Mesečnica
|
OK, bom še enkrat povedala, kaj in zakaj mene pri tej temi moti, potem bom pa tiho. Tole me je takoj zmotilo: IZVIRNO SPOROČILO: Njumi Midva že 3 leta uspešno odlagava spočetje najinega , vseeno pa , se in ... Zmotilo me je pa zato, ker (kot sem rekla), gre lahko za povsem napačen sklep o vzročno-posledični povezavi. A se moram zdaj opravičevati, ker je moje mišljenje tako "narejeno", da opazi takšne prenagljene (nepreverjene) sklepe? Kar sem napisala, je bilo v želji opozoriti na ta potencialno napačen sklep, ker vem, da ga marsikatera forumašinja ne bi opazila. Pri temi, kot je načrtovanje spočetja, pa se mi to zdi toliko pomembno, da sem se v zadevo vtaknila, kje drugje se pač ne bi. IZVIRNO SPOROČILO: Lenck saj niti ni edina, ki jo uspešno prakticira, pa tudi povedala je, da ima otroka (če sem prav razumela, ali pa je bila ena druga...). Ne, nisi prav razumela oz. nisi dovolj natančno prebrala. Avtorica izrečenega sklepa, ki me je zmotil, še nima otrok. IZVIRNO SPOROČILO: Lenck če bi kdo rekel, da je zadovoljen s kako drugo metodo, KT, materničnimi vstavki, kondomi... bi tudi ugotavljale, da to še nič ne pomeni, in bi bilo tudi narobe, če pač informacije o tem deli z drugimi? Ja, če bi bil sklep v taki obliki, kot je bil zgoraj navedeni, bi opozorila na možno napako v njem, ne glede na to, o kateri metodi bi govorili. In ne, nič ni narobe, če informacije deliš z drugimi, samo brez potencialno zgrešenih sklepov, OK? Konec koncev je tudi to, kar sem jaz napisala, delitev informacij z drugimi, a ni res? IZVIRNO SPOROČILO: barbara_s a) nobena metoda kontracepcije (razen seveda ne seksat) ni 100% zanesljiva - zdaj, a je to "zaradi metode" ali "zaradi drugih vzorokov" je to čisto irelevantno; b) naravno načrtovanje družine, ob DOSLEDNEM upoštevanju pravil, je tako zanesljivo kot so zanesljive KT. Pa tega jasno ne baziram na sebi, ampak na znastvenih (!!! - ja, čisto resne znanstvene študije se dajejo s tem problemom!) ugotovitvah. Če smo že prišle do znanstvenega preučevanja zanesljivosti te metode - tisti znanstveni članek, o katerem govoriš, sem prebrala, pa me ni čisto nič fasciniral. Pa znam kritično brati znanstvene članke, verjemi mi. IZVIRNO SPOROČILO: barbara_s Hočem rečt, da je naravno načrtovanje družine pač ena od možnosti, ki jih pari lahko izbiramo. Prav tako kot maternični vložek, KT, kondomi, sterilizacija ali pač karkoli.... S tem se pa že ves čas strinjam. Metoda kot metoda, stvar izbire vsakega posameznega para, z zavedanjem tveganja (kot pri vsaki drugi metodi). Zdaj imam pa res dovolj. Kdor je hotel razumeti, kaj in zakaj govorim, je razumel, vseh tistih, ki tega nočejo, pa itak ne bom nikoli prepričala, zato škoda moje energije in časa.
|