|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nisem srečna
5.10.2007 10:25:46   
Anonimen
noseča sem pa čeprav sem si zelo želela zanositi me sedaj ne obdaja nobena sreča.noseča sem pa 7 tednov in trenutno na bolniški,ker se ne počutim dobro.tud zaradi tega imam zelo slabo vest.strah me je nove odgovornosti, čeprav že imam sina starega 7 let!skos imam občutek,da nisem dovol dobra mama.mogoč mam zdaj ko sem doma preveč časa.naj mi katera nameni kakšno spodbudno besedo.lep pozdrav vsem,ki se veselite svojeuser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nisem srečna
5.10.2007 10:30:16   
Anonimen
Probaj se z nekom pogovoriti o teh svojih občutkih (mož, mama, prijateljica, rr user posted image ). Mislim pa , da je imela vsaka nosečnica take "prebliske", da ne bo zmogla. Kar korajžno, kmalu bomo brale kako vesela si.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 10:30:40   
tatam
Če je otrok zaželjen,verjamem,da boš kmalu začela uživat v user posted image ,se veselit otroka in boš srečna!Tudi mene je na začetku vsake user posted image stiskalo od skrbi kako bom zmogla,pa so bli tudi vsi zaželjeni...Boš videla,če ne prej se ti bo "mešalo" od sreče,ko začutiš gibe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 10:32:39   
kjava
Si že sama prav pogruntala, da maš preveč časa user posted image
Ne, ni to, taka pač si. Tud mene niso nobeni posebni občutki sreče prevevali (kaj je pa to za ena beseda user posted image ), ko sem bla noseča. Nisem mela nobenga posebnega odnosa do nerojenega otročka, npr. da bi mu brala knjigice, pa prepevala, kot ene baje počnejo.
Pa sta bila oba user posted image  zelo zaželjena in so ti občutki neverjetne sreče prišli po rojstvu.

Nisi slaba mama, ker če bi bila, se tega ne bi spraševala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 10:32:53   
srki
Verjamem, da boš to misel premagala. Mogoče je samo toliko časa preveč preteklo, preden si sedaj zanosila oz. ta razlika med sinom in med to nosečnostjo in si že malo "aut" iz tega. Kar pogumno naprej. In seveda da boš zmogla, brez skrbi. Idealne mame pa itak ni!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 11:05:48   
Anonimen
Pri meni je isto - načrtovan otrok, zdaj pa depresija in isto kot pri tebi,˝ne - čustva˝ do otroka, ki se razvija v meni. Celo na splav sem pomišljala. Prav grozno mi je in ne vem, kako si pomagati. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Samo toliko, da boš vedela, da nisi edina. Ja pa to moja 1. nosečnost.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2007 11:07:19   
malamalinca
Dej, dej, no, kakšna slaba mama, me ma, da bi te kar čez kolena dala...A ti je socialna prvega otroka vzela, al kaj? A sploh veš, kaj je to slaba mama???!!!
Punca, če je otrok res bil zaželjen, potem sreča še pride.Tudi jaz nisem nekaj poskočna od sreče, vem pa, da me bo od sreče hotelo najbrž kar raznesti in to kmalu po porodu.

Ko sem rodila prvega, se mi je zdel tako čuden, grd in tuj, dva dni kasneje pa ...nimam besed za opis te sreče
In ko sem rodila drugega-sem jokala kao od sreče samo zarad tega, ker je jokal moj partner, ampak se je kasneje zgodba ponovila, tako kot pri prvem

V nobenih nosečnostih nisem skakala od sreče, seveda tisti moment ko sem zagledala + sem bila srečna, pa je potem to kmalu minilo.V bistvu nisem nič bolj/manj srečna kot pred zanositvijo.
To je čisto normalen pojav in ne sekiraj se ti zarad tega, kaj čutiš.

Sreča ob otročku sigurno pride.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 11:35:12   
Anonimen
Hvala za spodbudne besede.Že po naravi sem taka,da me vsaka stvar spravi iz tira.Mogoče na to vplivajo stvari iz mojega otroštva.Mama me je zapustila ko sem mela 11 let tako da nikoli nise okusila nevem kakšne ljubezni svojih staršev.Zdi se mi da bolj ko sem starejša bolj me te stvari begajo.Zato tudi ta občutek,da nisem dobra mama,čeprav sina ljubim najbolj na svetu.Lansko leto sva z možem imela resne težave za katere sem bila sama kriva.Da se tako dolgo nisem odločila za drugega otroka je krivo to da sem imela v svojem devet letnem zakonu kar dve razmerji.Tako je mož lani za eno zvedel in najin zakon bi zaradi tega skoraj šel po gobe.Moj oče je bil isti in strah me je da tud jaz v nadaljnem življenju ne bom mogla brez tega,čeprav sem se zaklela,da nikoli več in tudi mižu sem to obljubila.Zato sva se tudi odločila za še enega otroka.Saj globoko v srcu čutim da sem se pravilno odločila.Ne me obsojat čeprav sem potrebna tudi malo grdih besed.Prijateljic nimam z najboljšo sem pretrgala vse stike tudi svojih napak v življenju s katerim se ni strinjala in mi je to tudi v obraz povedala.Naj naredim prvi korak in jo pokličem?Brez zamere,ker jamram in pišem in nakladam ampak moram povedat da mi je malo bolje,ko sem tole povedala.Sram me je zato sem anonimna,čeprav sem kar redno na forumu.Lep pozdravuser posted image user posted image

(odgovor članu malamalinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 11:52:09   
malamalinca
Draga anonimna, pa česa naj bi bilo tebe pravzaprav sram? Tega, da si dvakrat prevarala moža, ali kaj? V službi nas je 13 žensk, od teh jih vsaj polovica redno vara može ali partnerje, pa jih ni nič sram, vsi vemo.
Vsekakor se strinjam, da ne razkriješ svoje identitete, saj nas je bolj malo takih, ki razumemo.Veliko je takih cerkvenih čistunk, kot tvoja prijateljica, ki btw.je nikakršna prijateljica, če se je s tabo skregala zaradi tega.Pusti jo, naj živi v svojem čistunskem svetu.taki so ponavadi najhujši "grešniki" če se lahko tako izrazim.

Bodi ponosna na to kar si, kako ti je uspelo odrasti brez mame, a se sploh zavedaš kakšen pečat pusti na otroku dejstvo, da ga je mati zapustila--in to v najobčutljivejših letih.Bodi ponosna, da nisi zbluzila, da si urejaš zakon in družino in da lepo furaš vse to skupaj.

Vsekakor imaš tudi izredno ljubečega moža, ki ti je odpustil skok čez plot in če ga imaš resnično rada, ga ne boš več varala, sicer pa....boš na istem in kmalu zopet v tuji postelji....Ampak tudi s tem ni nič narobe in se ne obsojaj, moraš pa vedeti, da je treba potem prekinit to zvezo, ki jo imaš sedaj in poizkusiti drugje.

Če bo kriza, bo šlo tudi z dvema otrokoma, ne skrbi.
Najdi se in vso srečo ti želim, če želiš me kontaktiraj na zs, pa se bova še v nadaljnje pogovarjali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2007 12:06:26   
polma
Ajej... Kaj prida  vzornikov res nimaš, zato je dobro že to, da si sploh sposobna si priznat da imaš težavo. najtežje pri zlorabljenih otrocih-kar ti si, po moje-  je preseči negativnosti v katerih so odraščali, obrniti hrbet slabim izkušnjam. Očitno nisi slab človek in tudi ne slaba mama, če tvoj mož vztraja s tabo. Že ve, zakaj te potrebuje.  Očitno te ima zelo rad, ker ti je odpustil in očitno ve da ga imaš tudi ti. Drugače bi verjetno šel, a ne?
No, kakorkoli-zdaj moraš tudi ti odpustiti sebi. Nekako ne verjamem, da -če si si sposobna priznat da imaš problem-  ne bi zmogla opravit  s strahovi iz preteklosti. Da si taka, kot oče ni noben izgovor! Tvoja starša sta v življenju naredila veliko napak in tvoja naloga je, da si od njiju močnejša! Šla si po očetovih stopinjah. Prav! Hodiš tudi po maminih-ona je pobegnila! Mislim, da tebi ni treba. Ti si očitno prav izbrala, našla si človeka s katerim dobro krmariš po tem viharnem morju. ker tvoja starša sta se predala- mama je ušla ( najprej sami sebi, šele potem očetu in tebi), oče pa je očitno razdiral vaš dom z nenehnimi "odhajanji" k drugim ženskam.  Ponovila si očetov vzorec in uspela na popravnem izpitu-še vedno imaš družino. In zdaj, ko razmišljaš, da bi se zatekla k maminem načinu se vprašaj- Ti je tega treba? Bi res rada izgubila svojo EDINO družino?
Zdaj pa kar se tiče prijateljice-ja, ti moraš narediti prvi korak! Reagirala je normalno, ker pravzaprav nihče ne odobrava tvojih dejanj, še ti sama se zavedaš da ga serješ, oprosti izrazu.  Zato jo moraš ti spet poiskat, potrebuješ jo! Saj imaš RR,  bomo ti pomagale, ampak ona te poz!In veš kaj- ne potrebuješ avantur z drugimi moškimi! Mislim, da si dobila od  svojega moža dovolj dober kompliment, da se počasi začneš zavedat, DA SI LJUBLJENA!  Tvoj starša sta žal ostala na stopnji otročičkov, ki bodo celo življenje hrepeneli za starševsko ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2007 12:10:38   
Blejka26
seveda si dobra mati-vsaka mati ima določene napake..poglej kako grozne so matere,ki otroka zavržejo na krut način-v smeti in podobno.Zej če ti otroka malo okregaš in če dobi kakšno po riti še ne pomeni da si slaba mati.Tko da kar pogumno in videla boš da se ti bodo v nosečnosti čustva z dneva v dan spreminjala..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2007 12:11:22   
polma
Ja, malamalinca ima prav-kaj pa če je ta tvoja prijateljica res z vsemi žavbami namazana? Točno, največji grešniki res radi s prstom kažejo na tiste, ki priznajo da so grešili. Ne vem, preveri kaka je ta tvoja prijateljica, sicer pa še vedno upam, da se je mogoče vstrašla ker te take ne pozna, pa v bistvu čaka  da jo spet poiščeš.  DRŽI SE!!!!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2007 12:30:34   
Anonimen
Točno to že celo življenje hrepenim po idealni družini po tem da me nekdo nonstop hvali in mi govori lepe besede.Rada imam občutek,da privabljam pozornost,ker je pač v otroštvu nisem bila deležna.Poročila sem se pri 22 letih seveda iz ljubezni pa tudi po hrepenenju za varnem občutku,da me bo le kdo imel rad,saj ne rečem ,da me starši niso imele radi ampak pokazali mi tega niso nikoli.Občutek mam,da mi starševske ljubezni,ki je nisem bila nevem kolk deležna ,da mi tega ne bo mogel nihče nadomestit.To bom celo življenje pogrešala.Mogoče sem se takrat,ko sem imela razmerje pa počutla priznam mal drugače bolj pomembno čepav sem sama v sebi vedela da ne delam prav.Naj povem še to,da sem po naravi ženska,ki ima preveč kilogramov in po prvem porodu sem shujšala kar 33 kg.T o mi je še pa dalo dodaten adrenalin in in moj pogled na zakon se je na žalost zelo spremenil.Mojemu možu sem dolžna izpolnit željo še po enem otroku!Sedaj ,ko sem zanosla je zelo vesel jaz pa upam,da bo ta sreča tud mene kmal srčala.       H V A L A !!!

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2007 12:39:49   
malamalinca
Upss, če si zanosila iz dolžnosti in ne zaradi tvoje želje...to ni ok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2007 18:55:03   
Naja30
Upam, da boš s tem drugim otročkom kaj bližje izpolnitvi svojih sanj.

Tudi sama sem frišna user posted image  in sem se pred parimi dnevi ukvarjala z mislijo, da kako bom lahko imela rada tega user posted image  ne da bi zapostavila starejše hčerkice. In predvsem, kako bom zmogla. Pa vem, da bom. Pogovorila sma se z možem in se je vse postavilo na svoje mesto. Mogoče res rabiš en pogovor.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.10.2007 13:59:02   
mami_miki
hormoni delajo svojeuser posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.10.2007 14:18:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Mojemu možu sem dolžna izpolnit željo še po enem otroku!Sedaj ,ko sem zanosla je zelo vesel jaz pa upam,da bo ta sreča tud mene kmal srčala.

WTF??? Kaj pa mož? A je on dolžen zate poskrbet, da si ti srečna?user posted image  A to je bistvo zakona, al kako? Razsvetlite me prosim.
Moj si tudi želi še enega. A sem jaz srečna z enim otrokom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.10.2007 20:15:11   
mateyka
kako lahko rečete o eni ženski, ki pove iskreno kar si misli (njena prijateljica), da ni prava frendica user posted image   takih ljudi je malo, tisti ki za hrbtom govoričjo svašta o teb pa kokr češ. poklič jo anonimna - poklič in povej kar si tuki povedala, kaj je bil razlog tvojih dejanj, ki niso bla ravno za hvalit. jest bi ti tud mal nažnarala, če bi bla na njenem mestu - ni lepo človeku, ki te ljubi, nardit kej tazga (varat), res. pa naj ne vem kdo nevem kaj govori in leporeči - na koncu to neki za kar bi človk lahko reku "prov da si to nardila". sam na napakah se učimo; moramo se razvijat in to kar si tukaj naredila (se odprla) je korak, da se bolje poznaš, korigiraš sebe kjer je potrebno, duševno rasteš in si zato lahko vsak dan boljša - zapomni si to; vsak dan boljša user posted image samo še naprej delaj na seb in ne odrivat ljudi, ki ti povejo naglas kar si mislijo in ti v scru veš, da majo prav. in nikoli ni prepozno na sebi delat - želim ti vso srečo user posted image

p.s.
drugač pa mam tud jest občutek da nisem dovolj dobra mama (mala je 2 mesca zdej) - po moje je to reden pojav in ga ma vsaka, ki želi bit še boljša mama kot trenutno je (mogoče tud mal perfekcionistka/idealistka po naravi - jest vem da sem) in pozab kaj dobra mama v resnici je user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.10.2007 21:05:37   
Anonimen

Mojemu možu sem dolžna izpolnit željo še po enem otroku!Sedaj ,ko sem zanosla je zelo vesel jaz pa upam,da bo ta sreča tud mene kmal srčala.

WTF??? Kaj pa mož? A je on dolžen zate poskrbet, da si ti srečna?user posted image  A to je bistvo zakona, al kako? Razsvetlite me prosim.
Moj si tudi želi še enega. A sem jaz srečna z enim otrokom.

ja zakaj bi pa on tebi moral izpolnit željo, da si TI srečna z enim otrokom? kaj pa ti? nisi dolžna poskrbet za njega?

sori, malo te zafrkavam in okoli obračam tvoje besede. ne razumem pa, zakaj bi tvoja morala veljati več kot moževa in v njenem primeru moževa več kot njena. Ne razumem. Razsvetlite še mene.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
7.10.2007 21:22:26   
Marogica
Prva anonimna, mislim, da imaš v glavi kar velik kaos. Začenši s travmami iz otroštva iz katerih očitno izhajajo vse ostale zadevščine, ki si jih napisala. Zato ti toplo priporočam, da si razčistiš določene pojme, še preden se bo otrok rodil, da ne padeš še v poporodno depresijo. Takrat bo krogotok zaključen.

Poišči si strokovno pomoč, če sama ne veš, kaj bi rada, zakaj nisi srečna in predvsem kaj ti manjka v zakonu oz. zakaj potebuješ takšne samopotrditve, kot so skoki čez plot. Če pa na te ZAKAJ-je odgovore že poznaš, se odloči, kaj bi nadaljnem življenju sploh rada. TI. In nihče drug. Da boš srečna.

Človek ni nikoli srečen samo, če osrečuje druge, tudi njega je potrebno osrečevati in predvsem treba se je pustiti osrečevati.

Zato anonimna, najprej pamet v roke, in na list papirja napiši vse + in vse - tvoje veze in tvojega dosedanjega življenja. Realno, brez olepšav. Ta list si nekaj dni beri...pozorno... Ko boš ugotovila, kaj prevladuje, temu primerno urgiraj.

ANonimna, skuliraj se...zavoljo otrok, če se že zaradi sebe nočeš ali ne moreš...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?