oz. malemu drekcu no. Mu pa po tem bobku oz. prdcu vedno obrišem rito in če bi blo suho ne bi imela kaj obrisat, tako pa še na papirju ostane veliko mehkega drekca.

Kaj je zdaj? user posted image user posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2009 7:33:19   
Anonimen
Pozdrav!
Muška, dej se potrdi n poišči na iskalniku vse o tej težavi.
Veliko besed je že bilo napisanih.
Okvirno: naš im že vse od dojenčka take težave.
Ni hotel kakat,ker ga je to bolelo, vsaj v njegovi glavici je tako izgledalo.
Psihološko je, so rekli pediatri. In, ker blato zadržje je toliko slabše, ker se presuši in je nato še hujše. Poišič in boš našla tudi kakšno rešitev.
Mi smo uporabili v lekarni kupljen naravni sirup, ki mehča blato ( ni odvajalo)
tako omogočiš, da se lažje pokaka, bi rekel, da kar samo ven pade.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2009 11:19:45   
Bauka
Mi smo imeli iste težave pri 3 letniku, potem mi je dala pediatrinja en sirup (lahko ti javim kako se imenuje, moram doma pogledat), ki zmehčal blato in ko ni mogel več zadrževati, se je pokakal. Pa prej tudi ni hotel, se je upiral, pa sem naju zaklenila v wc in sem rekla, da ne greva prej ven, preden se ne pokaka, ker sem vidla, da ga kar obliva pot, je imel čist kurjo polt, ampak kakat pa ni hotel, ker ga je bolelo.  Sedaj smo mu prenehali dajati čokolino in je boljše, v vrtcu gre, pa velikokrat še doma.

Sonček lepše sije od 12.11.2005, ko je moj sinek prijokal na svet. 23.12.2007 se mu je pridružila se sestrica, tako, da so dnevi sedaj še svetlejši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2009 12:19:19   
tanci6
Mi smo imeli podobne probleme z našo triletnico. Diete z vlakninami več kot eno leto, sirupi, klistirji-nič ni pomagalo. Dokler ni šla v šolo kakanja in se naučila, da mora iti kakec ven. Mi pa še sedaj veselo reče, da drži blato, da ne bo kakala, in ko tako sedi na školjki in trmari, je sploh ne poslušam, ampak ji začnem govorit nekaj zanimivega (sploh ne v zvezi s kakanjem), ali pa ji dajem vohat šampone in pozabi na to, da ne bi kakala in spontano opravi zadevo.
In ker je tvoj že malo starejši in ga bo verjetno težje vržt na kako finto, se lahko obrneš tudi do zdravnika-psihologa.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2009 16:25:24   
Leela
Fant je zaprt, gatke pa ima umazane, ker mu pri strani ven mehek drekec uhaja. Torej ima trd čep-bobek ob strani pa gre drekec ven. Zato ga tudi boli in ne more kakat. To je značilno za zaprtje.

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2009 16:59:30   
Petr_a
Tako kot pravi leela
pri tem se morate držati balastne diete,veliko tekočine,veliko sadja....
In v bistvu skoraj nič sladkarij.
In to dieto imejte vedno .

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2009 20:07:29   
tins
Mi smo imeli od pamtiveka iste težave, čeprav je moja dejansko prej bila zaprta, posledično zelo težko in na trdo kakala, s časoma pa je prišel zraven strah in je zadrževala, čeprav blato ni bilo nujno trdo... Kar začaran krog je tole.
Ampak je že ene 3 mesece vse OK, in sicer sem ji kakšen mesec dajala Lactecon sirup in uvedli smo nalepke kot nagrado, ko se je pokakala. Tvoj je malo starejši, zato bi si mogoče morala izmislit drugo vrsto spodbude, ampak pri nas se je obneslo. Aja, pomembno je, da gre vsak dan kakat, če ne blato hitro zasuši in potem boli.

< Sporočilo je popravil tins -- 16.4.2009 20:08:53 >

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?