|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče jesti
18.9.2009 18:28:21   
pajčolanka
čaw!
Hčerka je stara skoraj 11m ampak zelo neješča.
Do 6ega meseca je bila dojena potem sva začeli uvajati GH. Na začetku je še pojedla par žličk, potem pa zmeraj manj. ona bi se samo dojila.
trenutno stanje je tako da mi zelo malo reči je. problem je še večji ker ima slabo kri, primanjkuje ji železa, ona pa noče jesti.
Enostavno se začne afnati, krili z rokami, izkazuje nejevoljo, če že odpre usta potem hrano ponavadi izpljune.
Na morju sem nekajkrat skuhala govejo juho iz vrečke, tisto je pojedla paržlic, ko sem skuhala doma juho-ta pravo govejo in uno umetno iz vrečke, je noče jesti.
Edino kar mi je so večerje-razni frutolinoti, hipp....pač te kašice. ni važen okus, sploh ni nujno da je prav sladka, poje je brez težav okol 100ml.
Preje rada tudi sama je sadje-da ji dam košček sadja in ga sama je, ampak saj vemo, da na tak načino pride do želodčka zelo malo-premalo.
Zelo rada in precej se doji, sedaj sem se odločila da bi jo preko dneva dojila samo 3x, zjutraj, opoldne ko gre spat in zvečer, vmes pa bi ji ponudila samo GH ampak ni rezultatovuser posted image brez težav je nekaj uric lačna, se pač pri naslednjem podoju bolj obilno podoji.
Pediatrinja mi je rekla naj kuham bolj okusno-kako če pa ji velikokrat-vedno če je le hrana primerna tudi zanjo punudimo tudi njej pa je noče, ali pa poje žličko dve...

Čisto sem že obupana,a ne vem več kaj naj naredimuser posted image user posted image
Saj vem je pač nejejšča ampak vseeno...malo bolj bi vseeno morala jesti.
Aja drugače napreduje super, pred mesecem dni je imela 70cm, in 10.5 kg tudi drugače napreduje super.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče jesti
18.9.2009 20:01:59   
yupi

naša je stara 9 mesecev teška je 9170 in velika  71cm je res da so otroci različni
zelenjavo je dobra dva meseca sem tudi imela težave glede uvajanja z sadnimi ni bilo problema zelenjavo pa ni in ni hotela nisem se obremenjevala če vredu napreduje bo že, mogoče še sprobava okuse.
Kako ji pa skuhaš zelenjavno juho jaz sem ji dala malo sladkorja zraven pa je jedla!  

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2009 14:53:50   
smeja2
moja mala je tud 11 mescev stara in je ista kot tvoja
v glavnem se samo doji
moja tud linotov ne mara
čez dan poje malo kruha...mogoče pr kosilu kakšno žličko (sam ji morm dat da si sama baše v usta z rokami.....cela packarija user posted image user posted image ).
zvečer pa tud nič....kakšen košček sira včasih
v glavnem jaz se ne sekiram in tud teb to svetujem
če napreduje dobro nimaš kej se sekirat
probi ji dat tko da sama je. sicer je to res cela umazanija sam pr nas samo tko kej poje user posted image
pa še enkrat ....ne se sekirat, eni pač rabjo mal dalj časa da začnejo jest
ti jo kar lepo doji, ona že ve kaj je zanjo dobr user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2009 16:36:01   
pajčolanka
saj meni je dojenje vredu samo jezi me ker je precej slabokrvna in smo se zdaj zmenli da ji še nem dajala sirupa (legofer) in bova probali s prehrano popravit kri, ampak itak noče kaj bolj jest, jaz pa se trudim da vsaj jaz pijem dobim vase več železa (železove šumeče tablete, sok rdeče pese...) ampak jo pa zaradi tega zelo zvija ponoči, trše kaka...user posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2009 21:04:26   
smeja2
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

saj meni je dojenje vredu samo jezi me ker je precej slabokrvna in smo se zdaj zmenli da ji še nem dajala sirupa (legofer) in bova probali s prehrano popravit kri, ampak itak noče kaj bolj jest, jaz pa se trudim da vsaj jaz pijem dobim vase več železa (železove šumeče tablete, sok rdeče pese...) ampak jo pa zaradi tega zelo zvija ponoči, trše kaka...user posted image

daj ji same take stvari k majo velik železa pa naj sama z rokami je.
kakšno žrebičkovo mesto probi, pa sok rdeče pese ji daj za probat...lah ji bo pa všeč
une šumeče tablete so pa bl kemija...mogoče jo od tega zvijauser posted image

< Sporočilo je popravil smeja2 -- 20.9.2009 21:05:08 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2009 22:06:36   
zmajaz
Naša je tudi bolj kot ne neješča, pa zbirčna do amena, z uvajanjem GH smo imelu ful težave, ker skoraj nobene stvari ni marala, razen Milupinih mlečnih kašic, pa še to samo 2 okusa. Je pa fora tudi v tem, da je ravno zato, ker je slabokrvna tudi bolj neješča in je potem to začaran krog. Naša je morala dobivati legofer in ko se ji je kri nekoliko popravila, se ji je tudi apetit kar popravil (zbirčnost pa ne user posted image ). Mi je rekel pediater, da je pri tako malem otroku zelo težko popraviti slabokrvnost samo s hrano.

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2009 11:59:59   
Ivanča
Huh, dobro, da sem našla tole temo....

Namreč tudi naša bo 11m pa živi od dojenjauser posted image GH sva uvajali od 6m dalje, lepo, brez problemov.....potem pa je začela poleti na morju štrajkati....se je samo dojila, sem mislila, da je pač vročina, da se bo prilagodila......potem je bila prehlajena.....zdaj pa sploh ne vem kaj ji je. V bistvu ni razloga, da ne bi jedla.

Pripravljam ji vse živo, kuham, delam kombinacije....pa samo miga z glavo, da ne. Ko vidi žlico, že reagirauser posted image Zadnjič ji je poskusil dati jesti mož, se je drla in drla......ko sem jo pristavila, pa se je podojila in bila kot angelček.

Problem pri nama je, ker se je začela ponoči zbujati, in jo dojim 3-4x na noč, kar je več, kot ko je bila novorojenčekuser posted image user posted image user posted image

Kot sem že videla iz nekaterih odgovorov, ni rešitve. Bo minilo najbrž......Pa sem rekla, da te ne bom dojila 16m tako kot tavelikeuser posted image (samo tavelika je čez dan ful jedla, se je dojila samo za lahko noč).

Pa dober tek!

Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2009 14:53:11   
krtekxx
O, to je tema tudi za našo palčico. Stara je 9 mesecev, GH smo ji začeli uvajat pri 4,5 mesecih, saj ji teža ni več primerno naraščala. Pri 6 mesecih je imela 7 kg, pri 9-ih jih ima pa 7,6. GH ji dajem jest kadar le odpre usta, včasih za en obrok naredim tudi tri različne stvari - samo da bi kaj pojedla. No, saj včasih pospravi kar lepo porcijo, ampak veliko dni je takih, ko čez dan poje vsega skupaj bore malo. Ponoči se doji ...ne štejem kolikokrat, čez dan jo tudi pristavljam, saj noče po flaši nič piti. kašic, ki jih je ena omenjala, ne mara. kar davit se začne - sem j probala dajat bolj redke, pa bolj goste, pa kako precej sladko stvar poleg vmešat - nič.
Sploh ne vem, kaj še narediti; v ponedeljek imamo posvetovalnico in najbrž bom spet "kregana", da ne napreduje. No, saj samo teža ne napreduje, v 3 mesecih je drugače zrastla za 5 cm (sedaj ej 74), glavica ji prav tako lepo raste.
Najbrž tako nastanejo, vsaj kar se hrane tiče, razvajeni otroci?

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2009 17:25:08   
pajčolanka
mah kaj pa vem, a tako nastanejo razvajeni otroci.
So pa verjetno taki otroci pol skoz bolj neješči in izbirčni...ne vem.
Samo kaj pa lahko naredimo. Na silo pa tudi ne moreš silit.
Naša drugače napreduje vredu in vse, zadnjič sva bili pri zobarci in je prav debelo pogledala ko sem ji povedala da noče jest, ko pa menda tako lepo zgleda.
Pa tud ni imela nobene ideje kaj narest...bomo videli.
Ker naša niti na sladko ni več tako upaljena. Včasih jo potegne sladko, včasih pa še sladkega noče....bo že.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2009 17:36:17   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

Ne vem kaj bi ti rekla, sam naš je bil zelo neješč zaradi anemije (pomanjkanje železa). Kar pomeni, da je iz 140 ml pojetega mleka padlo le na 40ml. Postal je bolj bled in tudi ne preveč živahen (v primerjavi s prej). Zdi se mi, da hrano zavrača predvsem iz tega razloga, ni pa nujno, ker pač ne poznam tvoje pupe. Ravno tako je imela težave tudi kolegica, katere tamala je začela zlo mal oziroma skoraj nič jesti. Pa sem ji predlagala, naj mali vzamejo kri, če ni slučajno krivo železo. In je bil res to vzrok. Takoj je dobila sirup in spremembe so bile opazne v manj kot tednu dni. Je pa res, da sta oba najina otroka nedonošena.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2009 12:05:44   
pajčolanka
ma kaj vem, moja punca je drugače čist lepe barve, lepo živahna, fajn napreduje, prej bolj bucksata kot pa suhica...vse. edino jest noče. Že ko vidi žlico umika glavo, se mi zdi da je zmer slabš.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2009 19:44:49   
2soncek2
Hej pajcolanka!

Ne vem, kaj naj ti recem, ker ce mali skratje ne jedo, ravno ni fajn. Moja je sedaj stara 7,5m in pridno je. Je pa tudi slabokrvna in so ji predpisali sirup legofer (GROZA!!!), nehala jesti, vse ven pljuvala...sirup ni najboljsi...prej zelo lepo jedla, po tem sirupu pa groza....user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem potozila eni prijateljici in mi je svetovala naj pediatrinjo prosim za bel recpt za tabletke Ferrobet, kupis jih v avstriji-pac ni sirup, ampak majhne tabletke. Sedaj ji dajem te tabletke  skrite v hrani ze priblizno en mesec in se je stanje ZELO izboljsalo. Vrednost zeleza je narasla, mala pa tudi znova bolj veselo je.user posted image user posted image user posted image user posted image

Zakaj ti vse to pripovedujem?Bbaje, da je nekaj tudi na tem, da slabokrvni otroci pac manj jejo oz. so malo bolj nejesci...morda pa poskusis tako in bo kasneje pricela bolj jesti, ko se izboljsa krvna slika.

Pa veliko srece!

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.