|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   niso ojačevalci okusa prepovedani??
2.3.2005 11:05:06   
KIRA
v EU namreč. in to že dolgo?
malo me zanima, če katera ve kaj na to temo - ojačevalci okusa, oz. arome in kaj spada mednje.
gledala sem malo kaj piše na vrečkah od juhe:
konkretno knorr in magi (brokolijeva kremna juha, pa juha z gobicami).
pa na obeh piše, da so not ojačevalci okusa, oz. ojačevalci arome. zdaj ne vem če so dejansko not, ali pa imajo samo tako napisano. ampak jaz sem že pred časom slišala, da so ojačevalci okosuv na splošno prepovedani.
zdaj me pa zanimajo detajli - kateri so prepovedani - vsi ali sbstajajo izjeme itd...
a ve kdo kaj več o tem???
Neposredna povezava do sporočila: 1
2.3.2005 11:08:48   
NinKa
To je relativno. Doloceni so lahko not. Ne spomnim se glih dobro, saj je blo pred kakim tednom na TV (Sat1 al RTL).
So kao prepovedani v otroski hrani. Le ta pa nima nic skupnega s Knorr juho. Menda ne bos otroku juhe z vrecke dala?!:zmeden: Zate pa niso skodljivi. Sam malo vec je bos pojedla, ker povecujejo apetit.

In to je to.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2005 11:10:40   
KIRA
:zmeden: škoda da nisem vidla oddaje. bi me res zanimalo.
zakaj pa ji ne bi dala juhe z vrečke.:zmeden::zmeden: razen teh ojačevalcev drugo nič takega ni not, kar tudi v drugi hrani ni.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2005 11:13:56   
Anonimen
Če boš, kira, potem jo malo bolj razredči, namesto liter daj ene dva deci več vode, da ni tako slano. Jaz mojemu delam paradižnikovo iz vrečke, ker jo obožuje.

Sicer pa jih itak ne jedo vsak dan, tako da nima kaj škodit.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2005 12:01:23   
KIRA
to tud jaz mislim. sicer pa itak dosti ne poje. slana je pa meni tudi, jaz jo delam malo bolj redko. pa mam drgač rada sol!!9nebesa - sam je ne smem jest.

naši majo glih te 2 juhi najraj - gobice (jurčki ali lisičke ali oboje, pa brokoli in cvetača). take kremaste so jim najboljše. njam. sem zdaj lačna ratala.

škoda da nimam nič takega doma, da bi sama probala nardit tako juhco - sicer pa to dost hitrej gre z vrečke, pa zlo dobrega oskusa je (vsaj men), čeprav ni domača. men je pomembno, da je kosilo dobro ne pa da je hirto kuhano, čeprav to tud ni nepomembno.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2005 12:06:30   
Annny
Ojla,

mislim, da so v nekaterih državah EU nekateri od teh E-jev (ki se pri nas še uporabljajo) prepovedani.
V otroški hrani vem, da so.
Glede juh iz vrečke in Knorr kock ti pa priporočam, da jih ne uporabljaš, ker je notri eden od tistih rakotvornih E-jev (glede na tisti spisek, ki je bil zadnjič objavljen na RR). Po moje od njih ni prav nobene koristi, razen okusa, seveda.
Jaz v Mercatorju kupujem neke bio jušne kocke (zdaj se ne bi spomnila znamke, ampak imajo jih na policah z bio prehrano)..njihova osnova je kvas in posušena zelenjava, notri ni nobenih aditivov. Okus je pa prav tko fajn!

lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2005 12:07:12   
KIRA
bio jušne kocke?? to pa prvič slišim.
kaj pa une navadne od magija itd...

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2005 12:14:33   
Anonimen
So tud dobre. Jih uporabljam s pridom za kakšne juhe.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2005 12:20:23   
Annny
Ne vem gleda Maggijevih kock- a notri ni aditivov?

Na teh bio kockah pa piše 'bio' in so v zelo-rumeni škatlici8)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2005 12:20:46   
Annny
Zeleno-rumeni škatlici:)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?