Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nizek nivo železa v krvi 20.10.2010 21:40:52
|
|
|
|
leo**tia
|
naša je imela atpljučnico nekje februrja letos...železo je imela 18,ok..zdaj smo bile na sistematskim in je merila pravi da ima 12,in je napisala legofer sirup 2x na dan 4ml...zraven pa še dobi 1na dan 5ml floradix floravital-za apetit,in nevem še kaj,,,tak da kombiniramo,zjutraj in zvečer legofer,popoldan pa floradix....
|
|
|
|
RE: nizek nivo železa v krvi 21.10.2010 6:57:02
|
|
|
|
barni
|
Zgleda da so sedaj nove vrednosti železa v krvi. Kolikor sem jaz vedela, je mejna vrednost 120 za odrasle in nekoliko manj za otroke. Naša je imela kot dojenček izredno nizke vrednosti; pod 80. Smo dobili Legofer in ga pridno pili vsak dan pol leta. Poleg tega sem malo pazila kaj je, da je bilo meso na jedilniku, da smo kombinirali z vitaminom C in da nismo ravno pili mleka takoj po sirupu. Sčasoma se je popravilo, samo je še vedno prej nižje kot višje.
|
|
|
|
RE: nizek nivo železa v krvi 21.10.2010 8:23:45
|
|
|
|
eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: barni Zgleda da so sedaj nove vrednosti železa v krvi. Kolikor sem jaz vedela, je mejna vrednost 120 za odrasle in nekoliko manj za otroke. Naša je imela kot dojenček izredno nizke vrednosti; pod 80. Smo dobili Legofer in ga pridno pili vsak dan pol leta. Poleg tega sem malo pazila kaj je, da je bilo meso na jedilniku, da smo kombinirali z vitaminom C in da nismo ravno pili mleka takoj po sirupu. Sčasoma se je popravilo, samo je še vedno prej nižje kot višje. Nekaj je hemoglobin v krvi, kjer je spodnja meja pri otroku okoli 100, drugo pa je železo(sestavni del hemoglobina) Jaz za otroka ne vem povedat, lahko ti povem samo to da je za odrasle spodnja meja 9, jaz sem imela želaza 1(hemoglobina pa 137) pa sem jemala 4 mesece logofer(2 meseca 2x15ml, potem še 2 meseca po 1x 15 ml/dan), pa sem se fino nafilalal, sem ga imela potem 11, pol sem pa nehala merit,ker se počutim ok!
|
|
|
|
RE: nizek nivo železa v krvi 21.10.2010 8:30:23
|
|
|
|
Trcosava
|
Kjer ma 3.5 leta, lahko poskusiš z tale ''receptom'' Je namenjen za zvišanje železa in poboljšanje krvi nasplošno 1kg medu ½ kg robide (sveže, slatko ili zmrznjene) 2 kozarca od jogurta mletih mandeljna 2 kozarca od jogurta soka od rdeče pese 1 kozarec od jogurta soka od korenja 1 kozarec od jogurta mletih orehov 10mg matičnog mlečka 100mg polenovog praha Vse se zmeša in se drži v hladilniku odklopljeno 3x na dan ena malažlička pol ure pred jelom Napravi se pol mere da se ne bi ukvarilo
|
|
|
|
RE: nizek nivo železa v krvi 21.10.2010 11:15:07
|
|
|
|
kristinaj
|
punce hvala za odg in nasvete.. najprej je imela ferrum lek, sedaj je dobila legofer 2x 8ml.... barni tisto je hemoglobin ki ga ima v redu, problem je samo ker ima železo nizko min je 6,6 max nekje okoli 24, naša ga je imela pred 3t 8, sedaj pa 7,2 po ferrum leku . bomo videli kako bo sedaj po tem sirupu... drugače je pa zdrava, kri ok, pri apetitu le to železo nas zaj.... poleg tega jima vsako jutro dam pol ampule matičnega mlečka in obnoviti moram terapijo z vitamini, pa sok rdeče pese moram kupiti oz. sirup za otroke z rdečo peso... nekaj moram še zmisliti...
|
|
RE: nizek nivo železa v krvi 21.10.2010 11:28:28
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj punce hvala za odg in nasvete.. najprej je imela ferrum lek, sedaj je dobila legofer 2x 8ml.... barni tisto je hemoglobin ki ga ima v redu, problem je samo ker ima železo nizko min je 6,6 max nekje okoli 24, naša ga je imela pred 3t 8, sedaj pa 7,2 po ferrum leku . bomo videli kako bo sedaj po tem sirupu... drugače je pa zdrava, kri ok, pri apetitu le to železo nas zaj.... poleg tega jima vsako jutro dam pol ampule matičnega mlečka in obnoviti moram terapijo z vitamini, pa sok rdeče pese moram kupiti oz. sirup za otroke z rdečo peso... nekaj moram še zmisliti... po sirupu nej pol ure ne pije mleka; lahko pa pije (oz. je zelo zaželjeno) kej kar je bogato z vitaminom c (limonada, pomarančni sok, šumeče tabletke) - tko optimiziraš absorpcijo železa.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?