aluš
|
Moj se je rodil z 2650 gr. Bil je super zaspanček, ker je bil visoko zlateničen. Ampak dojenje po je po 10 dneh muk steklo. Jaz sem ga dojila na 2,5 ure, če se ni slučajno zmotil in zbudil. Sem ga lepo dvihnila, previla, nič preveč nežno, naj bi se ob tem opravilu zbudil. Potem sem ga šla podojit. Kakor sem videla, da bo "mrknil", sem ga začela žgečkat po podplatih, dlaneh (to je najnežnejša varianta), žgečkal smo ga za ušesi, pa po ličkih, pa nosek stisnit, pa kaj jaz vem kaj še vse. V porodnišniči sem jih mal čudno gledala, ko so rekli, naj ne bom preveč nežna, ker mi ne bo ratal, da ostane buden, ampak so imeli prav. Ampak ponavad je itak prezgodaj zaspal. Včasih se tudi zbudil ni hotel. Pa s patronažno ga cel teden nisva skopali, ker je bil po kopanje čist adijo in ni bil v stanju nič ust odpret. Sva določili, da bolje da je umazan, pa da je. Dojila sva se cca 20-30 minut, potem je bil že tako utrujen, da ni mogel res nič. Ampak sem mu po dojenju vedno dala še po steklenički moje mleko, ki sem si ga prejšnjo rundo izčrpala, tako, da sem imela pripravljenega. Pa vmes smo kupčka podiral, pa še 1x previt, v glavnem zbujat. Čeprav sem jaz ugotovila da sta problema dva: 1. zaspanček - se nekako da rešit s prisilnim bujenjem 2. otrok je prešibek in se prehitro utrudi. Tukaj se ga ne sme preveč obremenjevat z dojenjem, ker tam se mora veliko bolj matrat kot po steklenički. Saj najbolj enostavno mu je dat po steklenički, samo kaj če se potem na stekleničko navadi in noče dojke. Tako, da jaz sem dajala oboje. Oziroma, če pri prejšnjem obroku ni skoraj nič uspel pojest, sem naslednjega dala samo stekleničko. Dojila sem ga tudi ponoči na 3 ure. V glavnem, splača se potrudit, fajn je če ima tehtnco, da kontrolira koliko poje (ker pri našem je zgledal, da ne poje nič na dojki, grami so šli pa gor). Pa res je tistih 10 dni hudo ampak ko pride tam do teže 2900 gr si iz vode in jaz sem bila res vesela, da mi je uspelo in da sem bila trmasata in nisem odnehala z dojenjem, ker sva se potem zelo lepo dojila do 13 mesece, ko se je sam odstavil. Veliko volje in uspeha želim, pa res naj se potrudi zdaj prve dneve, saj bo kmalu bolje.
|