Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ni ovulacije - kako zanositi 7.1.2014 14:59:42
|
|
|
|
keira1977
|
Pozdravljene punce, danes me je medicinska sestra pri moji ginekologinji na kratko odpikala, ko sem ji rekla, da se matrava že pol leta z zanositvijo in ko delam teste za ovulacijo je vedno negativen. Vse lepo in prav ko je rekla, da nima podlage da me sprejme na ultrazvok, ker je to 3. otrok. Moti me samo to, da sem stara že 37 let in je rekla, da pač se moreva matrat vsaj eno leto in potem spet pokličem. Zdaj pa mene zanima kaj naj naredim. Mislim, da me ne more obravnavat kot 25 letnico in da bi mogla to ginekologinja povedat ne pa sestra. Prijateljica mi je svetovala naj vzamem klomifen, ampak brez pregleda raje nebi....kaj če pride do komplikacij. Samoplačniško, pa se mi zdi butasto da grem, ker plačujemo zdravstvo in UZ ni poceni še posebno če moraš v enem mesecu več UZ narediti. LP S.
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 7.1.2014 15:10:41
|
|
|
|
mamica deklicam
|
mislim, da bi te glede na starost morala naročiti, ker se trudita že pol leta. Mislim, da je meja 30, če bi bila mlajša potem eno leto, nad to mejo pa samo pol leta. Poskusi priti mimo sestre. Jaz sem šla enkrat k svoji G kar mimo vrste. Sem prišla v čakalnico, dala kartico in čakala, da so bile tiste na vrsti, ki so imele uro. In sem bila tisti dan sprejeta. Ne more te kar sestra odsloviti, sploh če ji poveš, da delaš teste in da glede na njih nimaš O. To lahko ovrže šele natančen pregled, ki pa ga mora opraviti G
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 7.1.2014 16:23:23
|
|
|
|
mateyka
|
naroči se pri ginekologu na pregled in potem se tam vse pogovori - sestro nima kaj brigat zakaj se naročaš na pregled. saj ne podaja ona diagnoze, niti ona ni ginekolog - torej? ima da te naroči. če bo kaj rekla, da ni treba (bla bla) reci, da bo že ginekologinja to presodila.
< Sporočilo je popravil mateyka -- 7.1.2014 16:26:34 >
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 7.1.2014 22:03:27
|
|
|
|
Cassiopeia
|
Meni je ovulacijski test pokazal, da ovulacije ni. No, v tem enakem mesecu sem zanosila! Ni jim vse za verjet! :D
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 6:44:06
|
|
|
|
keira1977
|
živjo punce, ja vsaki krat ko pokličem te že sestra prej vse vpraša zakaj pa rabite pregled, so ko rentgen. Če pa nočeš povedat zakaj, pa te sploh noče naročit oziroma te da na dolgo čakalno listo. Če bi pa šla samoplačniško, pa bi prišla na vrsto že isti dan...banda. Nič kaj bomo, pa bolj pogosto , bo moj mož omagal.
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 7:15:37
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: keira1977 živjo punce, ja vsaki krat ko pokličem te že sestra prej vse vpraša zakaj pa rabite pregled, so ko rentgen. Če pa nočeš povedat zakaj, pa te sploh noče naročit oziroma te da na dolgo čakalno listo. Če bi pa šla samoplačniško, pa bi prišla na vrsto že isti dan...banda. Nič kaj bomo, pa bolj pogosto , bo moj mož omagal. saj pri nas tudi vedno vse vpraša a načeloma še nisem imela problema, da bi se zmenila za datum ali nekajkrat govorila z G kar po telefonu. Želim ti srečo, da čimprej vse urediš. Mislim, da se mož ne bo pritoževal
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 7:20:18
|
|
|
|
mateyka
|
kaj pa vem, če bi bilo tako, da se ne bi mogla niti normalno naročit, bi jaz razmišljala o zamenjavi ginekologa.. mislim, tud če te vpraša, te sestra zavrnit ne sme no. sej ni ginekolog, da bo odločala, a si neplodna ali ne - zato rabiš pregled. jaz bi ji to rekla. če bi me pa vseeno skeslala, bi pa napisala en vljuden nezadovoljen email ginekologinji v zdr. dom in vprašala zakaj se ne moreš normalno naročit?! kakor je dostikrat rekla ronja tukaj gor - tudi če si že mama, nimaš nič manj pravice si želet ali imet še kakega otroka.
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 7:28:55
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka kaj pa vem, če bi bilo tako, da se ne bi mogla niti normalno naročit, bi jaz razmišljala o zamenjavi ginekologa.. mislim, tud če te vpraša, te sestra zavrnit ne sme no. sej ni ginekolog, da bo odločala, a si neplodna ali ne - zato rabiš pregled. jaz bi ji to rekla. če bi me pa vseeno skeslala, bi pa napisala en vljuden nezadovoljen email ginekologinji v zdr. dom in vprašala zakaj se ne moreš normalno naročit?! kakor je dostikrat rekla ronja tukaj gor - tudi če si že mama, nimaš nič manj pravice si želet ali imet še kakega otroka.
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 9:12:52
|
|
|
|
lily32
|
Jaz bi te rada le malo potolažila glede nagativnih testov. Sama sem probala tri različne vrste ovulacijskih testov in nikoli mi nobeden ni pokazal ovulacije. Sem bila tudi sama zaskrbljena. In v enem od teh mesecev, ko naj ne bi imela ovulacije, sem zanosila. Tako da pri meni se niso obnesli. Ni mi sicer jasno, zakaj mi ne pokažejo, a tako je. Deloval je le v drugi nosečnosti, ko sem ga v drugi polovici ciklusa uporabila in mi je prvi pokazal nosečnost, en dober teden po oploditvi, nosečniški test pa šele 10 dni po tem, ko sem že skoraj obupala in sem samo še čakala, da se bo vlilo.
< Sporočilo je popravil lily32 -- 8.1.2014 9:14:26 >
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 9:42:22
|
|
|
|
dekca
|
Po 35. letu starosti je dovolj pol leta telovadbe. Drugače se pa naslednjič zlaži, jaz sem naredila tako in je delovalo, brez razlaganja.
|
|
|
|
RE: ni ovulacije - kako zanositi 8.1.2014 9:50:01
|
|
|
|
lily32
|
IZVIRNO SPOROČILO: dekca Po 35. letu starosti je dovolj pol leta telovadbe. Drugače se pa naslednjič zlaži, jaz sem naredila tako in je delovalo, brez razlaganja. Se strinjam in sem mislila predlagat enako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?